Haberler

AK Parti Van Belediye Başkan Adayı Gülaçar'dan Duyarlı Köylülere Teşekkür

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Suriye için yardım seferberliği başlatan Değirmenköy halkını ziyaret ederek gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkürlerini sundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Suriye için yardım seferberliği başlatan Değirmenköy halkını ziyaret ederek gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkürlerini sundu.

Van merkeze 7 kilometre uzaklıkta bulunan Değirmenköy sakinleri Suriye halkının savaş atmosferinde yaşadıkları sıkıntıları bir nebze olsun hafifletmek için yardım seferberliği başlattı. Köylülerin kendi imkanlarıyla topladıkları battaniye, yastık ve kışlık giysiler Suriye'ye gitmek üzere araçlara yüklendi. Köylülerin başlatmış olduğu yardım seferberliğini haber alan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, beraberinde AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan ile birlikte Değirmenköy'e giderek köylülerle bir araya geldi. Yaptıkları yardımın çok anlamlı olduğunu, bir o kadar da takdire şayan bir davranış olduğunu ifade eden Gülaçar, yeryüzünde insanların birbirine yardım eli uzatması kadar güzel bir olayın olmadığını anlattı. Gülaçar, "2011 yılında yaşamış olduğumuz depremlerden dolayı Türkiye'nin 81 ili başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden bizlere yardım eli uzatıldı. İnsanların çaresiz kalmalarını en iyi anlayanların başında bizler gelmekteyiz. Çünkü depremlerde biz bu çaresizliği gördük. Ama çok şükür devletimizin başında öyle bir Başbakan var ki sadece kendi insanına değil, diğer ülke insanların derdiyle dertlenmekte ve elinden geleni yapmaktadır. Peygamber efendimizin "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" hadisi bizim neler yapmamız gerektiğini açıkça bizlere göstermektedir. Dinimiz de bize bunu emreder. Bizler Müslümanlar olarak kim olursa olsun insanları çaresizliklerinden bir nebze olsa kurtarmak, yaralarını sarmak için elimizden geleni yaparız. Ben başlatmış olduğunuz bu yardımlardan dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten köy sakinleri olarak, kısıtlı imkanlarınıza rağmen birçok insanımıza örnek teşkil edecek bir davranışta bulundunuz. Önce şahsım adına ve tüm halkımız adına sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından toplamda 3 kamyonet yardım malzemesi Suriye'ye gönderilmek üzere yetkili mercilere teslim edilmesi için yola çıktı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Nuri Gülaçar Ak Parti Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title