Haberler

AK Parti Van İl Teşkilatı'nda Bayramlaşma

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk; fakir, mağdur, işsiz, iş yapamayan esnaftan para toplandığını belirterek, “Para istiyorsunuz, para alamadıklarınızı dağa kaldırıyorsunuz. Peki o zaman bunu yaparken sizin batıda verdiğiniz barışçıl, yeşili seven, insanı seven mesajlarınızın ne anlamı kaldı?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk ; fakir, mağdur, işsiz, iş yapamayan esnaftan para toplandığını belirterek, "Para istiyorsunuz, para alamadıklarınızı dağa kaldırıyorsunuz. Peki o zaman bunu yaparken sizin batıda verdiğiniz barışçıl, yeşili seven, insanı seven mesajlarınızın ne anlamı kaldı?" dedi.

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından il binasında gerçekleştirilen bayramlaşma programına; AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, İl Başkanı Zahir Soğanda, eski milletvekililer ve ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Burada konuşan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, herkesin bayramını kutlayarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Van'da yapacağı mitinge herkesi davet etti. Soğanda, "Bildiğiniz gibi önümüzde cumhurbaşkanı seçimi var. Halkımız, seçmenimiz, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa cumhurun başkanını, devletin başkanını seçecektir. Bu seçim eski Türkiye ile yeni Türkiye seçimi olacaktır" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici de Suriye ve Filistin'de yaşanan olaylara değinerek, "Yine son yıllarda olduğu gibi maalesef bu Ramazan ayında da Müslümanların yaşadığı bölgelerde acı vardı, kan vardı, gözyaşı vardı. Gerek Suriye'de gerek Irak'ta gerekse Gazze'de. Terörist devlet olan İsrail, özellikle sahur vaktinde Gazze'yi bombaladı. Bu bombalamalar sonrasında yaklaşık bin can şehit oldu. İçlerinde çocukların da olduğu 6 bin kişi de yaralandı. İnşallah terörist devlet olan İsrail, yakmış olduğu bu ateşte bir gün kendisi yanacaktır. Ama dünyada yaşayan 1,5 milyara aşkın Müslüman'ın birlikteliği şarttır. Eğer dünyada yaşayan her bir Müslüman bir kova su dökmüş olsa inanın İsrail'i sel götürür. Her bir Müslüman tükürürse bu terörist devlet İsrail boğulur" şeklinde konuştu.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, cumhurbaşkanlığına aday olan 3 şahsın da gayet olumlu olduğunu belirtti. Selahattin Demirtaş'ın aday olmasında da memnuniyet duyduğunu ifade eden Kayatürk, "Demirtaş batıda ılımlı konuşmalar yapıyor, güzel ancak bölgede de bunu yapsanız. Siz Uşak'ta, Denizli'de, Trabzon'da barış mesajları veriyorsunuz, biz tebrik ediyoruz. Çok doğru adımlar diyoruz. Ancak kendi bölgemizdeki Kürtleri inim inim inlemekten de o zaman kendi hareketinizi de vazgeçirmek zorundasınız. Bu insanlardan haraç toplanmaktan, bu hareketinde vazgeçilmesi lazım. Siz topluyorsunuz bu paraları. Peki hangi hakla topluyorsunuz bu paraları? Bu insanlar devlete vergi veriyor mu, veriyor. Devlete vergi vermekten Kürt halkını alıkoyabiliyor musun? Sizin böyle bir gücünüz var mı, yok. Peki fakir olan, mağdur olan, işsiz olan, iş yapamayan esnaftan siz bir de kalkıp para topluyorsunuz. Para istiyorsunuz, para alamadıklarınızı dağa kaldırıyorsunuz. Peki o zaman bunu yaparken sizin batıda verdiğiniz barışçıl, yeşili seven, insanı seven mesajlarınızın ne anlamı kaldı Allah aşkına? Halkımız kimin cumhurbaşkanı olacağını çok iyi biliyor. İşte yeni Türkiye'nin lideri, milletin adayı olan Recep Tayyip Erdoğan diyoruz" şeklinde konuştu

Partililerle bayramlaşmadan sonra program sona erdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhan Kayatürk Ak Parti Ak Parti Yerel Haberler

title