Haberler

AK Parti ve CHP Heyetleri Bulgaristan'da

KIRCAALİ (AA) – Bulgaristan'da eski komünist rejim tarafından başlatılan asimilasyon politikalarının yıldönümünde, anma törenlerine katılmak için Bulgaristan'a gelen AK Parti ve CHP heyetleri, ülkede üyelerinin önemli bir kısmı Türk kökenli olan iki parti ile ayrı görüşme yapacak.

Bulgaristan'da Türk kökenlilerin ağırlıkta olduğu iki siyasi parti, Türkan bebek ile birlikte 26 Aralık 1984 tarihinde, asimilasyon kampanyalarına karşı yapılan gösteriler sırasında yaşamını kaybeden diğer 3 Türk kökenli vatandaşın ölüm yıl dönümü dolayısıyla iki ayrı etkinlik düzenleyecek.

Etkinlikler için Bulgaristan'ın Kırcaali kentine gelen CHP heyeti, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi'nin etkinliğine katılıp, yöneticileri tarafından ağırlanacak. AK Parti heyeti ise, Rus uçağının düşürülmesi sonrası Türkiye yanlısı tutumu nedeni ile partisinden ihraç edilen eski HÖH Genel Başkanı Lütvi Mestan'ın kurduğu, Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) Partisi'nin ev sahipliğini yaptığı programa katılacak ve DOST'un yetkilileri ile görüşecek.

DOST Partisi'nin anma etkinliğine Genel Başkan Lütvi Mestan'ın konukları olarak, AK Parti İstanbul milletvekili Aziz Babuşçu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun katılacağı öğrenildi.

HÖH'ün ağırlayacağı CHP heyetinde ise partinin Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Edirne milletvekili Erdin Bircan, Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü, Yalova milletvekili Muharrem İnce ve Kırklareli milletvekili Vecdi Gündoğdu yer alacak.

HÖH-DOST ayrılığı

Türkiye'de Rus uçağının düşürülmesinin ardından parlamento kürsüsünden Rusya'nın siyasetini sert bir dille eleştiren dönemin HÖH Genel Başkanı Mestan, NATO ve Avrupa Birliği (AB) yanlısı bir konuşma yapmıştı.

HÖH'ün daha önceki genel başkanı da olan Onursal Başkan Ahmet Doğan, 17 Aralık 2015 tarihinde Sofya'daki yılbaşı eğlencesinde söz alarak, Mestan'ı HÖH'e ihanet etmekle suçlamış, başkanlık konumundan ve parti üyeliğinden ihraç ettirmişti. Doğan, HÖH'ün genel başkanlığını Mustafa Karadayı'ya devretmek zorunda bırakılmıştı.

HÖH'ün demokratik yapısından uzaklaştığını belirten Lütvi Mestan ise diğer 5 HÖH milletvekili ile birlikte 11 Nisan 2016 tarihinde Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) Partisi'ni kurmuştu. DOST'un üye sayısını kısa sürede 18 bine çıkaran Mestan, özellikle Rusya'nın Kırım'ı işgaline karşı sert tutumu ile biliniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title