Haberler

Ak Partili Başkan'dan CHP'li Vekile 'Şantaj' Yanıtı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu'nun Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş'ın AK Parti'ye geçmesi yönünde şantaj yapıldığı yönündeki söylemlerine yanıt verdi. Çakır, kendi partilerinde geçmişte bun tür şeylerin olabileceğini söyledi.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilçeye ulaşım, sağlık, eğitim ve diğer alanlarda yapılan ve yapılması planlanan hizmetleri anlatmak için parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Kdz. Ereğli ilçesinde ki bir çok noktada karayolları ile ilgili sorunları görüşüp çözüme kavuşturmak için AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun Karayolları Kastamonu Bölge Müdürü'nü davet ettiğini, yapılan görüşmede Bayat, Üçköy, Cemaller ve Elmacı köylerinin karayoluna giriş çıkışlarına ilişkin talepleri için menfez yapılmak kaydıyla onayının alındığını söyledi.

KAVAKLIK'TAN KARAYOLUNA ÇIKIŞ VERİLECEK

Çakır, Kepez ile Kavaklık arasına 5 ayrı cep yapılacağını ve otobüslerin yol üzerinde duraklara yanaşıp rahatça yolcu indirip bindireceğini ifade etti. Karayolları Bölge Müdürü'nün eski hayvan pazarının olduğu yerden karayoluna çıkış yolu verilmesini onayladığını dile getiren Çakır "Kavaklık'tan Ereğli çarşı merkezine dönüş için yakın bir çıkış istiyorlardı. Eski Bağlık Kapı mevkiinin yukarısında, Elmatepe tarafında u şeklinde dönüp, trafiği sıkıntıya sokmadan Kavaklık'ın sıkıntısı çözülecek. Göçmenler'den bu taraftaki vatandaşların ta Cevizler'e kadar gitmesine gerek kalmayacak. Bunların hepsini Devrek yol ayrımının az daha yukarısındaki bir girişle halletmiş olacağız" dedi. Elmatepe'ye giriş verilmesi için olumlu gelişme yaşandığını, görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Çakır, Gülüç Köprüsü'nün Ereğli tarafından eski belediye şantiyesinin bulunduğu alandan geçiş verilip verilmemesi noktasında da çalışmaların devam ettiğini anlatan Çakır sözlerini şu şekilde sürdürdü;" Kıyıcak 'ta köprünün kenarına belediyenin çözümüyle geçiş verilecek. Bu geçici çözüm olacak, köprü çalışmasının da takipçisi olacağız. Dün Ilıksu-Kandilli tepesi arasının sıcak asfalt ihalesi dün yapıldı. Bunun da Ereğli'mize müjdesini vermiş olalım. Kandilli tepesi ile Ören arasındaki yol çalışmalarında asfalt plenti kurma çalışmaları devam ediyor. Müteahhit firma mayıs ayı gibi inşallah asfaltlama çalışmalarına başlayacak. Burası için zaten ormandan gerekli izinler alınmıştı. Hızlı bir çalışmayla bir anda duble yol ağına almış olacağız. Köprülü kavşakla ilgili olarak da inşallah Temmuz ayı gibi hizmete açacağız. Hastaneye giden insanlarımız diğer yoldan olumsuz şartlarda gidiyorlardı. Hastane hem hastalarımız, hem ambulanslarımız için daha kolay ulaşılabilir olacak."

EREĞLİ-DEVREK YOLU'NUN SON HALİ

Kızılcapınar Köprüsü'nden Ormanlı Beldesi'ne giden 6 kilometre yolun genişletilerek standart yol haline gelmesi için proje çalışması başlatıldığını anlatan Çakır, proje tamamlandığında yol yapımına hemen başlanacağını belirtti. Çakır Ereğli Devrek Karayolu'nda ki çalışmalarla ilgili olarak ise şu bilgileri verdi; "Ereğli Devrek yolu ile ilgili bir firmamız sekiz buçuk km'lik yolu açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Onu bu yaz açıyoruz. Bu bittiği an yeni bir ihaleye çıkacağız. Ereğli'den Devrek'e kadar olan yolun tüm eksikleri için ihaleye çıkacağız. Bununla ilgili bakanlık ve Genel müdürlükten onayımızı aldık. Bizim için olmazsa olmaz yollardan bir tanesi."

OKULLARIN YAPIMINDA İHMALİ BULUNANLAR BAKANLIĞA ŞİKAYET EDİLECEK

Kdz. Ereğli ilçesinde ödeneği hazır olmasına rağmen bu yıl ihalesi dahi yapılmayan okullar için 15 Nisan'a kadar bekleyeceklerini, bu tarihe kadar ihalelerin yapılmaması durumunda ihmali ve sorumluluğu bulunanları ilgili bakanlığa gidip şikayet edeceklerini söyleyen Çakır, ilçede tekli eğitime geçilebilmesi için bu 5 okulun bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti. 2016 yılı için biri Anadolu lisesi, ikisi meslek lisesi olmak üzere üç lise taleplerinin olduğunu belirten Çakır, bu üç okulun yapılmasının ardından da orta öğretimde tekli eğitime geçileceğini vurguladı.

