Haberler

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gülaçar'dan, Gevaş'ın Köylerine Ziyaret

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, çözüm sürecinin başlı başına büyük bir insani yatırım olduğunu belirterek, “Bugün artık ideoloji zamanı değil. Bugün hizmet zamanıdır” dedi.

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, çözüm sürecinin başlı başına büyük bir insani yatırım olduğunu belirterek, "Bugün artık ideoloji zamanı değil. Bugün hizmet zamanıdır" dedi.

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, beraberinde AK Parti Van milletvekilleri Gülşen Orhan, Mustafa Bilici, Burhan Kayatürk ve Fatih Çiftçi, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, ilçe belediye başkan adayları ve parti teşkilatı ile birlikte dualar eşliğinde köylere uğurlandılar. Gevaş'ta 6 gruba ayrılarak seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretlerinin startı verilirken, bir günde Gevaş'ın 27 köyü ziyaret edildi. Milletvekilleri, beraberindekilerle birlikte farklı köylere giderken, Gülaçar ise AK Parti Gevaş İlçe Belediye Başkan Adayı Sinan Hakan ile gittiği Göründü, Hasbey, Yuva, Değirmitaş, Timar, Aydınocak ve Barışık köylerinde köy sakinleriyle kucaklaştı. Gülaçar'ı ve Hakan'ı bağrına basan köylüler sevgi gösterilerinde bulundular. Gördükleri ilgi ve alakadan duydukları memnuniyeti dile getiren Gülaçar, köylülere büyükşehir belediyesinin önemini anlattı. Gevaş'ın bütün köyleri gruplar halinde ziyaret edilirken, köylülerin sorun ve talepleri dinlendi. Ziyaretleri esnasında köylülerin içme suyu, sulama kanalları, kanalizasyon, lise, cami ve taziye evleri gibi taleplerini not eden Gülaçar, birçok sorunu seçim sonrasına bırakmadan çözeceklerinin sözünü verdi. Bütün köylerin sorun ve sıkıntılarının aynı olduğunu, tüm sorunların iktidar merkezli bir belediye ile çözüleceğini anlatan Gülaçar, "Van merkez ve ilçelerine yönelik büyük çalışmalarımız olacak. Yüzlerce projemiz var. Van'ın en büyük sorunlarının başında da işsizlik geliyor. Bunun için istihdam oluşturacak güzel işlere imza atacağız. Yakında bunu da açıklayacağız. Tahminlerime göre 20 bin insanımıza iş imkanı sağlayacağız. Tekstil kentimiz 2014 yılı içerisinde hayata geçiyor. 10 bin insanımızı buralarda istihdam edebiliriz. Alt gelir gruplarına da merkezde ucuz konut edindirmeyi düşünüyoruz. Şehrin büyük ve küçük sorunlarını mimarlarımız ve mühendislerimizle birlikte masaya yatırdık. Ne yapabilirizin çözümlerini ortaya çıkardık. Rabbim nasip ederse 30 Mart sonrası biz Van'ımız için insanlarımız için büyük bir hizmet üreteceğiz" dedi.

"BİZİM DÖNEMİMİZ YOLSUZLUK, HIRSIZLIK VE ARSIZLIK DÖNEMİ OLMAYACAKTIR"

Van halkının kendilerini çok iyi tanıdığını, neler yapabileceklerini bildiğini de vurgulayan Gülaçar, "Bizi tanıyanlar neler yapabileceklerimizi, neleri ise yapmayacaklarımızı çok iyi bilirler. Bizim dönemimiz yolsuzluğun, hırsızlığın ve arsızlığın olacağı bir dönem olmayacaktır. Buna asla ve asla izin vermeyeceğiz. Mevcut belediyenin işleyişiyle ilgili bize verilen bilgiler karşısında hayretler içerisine düşmemek mümkün değil. Yapılan işlemler karşısında alınan rüşvet başta olmak üzere birçok olumsuz durum bizleri son derece üzmektedir. Demek ki biz sadece hırsızlığın önünü kessek bu memleketi ihya ederiz. Allah'tan korkan, hakikaten halka hizmet Hakk'a hizmettir diye, bu çerçevede meseleye bakan bir kadroya ihtiyaç var ve inşallah biz tüm bunları sonlandırmak için yola çıktık. Biz ağa olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM SÜRECİ BİLE TEK BAŞINA BÜYÜK BİR PROJE"

Büyükşehir için verilecek olan yanlış kararın geri dönüşü olmayacağını da hatırlatan Gülaçar, "Ortada bir AK Parti hükümeti var. 11 yıl hizmet yapmış; il il, köy köy hizmetlerini insanların ayağına kadar götürmüş bir hükümet var, bir başbakan var. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hiçbir şey yapmamış olsaydı bile, sadece çözüm süreci bile tek başına büyük bir hizmet, büyük bir mesele. 30 yıldır devam eden kanın durması, gençlerimizin ölmemesi ve huzurun gelmesi adına büyük bir proje. Sadece bu proje yapılan tüm hizmetlerin en büyüğü. Başbakanımız bu ülkeye 11 yılda tam 700 katrilyon para harcandığını bize açıklamıştı. Bu çok büyük bir rakamdır. Türkiye'nin geneline baktığımızda ise tüm bu başarılı hizmetlerin arkasında AK Parti hükümetlerini görürüz. Bu seçimler bizim için bir tarih, bir milattır. Eğer Van'a ilçelerimize hizmet gelmesini istiyorsak bu hizmetlerin kimin eliyle doğru ve erken geleceğini bilmemiz lazım. Biz bu bölgenin insanıyız. Bize hizmet lazım, bize iş lazım, AŞ lazım. Bugün artık ideoloji zamanı değil. Bugün hizmet zamanıdır" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR OLMADAN GEVAŞ'I KAZANMIŞ OLMANIN ANLAMI OLMAZ"

Sinan Hakan ise, Allah'tan bu yolda kendilerini Van halkına mahcup etmemesini dileyerek, "Biz sizlere hizmet etmek ve sizlere hizmetkar olmak için yola çıktık. İnşallah en güzel şekilde bu görevimizi layıkıyla yerine getireceğim. Sizlere söz veriyorum büyükşehir ile birlikte 5 yıl içerisinde öyle büyük hizmetler sunacağız ki, Van başta olmak üzere bütün ilçelerimiz görmediği hizmetleri görecektir. Gevaş'ın bu hizmetlerle tanışması için büyükşehir belediyesini alması gerekmektedir. Aksi takdirde bizlerin ilçeyi kazanmış olmamızın bir anlamı olmayacak" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Osman Nuri Gülaçar Ak Parti Gevaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title