Haberler

Ak Partili Ala: Tek Başına İmkanı Doğarsa, Türkiye İçin Altın Bir Dönem Olabilir

Ak Parti Bursa Milletvekili adayı Efkan Ala, "Eğer 2 Kasım sabahı bir siyasi istikrar sağlayabilecek çoğunlukla, tek başına imkanı doğarsa, görünür ufukta 4 yıl seçim yok. Bu, Türkiye'de eğer reform üstüne reform yapabilecek, Türkiye için altın bir dönem olabilir" dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili adayı Efkan Ala, "Eğer 2 Kasım sabahı bir siyasi istikrar sağlayabilecek çoğunlukla, tek başına imkanı doğarsa, görünür ufukta 4 yıl seçim yok. Bu, Türkiye'de eğer reform üstüne reform yapabilecek, Türkiye için altın bir dönem olabilir" dedi.

Seçim bölgesi Bursa'daki çalışmalarını sürdüren İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Orhangazi'de Sakallı tesislerinde düzenlenen toplantıya katıldı. Konuşmasında, Cumhuriyet'in hedeflerinin olduğunu söyleyen Ala, ağır bir sorumluluk taşıdıklarını bu sorumluluğun bilincinde olduklarını ifade etti. Memleket meselesi söz konusu olunca, ülkenin yüzde 70-80'inin gönül birliği edebildiğini belirten Ala, "Oradan Türkiye için büyük fırsatlar doğabiliyor. Önümüzde bir 4 yıl var. Şimdi bu 4 yılda seçim yok. Eğer 2 Kasım sabahı bir siyasi istikrar sağlayabilecek çoğunlukla, bir tek başına imkanı doğarsa, yani sizler sandığa gidip sandıktan bu yönde bir yönetim çıkması iradesini ortaya koyarsanız, görünür ufukta 4 yıl seçim yok. Bu Türkiye'de eğer reform üstüne reform yapabilecek, meselelere vaziyet eden, 2023 hedeflerine doğru, hızla çekinmeden adım atabilen, riskleri alıp fırsata dönüştürebilen bir iktidar olursa Türkiye için altın bir dönem olabilir" diye konuştu.

Konuşmasında ülkede sürekli problemi dile getirerek, hiçbir çözüm üretmeden, problemden beslenen bir anlayışın olduğunu dile getiren Efkan Ala, Türkiye'de çözüme kakıda bulunanlarıeleştirmeyi politika haline getirenler olduğunu söyledi. Kendilerinin de, 7 Haziran'dan beri nerede eksik, yanlış ve hata yaptıklarını sorguladıklarını belirten Ala, şunları söyledi:

"Madem ki 49.9'lardan inmişiz 41'e, demek ki milletimizin bize bir çeki düzen vermesini istediği hususlar var. Bize diyor ki 'Kendine bir çeki düzen ver. Ben yine seni birinci parti yaptım. Yine senden bekliyorum. Sen bu işleri yapabilirsin ama kendine bir çeki düzen ver her açıdan' Eyvallah. Bizde araştırmalar yaptık ve bunları masaya yatırdık. Neden? Çünkü biz milleti değerlendirme mevkiinde değiliz, millet bizi değerlendirecek. Onun iradesi bizi değerlendirecek. Son sözü, o söylüyor. Onun için bunun gereğini yaptık ve dedik ki 'yüzde 41 bize ne yüklüyorsa önce bir onu yapalım. 7 Haziran'dan beri de memleket hükümetsiz kalacak değil, sorunlar sahipsiz kalacak değil. Bizi de birinci parti yapmış. Onun sorumluluğunu üstleneceğiz' Gittik dedik ki 'Memleket saldırı altında, ekonomimizin de güven içerisinde ileriye doğru adım atması lazım' Gittiğimizde diğer partilerden 'efendim şu şartlarımız var, bu şartlarımız var' gibi gerekçeler ileri sürüldü. Bizde dedik ki, 'Arkadaşlar memlekette problemler var, ittifakla, konsorsiyumla, memlekete, milletimize bir saldırı oluyor. Gelin bu meseleyi çözelim, diğer konuları sonra konuşuruz. Bir dimdik duralım. Hükümet olarak, kuralım onu. Biz yüzde 41 almışız. Size bir şart koşmuyoruz? Siz yüzde 16 ile yüzde 25'e ne şartı koşuyorsunuz?' Ben yüzde 41 almışım, şart şurt koşmuyorum. Çünkü şart koşacak vakit değil."

Ülkede kardeşliği pekiştirerek, terörü çözerek, yola devam edeceklerini ifade eden Ala, "Yani başkası gelip çözecek değil. Biz çözeceğiz. Başkası burnunu sokarsa oradan hayır çıkmaz. Meselenin içinde mi dışında mı bilemezsin. Adamı gördüğün zaman, başkalarını gördüğün zaman bil ki burnu kendinden önce gelmiştir. Yani orada dikkatli olmak lazım. Onun için kendi meselelerimizi kendimiz çözeceğiz. Biz kardeşlikte büyük medeniyetler inşa etmişiz de şimdi ki meselelerimi çözemeyeceğiz. Çözeceğiz. Görüyorsunuz birçok problemi çözüyoruz, yola devam ediyoruz. Nelere rağmen. Maalesef birileri de ortaya çıktığı zaman lüzumlu lüzumsuz, başkalarının maşası olan, olmayan ittifaklar, saldırılar engellemeler oluyor. İçeride tek yapacağımız bir şey var, kardeşlik. Bu kadar. Kardeşliğin gereğini yapacağız" diye konuştu.

Efkan Ala daha sonra Bursa'ya gelip dün 50 yaşında akciğer yetmezliği sonucu yaşamını yitiren teyzesinin damadı olan Yücel Bedirin, Merkez Osmangazi İlçesi 'ndeki Andan Menderes Camii'nde ikindide kılınan cenaze namazına katıldı. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Efkan Ala Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title