Haberler

Ak Partili Çalık: Hedefimiz Her 4 Milletvekilinden Birisinin Kadın Olması

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, kadın milletvekili oranındaki hedeflerinin yüzde 25 olduğunu belirterek, 'Her 4 milletvekilinden bir tanesinin kadın olmasını hedeflerimiz arasına koyduk" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, kadın milletvekili oranındaki hedeflerinin yüzde 25 olduğunu belirterek, 'Her 4 milletvekilinden bir tanesinin kadın olmasını hedeflerimiz arasına koyduk" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Aksaray'da parti il teşkilatı tarafından düzenlenen 'Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları' konulu toplantıya katıldı. Toplantının ardından Ak Partili Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'yı makamında ziyaret eden Çalık, Şişli Belediyesi üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Çalık, şunları söyledi:

"Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki, bana bir 4 yıl verin ben nasıl iş yapacağımı göstereyim. Biz yerel yönetimlerden buna cevap vermek isteriz. Siz gelin Aksaray'da, nasıl çalışmalar yapılmış görün. Şişli'de belediyenizin yapmış olduğu çalışmalar gün gibi ortadayken, milletten bir 4 yılı daha hangi yüzle istersiniz. İstanbul'da bırakmış olduğunuz İSKİ'nin kiri, pası, çamuru hala gün yüzü gibi ortadayken, milletten isteyeceğiniz 4 yıla sandıklardan verilen cevaplara da saygı göstereceksiniz. Kökünüze, geçmişinize, peygamberinize sahip çıkmazsanız, bu millette size sahip çakmayacaktır."

HEDEF YÜZDE 25

Kadın milletvekili oranındaki hedeflerinin yüzde 25 olduğunu belirten Çalık, "Türkiye'de Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu andan itibaren meclisteki kadın temsil oranımız ilk kez AK Parti iktidarı ile yüzde 14.5'e çıkmış vaziyette. 1934'te yüzde 4 olan kadın temsil oranını artıran AK Parti iktidarıdır ve kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız bu konuda kadınların siyaset yapmasına verdiği destek çok ciddidir. Yüzde 14.5'lik kadın temsil oranını şimdi genel başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu hocam da çok yüksek bir çıtaya koydu. İnşallah 100 yıllık bir Türkiye Cumhuriyeti'nin kadın temsil oranının hedefini yüzde 25 koyarak, yani her 4 vekilden bir tanesinin kadın olmasını hedeflerimiz arasına koyduk. Ben inanıyorum ki, medeniyet tasavvurumuz içerisinde insan hakları bağlamında kadınlarımızın da çok önemli yol açan yasal düzenlemelerini yaptık. Seçimle gelebilecek, yönetim kademelerinde var olabilecek makamlarında da fırsatların eşitlenmesi konusunda da bu ihtiyacımız var. İnşallah Meclis'teki kadın temsil oranı da bu vesile ile hedef yüzde 25. Yüzde 20 en önemli aşacağımız çok önemli bir eşiktir. Yüzde 20'yi kat ettiğimizde arkası çok daha kolay" dedi.

FOTOĞRALI - Aksaray

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Öznur Çalık Ak Parti Aksaray Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title