Haberler

AK Parti Yalova 5. Olağan İl Kongresi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: "Seçimden hezimetle çıkanlar, sandıkta halkın teveccühünü kazanamayanlar bu defa sokakları yakıp yıkarak halka hükmetmeyi, devleti ele geçirmeyi denediler ama bunların hiçbiri olmayacak Allah'ın izniyle" "Biz bu işi biliyoruz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Seçimden hezimetle çıkanlar, sandıkta halkın teveccühünü kazanamayanlar bu defa sokakları yakıp yıkarak halka hükmetmeyi, devleti ele geçirmeyi denediler ama bunların hiçbiri olmayacak Allah'ın izniyle" dedi.

İslam, 90. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Yalova 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, yeni bir dönemin başında olduklarını belirterek, yeni Türkiye'yi inşa etme sürecinde bulunduklarını söyledi.

Bu süreci büyük idealler istikametinde hedefe taşıyabilmek için beraberce çalıştıklarını dile getiren İslam, "Allah birlik, beraberliğimizi daim kılsın. Allah, inşallah istikamet üzerinde olduğumuz sürece yar ve yardımcımız olsun" diye konuştu.

AK Parti'nin kongre süreçlerinden güçlenecek çıkacağını vurgulayan İslam, Türkiye'nin yükselmesinden bazı kesimlerin rahatsız olduğunu anlattı. İslam, şöyle devam etti:

"Ne zaman bu davanın yükselişi fark edildiyse o günlerde 'yapamazsınız, edemezsiniz' naraları atılmaya başlandı ve TBMM'nin mutadı bozuldu. O güne kadar yapılmakta olan seçimlerin gidişatı değiştirildi. 'Sizin tasvip ettiğiniz birisi cumhurbaşkanı olacaksa o zaman her zamanki gibi bir seçim yapamazsınız' dediler. 'O zaman 367'yi bulmanız gerekiyor' dediler. Allah'a hamdolsun bulduk. Onun arkasından e-muhtıralar verilmeye başlandı, kapanma davaları açıldı. Sarıkızlar, Ayışıkları, Balyozlar, darbe planları yapıldı. Gezi olayları patlak verdi. Gezi olayları meydana geldiğinde, hatırlayın o günleri, Taksim Meydanı'na canlı yayın araçları getirdiler, dünyanın en ünlü muhabirlerini buraya yığdılar. Yalan yanlış fotoğraflarla 'Türkiye'de korkunç şeyler oluyor' yaygarasını çıkardılar. Bu yaygara günlerce bütün dünyada yayınlar izlendi. Olan biten neydi? 12 ağaç bir mahalden başka bir mahalle taşınıyordu."

Fransa'daki terör saldırıları

İslam, Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarına da değindi.

Bu ülkede büyük bir terör olayı yaşandığını bildiren İslam, şunları kaydetti:

"Bakın dün Fransa'nın kalbinde bir hadise meydana geldi. Fransızlara geçmiş olsun diyorum ve bu terör olayını hiç kabullenmediğimizi, lanetlediğimizi, tüm terör olaylarını lanetlediğimizi buradan belirtmek istiyorum ama olayın aksediş biçimine bakın, 3-4 saat kısıtlı bir yayın yapıldı. Ondan sonra devlet, duruma el koydu, 'bitirdik' dediler, mevzu kapandı. Demek ki bizimle ilgili olduğu zaman bütün dünyanın bütün zaaf noktalarını görmesi gerekiyor. Bu yetmiyor, bire bin katılması gerekiyor. Olmayan şeylerin varmış gibi gösterilmesi gerekiyor ve Türkiye'nin zayıf bir görüntü vermesi isteniyor. Bütün bunları sağlayabilmek için 17 Aralık'ta ortaya çıkan birtakım paralel örgütlenmeler bulunuyor. Devleti çökertme planları yapılıyor. 25 Aralık'ta bir defa daha yapıldı. 'Askeri darbeyle başaramıyorsak sivil darbeyle bu iktidarın üstesinden geliriz' düşünceleri ortaya konuldu. Bütün bunlar olurken daha geçtiğimiz ekim ayında tekrar eden bir şekilde terör örgütlerinin provokasyonları sürekli sahneye sürüldü. Bütün bunların arkasında hepimizin bildiği gibi şu yatıyordu; seçimden hezimetle çıkanlar, sandıkta halkın teveccühünü kazanamayanlar bu defa sokakları yakıp yıkarak halka hükmetmeyi, devleti ele geçirmeyi denediler ama bunların hiçbiri olmayacak Allah'ın izniyle. Şunun için olmayacak; ünlü bir atasözü var, 'At binenin, kılıç kuşananın.' Biz bu işi biliyoruz. Biz bin yıllık bir devlet geleneğinin 21. asırdaki devamıyız. Devlet etme tecrübemiz, liyakatimiz var. Çok şükür kadirşinas halkımız da bunu görüyor."

"CHP'ye bu millet hiçbir zaman iktidar vermeyecektir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise bazı kesimlerin Türkiye'yi dünya karşısında itibarsızlaştırmak için çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Bazı hain şebekelerin, dünya gazetelerine ilanlar verdiğini anlatan Soylu, "Türkiye'yi bir şekilde karalamak için, paraları nerede olduğu bilinmeyen, nereden geldiği bilinmeyen bu paralel yapı, dinimizi istismar eden, milliyetçiliğimizi istismar eden, insanımızı istismar eden bu paralel yapı, meğer o günlerde Gezi olaylarını alttan alttan kaynatıyormuş" ifadesini kullandı.

Soylu, CHP'nin de o günlerde oralara gidip destek vermeye çalıştığını belirtti.

Yalova'da köprülü kavşak projesi için ağaçların kesilmesini hatırlatan Soylu, şöyle konuştu:

"İki ağacın kesilmesiyle Türkiye'de Taksim Meydanı üzerinden hain bir darbe planını bir şekilde... Aynı 1960'ta olduğu gibi ne zırlayıp duruyorsunuz, Menderes kanında sizin borcunuz var, ne zırlayıp duruyorsunuz. Burası Yalova değil mi? Burada 150'yi aşkın çınar ağacını kestiler. Onlarca, yüzlerce yıllık çınar ağaçlarını acımasız bir şekilde kestiler. Hani çevreciler, hani o Taksim Meydanı'nı bir şekilde Türkiye'de darbe meydanı haline getirmeye çalışanlar, sesleri çıktı mı? Hayır çıkmadı. Size bir şey söyleyeyim, Tarih, hayalleri, hayatları, olayları nakşeder. Biliniz ki bu CHP'ye bu millet hiçbir zaman iktidar vermeyecektir." - Yalova

Kaynak: AA / Politika

Ayşenur İslam Ak Parti Türkiye Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title