Haberler

Ak Partili Aslan: "Uçan Tekme Olmayacak"

AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Zeyid Aslan, "Uçan tekme olmayacak. Yani akil adam Zeyid Aslan göreceksiniz Meclis'te" dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili adayı Zeyid Aslan, Beyaz Köşk'te basın mensupları ile düzenlenen programda bir araya geldi. Basın mensuplarına Türkiye ve Tokat gündemini değerlendiren Aslan, yeni havalimanının yapımı için 28 milyon TL ödenek ayrıldığını, belirlenen arazinin kamulaştırılmasının hızlandırılması amacıyla "kamu yararı" alınması için imza atıldığını ifade ederek, "Kamulaştırılacak alanlar arazilerle ilgili ön değer tespitleri yapıldı. Dün imzadan çıktı. 28 milyon TL'nin yıl başına kadar harcanması gerekiyor. Bu parayı harcayamazsanız gidiyor. O nedenle arazi sahipleri ile yeniden pazarlığa oturulacak. Vatandaş arazi fiyatlarını yükseltti, pazarlıklar çetin geçeceğe benziyor. Ön değerlendirmelerde dönüm başı 20 bin TL düşünülüyordu. Ama o bölgedeki vatandaşlar 40 bin TL gibi rakamlar konuşmaya başladılar. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Onların istedikleri rakam belki tam olmayacak ama 20 bin TL gibi koyduğumuz değerin üzerine çıkma durumunda kalacağız. 28 milyon bu arazinin tümü için yetmeyecek. Ama biz en azından bu 28 milyonluk kısmı harcanabilir hale getirmek için kamulaştırmalara başlayacağız" diye konuştu.

Basın mensuplarının soruları üzerine TBMM'de eski Tunceli CHP Milletvekili Kamer Genç ile küfürlü diyalogla ilgili açıklamalarda bulunan Aslan, "Geçmişte yaşanan kötü olayların üzerine siyah bir çizgi çektim. O bir hataydı. Bunun doğru olduğunu ifade etmemiz asla düşünülemez. Birilerinin hak edip etmemesi ayrı bir şey ama asla bize, kültürümüze yakışmayan bir şeydi" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin "Yeni dönemde TBMM'de nasıl bir Zeyid Aslan göreceğiz?" şeklindeki sorusu üzerine Aslan, "Uçan tekme olmayacak. Biraz önce tabi satır aralarında onu ifade etmeye çalıştım. Üç dönem milletvekilliği yaptım. Ciddi anlamda bir siyasi deneyimimiz, birikimimiz oldu. Yani akil adam Zeyid Aslan göreceksiniz Meclis'te" ifadelerini kullandı.

"AHMET HAKAN'I ARADIM 'GEÇMİŞ OLSUN' DEDİM"

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınayan Aslan, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Ben Ahmet Hakan'ı aradım, 'geçmiş olsun' dedim. Ahmet Hakan benim avukatlık dönemimde müvekkilimdi, beraber özellikle 28 Şubat döneminde birçok davalara maruz kalmıştı. O süreçte biz beraber adliyelerde 28 Şubat'ın Ahmet Hakan'a açtığı davaları onun müdafaasını yaptık. Tabi hiç bir şekilde yazdıklarından ve söylediklerinden dolayı hiç kimseye fiziki müdahalede bulunulmamalı. Ama bir şeyinde altını çizmek lazım. İnsanlar yazarken ve söylerken de karşıdaki insanları inanılmaz derecede rahatsız edecek üslupları kullanmamalı." - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Hakan Coşkun Ak Parti Türkiye Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title