KDZ. EREĞLİ'YE İKİ BUTİK HASTANE YAPILACAK

Kdz. Ereğli ilçesine daha önce bir butik hastane yapılacağını açıkladıklarını, yetkililerle yapılan görüşme neticesinde bu sayının ikiye çıktığını ifade eden Çakır, bu hastanelerden birinin Kemer-Kırmacı, diğerinin ise Gülüç Beldesi'ne yapımının planlandığını söyledi. Çakır konuşmasında şu bilgilere yer verdi; "Dün akşam itibarıyla Bakanlık oluruyla Ereğli'ye iki tane butik Hastane açılması onayı geldi. Halk Sağlık Merkezi veya butik hastane denilen bin metrekare alanlı, içinde 6 kadar doktor bulunan, röntgen çekilebilen, bazı tahlillerin yapılabildiği, ilaç yazımı yapılabilen, aile hekimleri ve 112'nin de eklenebildiği bir konsept düşünüyoruz. Bununla ilgili kemer, kırmacı mahallesi dediğimiz bölgeyi düşünüyoruz. Bununla ilgili, yer konusunu il müdürümüz ve milletvekillerimizle konuştuktan sonra bu yeri açıklayacağız. O bölgedeki vatandaşlar şimdiki devlet hastanesine giderken iki vasıta kullanıyor. Biz hizmeti vatandaşın ayağına getirelim dedik. Bunun eski devlet hastanesi alanıyla bir ilgisi yok. İkincisi ile alakalı da Gülüç istikametine yapmayı düşünüyoruz. Şehrin üç noktasını düşünürsek, biri kemer bölgesi, biri mevcut hastanenin olduğu bölge, biri de Gülüç bölgesiyle alakalı. Vatandaşlarımızı en yakın halk sağlığı merkezlerine ulaştırarak devlet hastanesindeki yığılmaların önüne geçmeye çalışıyoruz. Ondan dolayı bu iki istikamete böyle bir şey düşündük. Önümüzdeki günlerde yerleriyle ilgili çalışmalarımızı yapacağız . En kısa sürede Kırmacı'dakinin yerini bir haftada belirleyebilirsek, 2016 programına aldırabilir, bu sene sonuna kadar bitirebiliriz. Ama en kötü ihtimalle 2017 sonuna kadar her ikisini de hizmete açmış olacağız."

PTT'YE 6 PERSONEL ALINACAK

Kdz. Ereğli PTT'de hizmetlerin aksaması nedeniyle PTT Genel Müdürlüğü'ne gittiklerini ve yaptıkları talep doğrultusunda 6 personel daha alınmasının kararlaştırıldığını açıklayan Çakır, PTT Genel Müdürü'nün ileriki günlerde Ormanlı PTT binasının açılışına geleceğini belirtti. Kdz. Ereğli İlçe emniyet Müdürlüğü'nün ihtiyaç duyduğu araçların temini noktasında Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak ile İlçe emniyet Müdürü Fahri Küçük'ün büyük özveri gösterdiğini, ilçede son zamanlarda asayiş alanında yapılan çalışmalardan halkında çok memnuniyet duyduğunu belirten Çakır, "Zonguldak İl emniyet Müdürümüz Sayın Osman Ak ile İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Fahri Küçük'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü'nün bölgede 14 köye ORKÖY kapsamında desteklerinin devam ettiğini anlatan Çakır, Ereğli OSB'de bir yatırımcının Bilim ve Teknoloji Koleji açmak için talepte bulunduğunu, değerlendirmenin devam ettiği ifade etti.

"GÜLÜÇ'ÜN KAPANMASI GÜNDEMİMİZDE YOK"

Basın toplantısında gazeteciler Çakır'a Gülüç Belediye Başkanı'nın AK Parti'ye geçmesi ve CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu'nun 'Belediye başkanına şantaj yapılıyor' iddialarını sordu. Çakır konuya ilişkin olarak şunları söyledi; "AK Parti hiçbir zaman siyasi gücünü kullanarak bu tür şeyler yapmamıştır. Ne belediyelerin katılımı nede başka konularda. Sayın milletvekili o açıklamasında; kendi partileri belki baskıcı, bu işleri geçmişte, tarihimizde yapmış olabilirler. Ama bizim işte ' Sen bize geçmezsen burayı kapatırız' gibi şeyler komik şeyler. Bizim için şu an Gülüç veya başka bir belde teşkilatının bize katılması ile ilgili ciddi bir durum yok. Ama önümüzdeki günlerde Genel Merkezden yerel yönetimlerden sorumlu bölge başkan yardımcımız gelecek. Geldiği zaman Zonguldak'ın tamamıyla alakalı; bazı belediyelerin adı çıktı, geçti, geçiyor; bunlar basına düştü ama bizim birebirde böyle bir görüşmemiz olmamıştır. Böyle bir şey olursa bunu direk olarak kamuoyuyla paylaşırız. Bu biraz insanların kendi arasında konuşulanların basına yansıması ile alakalı. Zonguldak'taki bir belde belediyesinden çıkan bir olaydı bu. Sonra genişleyerek devam etti. Bölgemizde olmaz mı, olabilir. A belediyesi için de, B belediyesi için de olabilir ama şu an böyle bir şey yok. Gündeme geldikten sonra eğer biz teklif etmemiz gerekiyorsa gider teklifimizi yaparız. ya da bize böyle bir teklif gelecekse gelen teklifi yetkili organlarımızla görüşüp kamuoyunun bilgisine paylaşırız.

Birleşme konusu 2014'ten önce de konuşuldu. O zaman yapıldı yapılanlar. Şu an için Gülüç'ün Ereğli'ye katılması gibi bir gündem görmüyorum. Bakanlık nezdinde de böyle bir gündem yok. Ondan dolayı şu an için buna bir şey söylemek doğru olmaz. Ama yok böyle bir çalışma."

Çakır, Ereğli'de ki TOKİ çalışmaları ile ilgili olarak ise bulunan arsaların 1-2 hafta içerisinde milletvekili ve belediye başkanının bir araya gelmeleri ile değerlendirileceğini, yerin onaylanması durumunda ilçedeki müteahhitlere zarar vermeyecek bir formülle emekliler için TOKİ kanalıyla konut yapılması projesine hemen başlanabileceğini ifade etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak AK Parti Gülüç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title