Haberler

AK Parti ve Cumhurbaşkanı'nı Eleştiren Doktora Soruşturma

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde görevli Asistan Dr. Çağdaş Balcı hakkında, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği iddiasıyla Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından soruşturma açıldı. Çanakkale Tabipler Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası ve Türk Tabipler Birliği, soruşturmaya tepki gösterdi.

Türk Tabipler Birliği ve Çanakkale Tabipler Odası tarafından geçen 25 Nisan'da 'Hekimler ve Barış' konulu uluslararası konferans düzenlendi. Yeni Zelanda Tabipler Birliği Başkanı, Dünya Tabipler Birliği Başkanı, Avustralya Tabipler Birliği Başkanı ve Türk Tabipler Birliği Başkanı'nın konuşmacı olduğu ÇOMÜ Süleyman Demirel Konferans Salonu'ndaki toplantıya dinleyici olarak katılan ve söz alan ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı'nda görevli Asistan Dr. Çağdaş Balcı hakkında, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği ve hakaret ettiği iddiasıyla Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından 'siyasi ve ideolojik propaganda' yaptığı gerekçesi ile soruşturma başlatıldı.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Çanakkale Tabip Odası, soruşturmaya bugün düzenlediği eylemle tepki gösterdi. ÇOMÜ Tıp Fakültesi önünde başlayan eyleme Sağlık Emekçileri Sendikası ve Türk Tabipler Birliği de destek verdi. Yaklaşık 70 kişilik grup, slogan ve alkışlı protesto ile ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı'na yürüdü. Burada Çanakkale Tabipler Odası adına açıklama yapan Dr. İlhan Pirinççiler, Dr. Çağdaş Balcı'nın yalnız olmadığını belirterek, "Bugün burada hekimler, asistanlar, ÇOMÜ öğrencileri, idari personeli, akademisyenleri, kitle örgütü üyeleri ile Nöroloji Servisi'nde tedavi olmuş hastalar ve Çanakkale halkının temsilcileri olarak bulunuyoruz. Dr. Çağdaş Balcı'ya yapılan bu hareket suçtur. Bu suçun faili bellidir ve buradadır. Bu yüzden bir bilim kurumunun önünde hem de hekim yetiştiren bir bilim kurumunun önünde ÇOMÜ Tıp Fakültesi'nin kapısında bu açıklamayı yapıyoruz. Herkes anlasın diye bir kez daha tekrar ediyoruz. Dr. Çağdaş Balcı'ya karşı başlatılan haksız, hukuksuz bir soruşturmanın suç ortağı olmadığımızı haykırmak için buradayız. Çağdaş Balcı'ya karşı tamamen art niyetle başlatılan bu soruşturma en ufak ifadeyle mobingtir. Mobingin kelime anlamı, herkes tarafından bilindiği gibi bezdirmedir. Dr. Çağdaş Balcı'ya karşı bu soruşturma ile başlanan psikoloji şiddet, baskı, taciz, kuşatma ve sıkıntı vermektir. Arkadaşımız, doktorumuz, akranımız Dr. Çağdaş Balcı'ya, bir akademisyene karşı işlenen suçun ve soruşturmanın geri çekilmesini istiyoruz" dedi.

'AKADEMİNİN GECEKONDULULARIYIZ'

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Çanakkale Basın Sözcüsü ve ÇOMÜ Araştırma Hastanesi Nöroloji Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Çağdaş Balcı, düzenleyicisi ve katılımcısı olduğu konferansta barışın nasıl temin edilebileceği konusunda fikirlerini dile getirdiğini belirtip, "Barışı, tarih boyunca her zaman ezilenlerin getirmiştir. Tarihin az bir kısmını kapsıyor olsa da barışı tesis edenlerin her zaman ezilenler olduğunu belirtim. AK Parti hükümetinin bu konuda engelleyici bir tutum takındığını söyledim. Türkiye'de de önümüzdeki hedefin Türkler'in, Kürtler'in, Ermeniler'in, halkların kardeşliği içerisinde barışı tesis etmek olduğunu söyledim. Fakat maalesef akademi, ortamı müthiş politize olmuş ve AKP devletinin Tayyip Erdoğan devletinin hakimiyeti altına girmiş durumda. Akademinin içinde bir saraylı ekip var. Asistanlar olarak, emekçiler olarak, hastane çalışanları olarak biz, 'Akademinin gecekondulularıyız' diyebiliriz. 'AKP devleti onlara bir koltuk verdi' diye söz hakkı kendilerinde sanıyorlar. Fakat söz hakkı her zaman emekçilerdedir, ezilenlerdedir. Her zaman akademinin de gecekondulularındandır' diyebiliriz. Siyasi ideoloji, propaganda yapıldığı söyleniyor" diye konuştu. Grup eylemin ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sefa Dereköy, ÇOMÜ Araştırma Hastanesi'nde görevli Asistan Dr. Çağdaş Balcı hakkında soruşturma başlatıldığını doğrulayıp, konuyla ilgili detaylı açıklamayı yarın yapacaklarını söyledi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Balcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (3)

leylmobilWeb@haberler.com:

Eleştirmek yasak Alkışlamak serbest

1
0
yanıtYanıtla
YENI TURKIYEmobilWeb@haberler.com:

BUGUNDE BIR IMAMI SORUSTURMA YAPMADAN SAVUNMA ALMADAN TWET ATTI DIYE IHRAC ETTILER NOLDU DINDAR AKP SENI DESTEKLEYEN SENIN ADINI SAYIKLAYAN MEMURLARI NEDEN CIKARMIYOSUN SES YARISMALARINDA TURKU CIGIRAN IMAMLAR VAR USTELIK AKOPELI ONLARA NEDEN SESIN CIKMIYOR

1
0
yanıtYanıtla
Güney doğumobilWeb@haberler.com:

BU GÜN CUMHURBAŞKANI DİYARBAKIR SPORU ELEŞTİRMİŞ ONUN YAPTIĞI DEMOKRASİ OLUYOR. HEMDE NE DEMİŞ BİLİYORMUSUNUZ BUMU DEMOKRASİ DEMİŞ. HHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHHAHAH Öğğğk

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title