Haberler

AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Eyüp Kızıltaş'tan Çatak ve Gevaş İlçelerine Ziyaret

AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Eyüp Kızıltaş Çatak ve Gevaş ilçesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Eyüp Kızıltaş Çatak ve Gevaş ilçesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bu kentin kaderini değiştirmek isteyen Ak Parti Van milletvekili aday adayı Eyüp Kızıltaş Van'ın en ücra köşelerini ziyaret etmeyen devam ediyor. Gittiği her ilçede büyük bir sevgiyle karşılanan Kızıltaş, bu güzel memleketin kaderi, "Sizlerin ellerinde" diyerek bu seçimde yıllardır insanlığa büyük bir engel olan anayasanın mutlaka değişmesi gerektiği söyledi.

İlk olarak Çatak ilçesine giderek esnafla sohbet eden Kızıltaş, halkın sorunlarını dinledi. Çatak ilçesinin doğası bambaşkan diyen Kızıltaş; "Kanisipi şelalesini, Botan çayını, tarihi güzellikleri göz ardı etmek mümkün değil. Eğitimdeki sorunları biliyoruz. Belediyedeki sorunlar biliyoruz. Çatak ilçesinde yaşayan halkın gelirini artıracak daha iyi istihdama alanlarına ihtiyacı var" dedi.

Kızılta, Çatak balının, ceviz oymacılığını dünyaya duyurmak, yeni atölyeler kurmanın bu yörede yaşayan insanın kaderin değiştireceğini ifade etti. Esnaf sohbetinin ardından

Gevaş ilçesine geçen Kızıltaş ve beraberindekiler ilçe esnafını gezerken tanınan bir kişiliğe sahip olduğu için ilçe ziyareti halk tarafında yoğun ilgiye ve selamlaşmaya döndü. Son yıllarda başlayan ama gelişemeyen seracılık sistemin için projelerinin olduğunu söyledi. Toprakta gelen bereketin yeri çok farklıdır diyen Kızıltaş, "İnsanımız ne zaman topraktan koptuysa bolluğu ve bereketi de kaybetti. Tarım ve hayvancılık bu yörede en başta gelen gelir kaynağıdır. Maalesef bu gelir kaynağı da zamanla azalmaya başladı. Tarım ve hayvancılığı geliştirmek ve daha iyi bir yere getirmek için batıdaki birçok projeyi bu tarafa kaydırmak lazım" şeklinde.

Ziyaretin ardından Kızıltaş ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Çatak Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title