Haberler

Ak Partili Belediye Dev-Genç Marşı'nı Çaldı

Manisa Akhisar'daki Ak Partili Belediye Cumhuriyet kutlamalarının yapıldığı sırada Dev-Genç marşını çaldı.

Cumhuriyet'in 90'ıncı yılı 3 gün önce tüm yurtta yapılan kutlamalarla geçti. Kutlamalar sırasında vatandaşların coşkusu basına yansıdı. Bunlardan em ilginç olanı ise Ak Partili Belediye'nin Dev-Genç Marşını çalmasıydı.

HALK EŞLİK ETTİ

Akhisar'da gündüz başlayan kutlamalar akşam da fener alayı yürüyüşüyle devam etti. Yürüyüşün en önünde belediye bandosu, arkada ise halk yürüyüş gerçekleşti.

BANDO TARAFINDAN ÇALINDI

68 Kuşağı'nın geçmişteki marş melodilerini revize ederek söylediği bazı marşlar vardır. Bunun en bilinen örneği de"Dev-Genç Marşı"dır. Bu marş da Dev-Genç Marşı olarak tarihteki yerini almıştır. İşte bu marşı Akhisar'da AKP'li bir belediye bandosu tarafından çalınacak.

MÜZİKAL BİR GEREKÇE MİYDİ?

Marşın bilerek mi çalındığı yoksa müzikal bir gerekçe ile mi çalındı henüz bilinmese de Akhisar Belediye Başkanı'nın AKP'li olduğu hesap edildiğinde ortaya ilginç bir durum ortaya çıktı.

NEDEN?

Bunun nedeni ise Dev-Genç Marşı, 1968 kuşağının devrimci tavrının bir ürünü olmasından kaynaklanıyor. Marş 68'in devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'ın isimleri geçer ve devrimci mücadeleyi anlatır.

BEYNELMİLEL FİLMİ AKILLARA GELDİ

Aksihar'da yaşanan olay Sırrı Süreyya Önder ve Muharrem Gülmez tarafından yönetilen Beynelmilel filminde yaşanan sahneyi akıllara getirdi. Filmde de Adıyaman'da bir grup yerel müzisyen kenti ziyaret edecek olan Konsey üyelerinin karşılama töreninde Enternasyonal marşını çalmışlardı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Akhisar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title