Haberler

AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Yıldız: "Bölgenin Kurtuluşu Ancak Din Anlayışı ve İslam'la...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili aday adayı iş adamı Cevdet Yıldız, "Bu bölgelerin kurtuluşu tamamen din anlayışı ve İslam’la olur.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili aday adayı iş adamı Cevdet Yıldız, "Bu bölgelerin kurtuluşu tamamen din anlayışı ve İslam'la olur. Biz, burada bir Medresetül Zehra Üniversitesi kuralım ve bu üniversitede hem dini ilmi hem de feni ilmi gerçekleştirelim. Çünkü Kürt halkı dindar bir halktır. Bu davaya, bu dine en çok sahip çıkan böyle bir millete sahiptir" dedi.

Bir kahvaltı salonunda ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Yıldız, AK Parti'de aday adayı olmasının nedenlerine değindi. Bir Vanlı olarak kentin sorunlarını yakinen bildiğini ve bunun da kendilerine heyecan verdiğini ifade eden Yıldız, "Siyasette illa bir makama gelmek, bir yere gelmekten ziyade bizim için almış olduğumuz aile terbiyesi ve inancımız gereği biz mazlumun dili, dini, ırkı olmadan mazlum neredeyse onun yanında yer alırız" dedi.

Zor bir süreçten geçtiklerini ancak dava adamı olmanın zor günlerde yüksek sesle düşünülmesi gerektiğinin altını çizen Yıldız, "Allah'a hamdolsun çalamayacak hiçbir kapı yoktur. Sonuçta doğuda, yerelde siyaset yapmak çok zordur. Çünkü yerelde herkesle iç içesin. Ama bugün hem muhalefet olduğumuz ya da iktidar olduğumuz arkadaşlarla samimi ilişkilerimiz olmuştur. Çünkü hizmet adına bir şey yapıldığı zaman herkes el kaldırmak zorundaydı. Dolayısıyla şu anda hangi fikirden olursa olsun Van'da çalamayacağım kapı yoktur" ifadelerini kullandı.

Bölgenin kurtuluşunun Doğu'da bir Medresetül Zehra'nın kurulması ile gerçekleşebileceğini söyleyen Yıldız, "Bediüzzaman Said Nursi, bundan yaklaşık 70 yıl önce Edremit'te bir Medresetül Zehra planlamış, ancak o günkü anlayış buna karşı çıkmış ve Bediüzzaman Hazretleri'ni belki cezalandırmışlar. O gün Bediüzzaman Hazretleri onlara 'Siz benim bu fikrime karşı çıktınız, ama 70 yıl sonra bu insanlar karşınıza çıkacaktır' demişti. Şu anda aradan 70 yıl geçti. Eğer bugün yapılan bu sıkıntılar, yaşanan bu hadiseler o günün yanlışlarıydı. Bu bölgelerin kurtuluşu tamamen din anlayışı ve İslam'la olur. Biz, burada bir Medresetül Zehra Üniversitesi kuralım ve bu üniversitede hem dini ilmi hem de feni ilmi gerçekleştirelim. Çünkü Kürt halkı dindar bir halktır. Bu davaya, bu dine en çok sahip çıkan böyle bir millete sahiptir. Eğer siz bunu yoksun bırakırsanız bu eksik kalır ve sıkıntı olur. Öyleyse biz Medresetül Zehra fikrini tekrar hayata geçirmemiz lazım. Çünkü huzurun olmadığı, güvenin olmadığı bir yerde istikrardan veya ekonomiden bahsedemeyiz" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title