Haberler

Ak Partili Çakar'dan Başkan Kocaoğlu'na Çağrı

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılışını yaptığı 'Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisleri'nin zeminiyle ilgili sıkıntılar ve eksiklikler olduğuna dair iddiaları paylamak üzere bir basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılışını yaptığı 'Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisleri'nin zeminiyle ilgili sıkıntılar ve eksiklikler olduğuna dair iddiaları paylamak üzere bir basın toplantısı düzenledi. AK Parti İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema ve Ali Aşlık'ın da katıldığı basın toplantısında konuşan AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, tesisin zemini ile ilgili sıkıntılar olduğunu söyleyerek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na öne sürdükleri iddiaları çürütecek açıklama yapması konusunda çağrıda bulundu.

Bir tesisin sadece yapılmasının işlevini yerine getiridiği anlamına gelmediğini söyleyen Çakar, "Sayın Kocaoğlu tesisle ilgili teknik ve bilimsel cevap vermesi gerekirken, şahsımla ilgili sulandırıcı açıklamalarda bulunuyor. Ben Sayın Kocaoğlu'na sesleniyorum. Bu konuyla şahsıma yönelik sözlerle kavga ortamı yaratmaktan vazgeçin. Beni kavga ortamına çekerek işi sulandırmaya çalışmayın" dedi.

Tesisin bölgedeki zemin şartlarına uygun yapılmadığını, temellerin yapılma aşamasında bölgedeki yüksek orandaki tuzlu suya maruz kaldığı, betonların tuzlu suyun korozif etkisiyle çürümeye başladığı, sıvılaşma riski olan bu bölgede oluşabilecek 5 şiddetindeki bir depremde bile tesisin işlevini yerine getiremeyeceğinin altını çizen Çakar, "Hatta böyle bir durumla karşılaşılması halinde bu sadece bu tesis değil yanındaki Çiğli Arıtıma Tesisi de büyük risk altına girecek. Buraya harcanan 61, 5 milyon Liralık para İzmirlinin parasıdır. Bu tesisle İzmirlinin parasını sokağa atılmıştır" diye konuştu.

BECERİKSİZ VE VURDUMDUYMAZ YÖNETİM

Çakar, tesisin zemin sorunu ile ilgili iddiaları ortaya attığında, Kocaoğlu'ndan iddiların yalan olduğuna ilişkin bir açıklama gelmediği belirterek şunları söyledi: "Sayın Başkan'dan iddiaların doğru olmadığına yönelik söylemeler beklerken, sadece bana yönelik ifadelerle geçiştirmeye çalıştı. Öne sürdüğüm iddiları İZSU yetkilileri ve Kocaoğlu da biliyor. Bu yüzen cevap verme cesareti göstermiyor. Bu Kocaoğlu'nun beceriksiz ve vurdumduymaz anlayışla İzmir'i yönettiğinin göstergesidir."

"İDDİALARA CEVAP VER"

Çakar Kocaoğlu'na seslenerek, "Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi'nin yapıldığı bölgede zemin ve zemin suyuna yönelik analizler yapıldı mı? Yapıldı ise bölgedeki zemin suyunda tuzluluk oranı ne kadardır? Kabul edilebilir değerden ne kadar fazladır? Bu tür çok tuzlu zeminlerde fore kazık yöntemi ile zemin iyileştirlmesi yapılrken, dökülen beton ve demirin tuzlu suyun korazif etkisiyle çürümesini önleyecek hangi tedbirleri aldınız? Bu tedbirleri alamadan dökülen betonların işlevini yerinbe getirmeyeceği biline biline bu işin yapılmasına neden müsaade ettniz? Sıvılaşma riskinin çok yüksek olduğu bu arazide temelleri çürümekte olan bu tesisin olası bir depremden etkilenmeyeceğini söyleyebilir misiniz?" sorularının cevaplarını beklediğini söyledi.

İzmir Milletvekili Ali Aşlık da üniversiteleri ve maden mühendisleri odasını göreve davet ederek, "Çevre adı altında birçok şeye karşı çıkanlar İzmir'in bu yatırımı ile ilgili kimse sesini çıkarmıyor. Zaten çevre mühendisleri odası büyükşehirin bürokratı. Ancak bu sorular yanıtlarını bulmaz ve çözülmez ise milletvekilleri olarak biz devreye gireceğiz" dedi. Nesrin Ulema ise İzmir'de seçimler yaklaştıkça büyükşehirin panik halinde yatırımlar yapmaya başladığını söyleyerek, "Artık Nasreddin hocanın fıkralarını da aştı. Göle yoğurt mayalamak gibi 61,5 milyonluk bir yatırımın heba edilmesi söz konusu. İzmirliler adına tüm sorunlara cevap verilmesini istiyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Kenan Çakar Aziz Kocaoğlu Ak Parti İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title