Haberler

Ak Partili Berber: "Tarsim'den Gelen Bedel İçin Tarım Kredi Kooperatifleri Kesinti Yapamayacak"

AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu eski Başkanı Recai Berber, TARSİM'den gelen sigorta hasar bedelinden Tarım Kredi Kooperatileri'nin bu yıl kesinti yapamayacağını dile getirerek çiftçiye müjde verdi.

AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu eski Başkanı Recai Berber, Turgutlu'da berber esnaflarla ve partililerle birlikte sanayi sitesinde kahvaltı yaptıktan sonra Sanayi Sitesi Kooperatifi'nde açıklamalarda bulundu. Manisa genelinde tarım arazilerinde meydana gelen afet durumuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirten Recai Berber, TARSİM ve Afet Durumuna bağlı olarak toplamda 275 milyon TL ödeme yapılacağını ve bunun çiftçilere ödenmeye başladığını belirtti. Berber, "Manisa'da tarımsal alanda son 50 yıllık en büyük afetini yaşadık. Özellikle Gediz havzasında bulunan bağlarımızın neredeyse tamamı don olayından etkilendi. Saruhanlı'dan Sarıgöl'e kadar don olayı etkili oldu. Ama yaşanan olaya anında müdahale ettik ve TARSİM Genel Müdürü bizzat kendisi bölgeye gelerek çalışmalarda bulundu. TARSİM'in bu ölçekte çalışması belki de ilk kez Manisa'da oldu. Çünkü afet büyük hemde tarım sigortası oranımız Türkiye ortalamasının üzerinde. Hasar bedeli olarakta 240 milyon TL para çiftçimize ödenecek. Şimdi TARSİM çatısı altında daha fazla sigortalı tarım yapılacak, çünkü hasarının karşılığını alan çiftçi TARSİM'e başvuracak. Çiftçimiz daha önceki TARSİM sıkıntılarından, muafiyet durumlarından dolayı bu sisteme başvurmuyordu ancak afet durumunda çiftçimiz TARSİM'in önemli olduğunu anladı. Sigortasız olan çiftçilerimizin de yardımına koştuk, Afet fonuna müracaat ettik ve o süreçte hükümet kurulamasa devlet baki dedik, 35 milyon TL fondan geldi. O tutarda Haziran ayı içerisinde dağıtıldı. Şimdide sigorta hasar bedeli de ödeniyor. Ancak burada yanlış bir uygulama olmuş, Turgutlu İlçe Başkanımız bu durumu bize iletmişti. Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankalarının çiftçi borçlarını biz zaten 10 Nisan 2015 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla 1 yıl ertelemiştik. Bu erteleme vadesi bu yıl gelen tüm borçları kapsıyordu. Erteleme yapılmış olmasına rağmen Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçiye nasıl olsa TARSİM'den para geliyor diyerek kendi mevzuatlarına göre biz bunu mahsup edebiliriz, kalırsa çiftçiye öderiz, evvela kendi alacağımızı tahsil etmeye kalkmışlar. Bunu Başbakanımıza ilettim ve ben bir rapor hazırladım. 9 Ekim 2015 itibariyle yeniden genelge yayınlandı ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nde hiçbir kesinti yapılmayacak, ertelenmiş borçları gelecek yıla kalacak. TARSİM'den gelen sigorta bedellerinin tamamı çiftçiye ödenecek. Manisa'ya toplamda gelen 275 milyon TL üzüm parası gibi bir şey oldu. Vatandaşlarımızdan biri geçen gün zaten vekilim üzüm olsaydı aynı parayı toplayacaktım dedi ve bu da bizim doğru bir politika izlediğimiz gösterdi" dedi.

Berber ve beraberindeki heyet, Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi'nde esnaf ziyareti yaparak programını noktalandırdı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recai Berber Turgutlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title