Haberler

AK Parti ve CHP Görüşmesi Sona Erdi, Son Sözü Davutoğlu Söyleyecek

Güncelleme:

AK Parti ve CHP heyetlerinin, koalisyon görüşmeleri çerçevesinde yaptığı son istikşafi görüşme sona erdi. Toplantı sonrası CHP'li Koç'un sözleri dikkat çekti.

AK Parti ve CHP heyetlerinin, koalisyon görüşmeleri çerçevesinde yaptığı son istikşafi görüşme sona erdi. Görüşme 7,5 saat sürdü. Toplantı sonrası CHP'li Haluk Koç'un sözleri dikkat çekti.

KOÇ "BAŞBAKANIMIZ" DEDİ

Dış ilişkiler, güvenlik ve eğitim başlıklarının görüşüldüğü son toplantının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un Davutoğlu için "Başbakanımız" ifadesini kullanması dikkat çekti. Koç, "bundan sonrası geçici hükümeti yürüten başbakanımızın alacağı karara bağlı…Türkiye'nin kritik gündeminde ülkenin hükümetsiz kalmaması için geniş tabanlı birinci sınıf bir demokrasiyi hedefleyen bir ülkeyi nasıl oluşturabilirizin siyasi ödevini yerine getirdik" dedi.

ÖMER ÇELİK: HEYET OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPTIK

Koç'un ardından açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise şunları söyledi:

"Üzerinde durduğumuz bütün başlıklar tamamlandı. Genel başkanlarımıza sunum yapacak duruma geldik. Görüşmelerimizi 3 başlıkta genelbaşkanlarımıza sunacağız. Bu başlıklar mutabık kaldıklarımız, mutabık kalmadıklarımız ve genelbaşkanların vereceği kararlara bağlı başlıklardır. Biz heyet olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Bütün bu sonuçları genelbaşkanlarımıza arz edeceğiz. Liderlerin ne zaman bir araya geleceğini bilemiyorum. Biz sunumlar için yarın hazır oluruz.

Anlaşılan kısımlar zar, çatışılan kısımlar var. Bizim heyetimiz sonuca karar verecek bir heyet değil. Biz objektif bir rapor sunacağız. Bu rapor olumlu mu olmuştur; olumsuz mu olmuştur? Buna genel başkanımız ve parti yetkililerimiz karar verecek"

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

AK Parti ve CHP heyetleri beş kez bir araya geldi ve koalisyon şartlarının başlıklarını belirledi. AK Parti'nin sorular sorarak CHP'nin tutumunu keşfettiği görüşmelerin ardından taraflar rapor hazırlayarak Genel Başkanlara sunacaklar. Bundan sonraki süreçte "koalisyon müzakerelerinin" başlayıp başlamayacağına hükümeti kurma görevi kendisi olan Başbakan Davutoğlu karar verecek. Gerekli görülürse Genel Başkanlar bir araya gelebilecek.

TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER

Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik başkanlığındaki AK Parti heyetinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Milletvekilleri Taha Özhan, Mücahit Arslan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan yer aldı.

CHP heyetinde ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, Murat Özçelik, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek yer aldı.

AB, dış ilişkiler ve diplomasi konularının ele alındığı 5'inci ve son istikşafi toplantı 7,5 saat sürdü. Heyetler artık AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na görüşmelere ilişkin hazırlanacak raporları sunacak. Ardından önümüzdeki günlerde genel başkanların bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ömer Çelik Haluk Koç Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (144)

fikir ver:

Hdp yüzde on barajını geçince pkk neden saldırmaya başladı ki? Hdp nin oyunu düşürmek pkk nın değil iktidar olmak isteyen akp nin işine yarar. o halde pkknın elebaşlarına akp para dağıtmış olabilir mi?

61
20
yanıtYanıtla
Erdeniz:

CHP ilke ve inkilapları bellidir . mevzu vatan milletse gerisi tefarruattır, CHP samimidir, Rte ise koalisyona kişisel menfaat ve kibirinin esiri altındadır. . . .

40
35
yanıtYanıtla
turgutMobil-ANDROID:

evet son soz tayyib in. oda erken secim dicek. bende akp ye oy vermicem.ulke birbirine girmis koltuk ve yapilanlar ortaya cikacak diye ulke atese atiliyor.

43
27
yanıtYanıtla
ECDAD:

CHP DEMEK PİSLİK DEMEKTİR, CHP DEMEK DİNSİZLİK DEMEKTİR, CHP DEMEK RAKIYLA VİSKİYLE ADAM KAYIRMAK DEMEKTİR, CHP DEMEK KARABORSA HAYALİ İHRACAT DEMEKTİR, CHP DEMEK BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜ DEMEKTİR, CHP DEMEK DEV YATIRIMLARI DURDURUP TÜRKİYE DÜŞMANLARININ İSTEDİKLERİNİ YAPMAK DEMEKTİR, CHP DEMEK HER PAZAR TRT''DE BATI MÜZİĞİNİN KAPI GICIRTILARINI DİNLEMEK DEMEKTİR, CHP DEMEK RAKIYI SUSUZ YUDUMLAYIP İNADINA DEKOLTE MİNİ ETEK DEMEKTİR, CHP DEMEK ERMENİ PROJESİ SAHTE KÜRTLERLE ŞÜKÜR PİLAVI YİYİP HALAY ÇEKM

33
32
yanıtYanıtla
.....:

AKP CHP ile koalisyon kurarsa ben bir AKP li olarak bir daha AKP ye oy vermeyeceğini beyan ederim

23
40
yanıtYanıtla
yaseminMobil-ANDROID:

chp de pkk partisi oldu. akp chp ile koalisyin kursun.iyumu akp ye vermeyi dusunuyordum.ama chdp ile koalisyon kurarsa kesinlikle oy vermem.elim kirilsaydi da chp ye oy vermeseydim..

26
37
yanıtYanıtla
tekrar et:

UzunAdam icin menfaatleri onemli.Sultanlik icin herseyi yapar

31
26
yanıtYanıtla
Türkiye Sevdalısı:

Chp ile koalisyon mu ? Asla !

29
26
yanıtYanıtla
Kahrolası çöpçüler aşkımı süpürmüşler:

Şimdi Allah ın izniyle yatıcağız. Bu huzuru bize sağlayan polis ve askerimize yani tüm güvenlik güçlerimize ve bu huzura destek olan türk kürt laz farketmez herkese Allah huzur versin. Hdp pkk ve firavun demirtaş sizede Allah ın lanetini diliyorum. Huzur arıyoruz. Kardeşlik arıyoruz. Barış arıyoruz. Ama bunu siz suistimal yaptınız. Allah ın laneti sizden yana olsun.

45
8
yanıtYanıtla
Gercek Türk Mobil-IOS:

Bu ülke tekrar Akp gelmeden düzelmes secimde Akp 55 mhp 20 chp 25 kesin

36
12
yanıtYanıtla
Tüm 144 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title