Haberler

AK Parti'nin MHP Komisyonundan 'MHP ile 4 yıl' Raporu!

Güncelleme:

AK Parti bünyesinde MHP'nin seçim vaatlerini ve beyannamesini incelemek için kurulan komisyonun hazırladığı rapor, Davutoğlu'na sunuldu.

Hükümet kurulması için ilk tur görüşmeler pazartesi günü başlıyor. AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partileriyle yapacağı ilk tur koalisyon görüşmelerinde ilkeleri konuşacak. Sandıkta milletin "Uzlaşın" mesajı verdiğini, koalisyonu en son ana kadar zorlamak gerektiğini belirtecek olan Davutoğlu, önyargısız, kırmızı çizgiler olmadan görüşme yapmak istediklerini vurgulayacak.

CHP VE MHP İLE 2. TUR

İlkeler üzerinde siyaset yaptıklarını ifade edecek olan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konumunun koalisyon görüşmelerinde gündeme getirilmesine kesin bir dille karşı çıkacak, ilk tur görüşmelerinin ardından çıkan sonuçları partinin yetkili kurullarına götürecek. HDP'ye kapıları kapatan Davutoğlu, CHP ve MHP ile ikinci tur yapacak. AK Parti'de ikinci turun ardından kiminle koalisyon kurulabileceğine ilişkin bir kanaat oluşması bekleniyor. Bundan sonra ilgili parti ile teknik konularda çalışmalara başlamak üzere görevlendirmeler yapılacak.

İLK GÖRÜŞME CHP İLE

Davutoğlu'nun görevi Cumhurbaşkanı'ndan almasının ardından dün randevu trafiği başladı. Başbakan Davutoğlu'nun randevu talebine ilk olumlu yanıt CHP'den geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazartesi günü saat 14.00'te Başbakan Davutoğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ağırlayacak.

HDP SON GÖRÜŞME

Davutoğlu, salı günü 14.00'te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmek üzere TBMM'deki makam odasına gidecek. Davutoğlu'nun koalisyon görüşmelerindeki üçüncü durağı HDP olacak. Davutoğlu, çarşamba günü 11.00'de HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP Genel Merkezi'nde bir araya gelecek.
Davutoğlu'nun 3 partiye de farklı isimlerle gidebileceği ifade ediliyor. CHP'de Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, MHP ziyaretinde ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Davutoğlu'nun yanında olması bekleniyor.

MHP İNCELENDİ VE...

AK Parti bünyesinde MHP'nin seçim vaatlerini ve beyannamesini incelemek için kurulan komisyonun hazırladığı rapor Davutoğlu'na sunuldu. Raporda AK Parti ile MHP'nin koalisyon kurması için altyapının çok sağlam olduğunun ifade edildiği ve "Dönem bile tamamlanabilir. 4 yıl sürebilir." değerlendirmesinin yapıldığı öğrenildi. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

Bulut:

MHP leş kargaları gibidir. Pastadan büyük pay almak için bütün yaptıkları. Nihayet açık vermeye başladı. Dünya tersine dönecek mi göreceğiz.

36
28
yanıtYanıtla
Yiğit TÜRK:

Hadı inşallah bekliyoruz sabırsızlıkla sizleri Allah başımızdan eksik etmesin

20
13
yanıtYanıtla
AHMET OZTURK:

İnsallah Mhp ve Chp ye gerek kalmadan erken seçim büyük çoğunlukla tek başına iktidar YÜRÜ TÜRKİYEM YÜRÜ ANCAK AKP İLE YÜRÜNÜLÜR. GERİSİ ÜLKESİNİN FARKINDA OLMAYAN PARTILER

15
12
yanıtYanıtla
ulkucu 3 hılalMobil-IOS:

inşaallah olur akp mhp

20
7
yanıtYanıtla
agit:

Mhp akepedir.akp mhpdir.chpde akepe gibi duzen partisidir.belediyelerinden onlarinda hirsiz oldugu goruluyor.fazilette akepenin gezinti ve toplama kampidir.yani turkiyede 2 parti var gercekte kokusmus hirsiz duzen partileri ve Devrimci- gercek musluman hdpdir.

4
22
yanıtYanıtla
55:

Ak Parti Mhp koalisyonu olacaktir haberlere bakmayin son ani bekleyin..

25
1
yanıtYanıtla
mhp li:

Akp hep ve chp ye itilmemeli

17
0
yanıtYanıtla
Ey Türk Gençliği:

MHP-AKP koalisyonu olmalıdır. Yeniden seçim hiçbir partiye fayda sağlamıycaktır. Türkiyeyi namertlere muhtaç etmeyelim.

14
1
yanıtYanıtla
Halid bin Velid:

Bencde AKve MHP milleti i daha da soymali hatta donunu bile almalilar. Her yer Araplara, Musevilere ve Amerikaya vb satmalilar ki Tayyib, Emine, iBilal, Summeya daha zengin olsunlar Vede DIn ticareti daha da atmali hatta milleten zorla para alsinlar. Bilim Islama uymaz. Burasi Afgnistan gibi olamali Hadi AKP hadi MHP

6
9
yanıtYanıtla
DELİ.:

NEVZAT. BEN ÖNCEDENDE. SÖYLERDİM. BU MHP NİN BAŞINDAKİ BAHÇELİYE. GÜVENMEYİN. DEMİŞTİM. VE DEDİĞİMDE ÇOKTI. BUNLARA GÜVEN OLMAZ. İŞTE DURUM ORTADADIR. BUNUN. DEVLET YÖNETMEK GİBİ BİR ŞEYİ. OLAMAZ. ANCAK. AKP NİN DEĞİRMENİNE. SU TAŞIDI. İŞTE ÖRNEK. MECLİS BAŞKANLIĞI. SONRADA KALKAR. ELİNİ HAVAYA SALLAR. ERKEN SEÇİM. HODRİ MEYDAN. DER. SONRA. BARAJ ALTI KALIR. TÜRK MİLLETİNİ. AKP NİN HİZMETİNE SUNAR. AYNI RAHMETLİ ECEVİTİN. DÖNEMİNDE OLDUĞU GİBİ. İŞTE AKP DENEN. PARTİYİ TÜRKİYENİN. BAŞINA BELA EDER. İNŞ KUTULACAĞIZ.

6
8
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title