Haberler

Ak Partili Baybatur: "Temsil Gücü Artıyor"

Yeni anayasa paketinde milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılmasını değerlendiren AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, temsiliyeti genişletmek, halkın parlamentodaki temsil gücünü artırmak için böyle bir düzenlemeye gidildiğini söyledi.

Yeni anayasa paketinde milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılmasını değerlendiren AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, temsiliyeti genişletmek, halkın parlamentodaki temsil gücünü artırmak için böyle bir düzenlemeye gidildiğini söyledi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, anayasa değişikliği halk oylamasında milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ana muhalefet partisinin konuyu istismar ettiğini vurgulayan Murat Baybatur, en son milletvekili sayısının 1995 yılında SHP-DYP koalisyon hükümetinde anayasa değişikliğiyle 450'den 550'ye çıkarıldığını hatırlattı. 1995 yılında Türkiye'nin nüfusunun 59 milyon, seçmen sayısının ise 29 milyon olduğunu kaydeden Baybatur, bugün 80 milyon nüfuslu Türkiye'de yurt dışıyla beraber 59 milyon seçmen bulunduğunu belirterek, "Seçmen sayısı neredeyse iki katına çıkmış ama artırdığımız sayı 50. Gelişmiş ülkelere göre seçmen sayısı başına düşen milletvekili adedi hala en az olan ülkeyiz" dedi.

İspanya'da 56 bin, Fransa'da 50 bin, Norveç'te 40 bin kişiye 1 milletvekili düşerken bugün Türkiye'de 103 bin kişiye 1 milletvekili düştüğünü vurgulayan Baybatur, "Milletvekillerinin kendi illerinin proje, icraat ve sorunlarına odaklanmasını sağlayacak düzenlemeyle temsiliyet genişleyecek, artan nüfusun mecliste temsili sağlanacak, vatandaşımız kendi ilinde daha fazla temsilciye sahip olacak" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Murat Baybatur AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title