Haberler

AK Partili belediyeler sözünde durdu

Güncelleme:

AK Parti İl Başkanları toplantısında bölgedeki sığınmacılara yardım sözü veren belediyelerin insani malzeme dolu tırları Urfa'ya ulaştı.

AK Parti Mahalli İdareler Başkanı Abdülhamit Gül öncülüğünde bir araya gelen AK Partili belediyeler, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in Kobani halkı için başlattığı yardım çağrısına cevap verdi.

Kocaeli, İstanbul ve Denizli gibi Büyükşehir Belediyelerine ait yardım TIR'ları Şanlıurfa'ya ulaştı.
99. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın ilk kez Ankara dışında yapılması ve bu kentin Şanlıurfa olarak kararlaştırılmasının bir nimeti olan tırlar dolusu yardım büyükşehir sınırlarında çadır kentlerde yaşayan Suriyeli misafirlere dağıtılacak.

Yardımların koordinasyon görevini üstlenen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kente ulaşan yardımları insani yardım depolarında teker teken tasnif ediyor ve ilerleyen günlerde Suriyelilere dağıtmayı hedefliyor.

99. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa'ya 1 gün önce gelen ve Suruç ilçesinde bir dizi temaslarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinden Mustafa Tepe ve Nihat Kılıç eşlik ederek, Suruç YİBO'daki Suriyeli misafirlere temsili yardım dağıttılar.

Çocuk ve yetişkin kabanı, takım elbise v.b 13.500 adet giysinin yanı sıra 10.000 adet oyuncak, 4,000 adet çift kişilik battaniye yardımını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bizzat Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İnsanı Yardım Deposuna teslim etti.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR'DEN AKÇAKALE'YE 5 TIR YARDIM MALZEMESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Akçakale ilçesinde barınan Suriyeli misafirlere gönderilen 5 adet insani yardım TIR'ı da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Koordinasyonunda ilçeye ulaştı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, büyükşehir sınırları içersinde 500 bin Suriyeliyi ağırladıklarını belirterek, "Gerçekten Urfa'da insani bir dram yaşanıyor, 500 bin insana kucak açmış durumda Şanlıurfa. Bir Ensar örneği sergiliyor. Tabii ki tek başına bu yükün altından kalkamayacağımızı biliyoruz. Bu yardım kervanına katkı sağlamak isteyen belediyeler için bir çağrıda bulunmuştu Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç. Bu girişim sonucu AK Parti Mahalli İdareler Başkanı Abdulhamit Gül başkanlığında yapılan bir toplantı ile ilgili belediyelerden buraya destek çağrısı yapıldı. Bu destek çağrısına çok kısa sürede cevap geldi. Bölgeye gelen insani yardım malzemeleri Büyükşehir Belediyesinin koordinatörlüğünde Suriyeli kardeşlerimize dağıtılacak. Şuan depolarda bunların tasnifi yapılıyor. Yardım malzemelerinin içersinde battaniye, gıda kolisi, tekerlekli sandalye, çocuklara oyuncaklar var. Yardımları yapan belediyelere teşekkür ediyoruz. Bu yardım çağrısına bundan sonra da yardım gönderecek olan kamu kurum ve kuruluşlara da teşekkür ediyorum" dedi.

Son olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi'nce Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen insani yardım TIR'ı Şanlıurfa'ya ulaştı. 2 bin adet gıda yardım malzemesinin yer aldığı TIR, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Şubesi çalışanları tarafından insani yardım deposuna indirildi.
(Kaynak:G azeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Ak Parti Denizli Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title