Haberler

AK Parti Uşak Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (2) "Biz bu ara biliyorsunuz Türksat 4'ü uzaya gönderdik.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bu ara biliyorsunuz Türksat-4'ü uzaya gönderdik. Ama dikkat ettim, 'bakayım' dedim başörtüye falan takıldı mı? Başörtüye takılmamış. Gitti be, gitti gitti. Yıllarca bunla uğraştılar, yıllarca bunun önünü kesmek istediler" dedi.

Erdoğan, partisince Uşak'ta düzenlenen mitingde halka hitap etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK'yı batırdığını belirten Başbakan Erdoğan, "SSK'yı batıran bu zad, CHP'nin başına ancak kasetle geldi. Bu CHP'ye zaten benim ülkem hiç bir zaman tek başına iktidar vermedi" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bakın şu anda terör meselesini çözmemizden rahatsız oluyorlar. MHP'de, CHP'de rahatsız oluyor. Bir yılı aşkın süredir, Allah'a hamd olsun, doğudan, güney doğudan acı haberler almıyoruz. Bir yılı aşkın süredir, şehirlerimize işte şu Uşak'a ay yıldızlı bayrağımıza sarılı şehit tabutları hamd olsun gelmiyor. İşte bundan çok rahatsızlar, bunlar kandan beslenen vampirler, 'terör devam etsin, kanlar aksın, analar ağlasın, yeter ki Türkiye bu sorunu çözemesin' diye bekleyenler var. 'İnsanlar yoksul, işsiz kalsın, yeter ki ekonomi büyümesin' diyorlar."

Uşak'a Burdur'dan geldiğini hatırlatan Erdoğan, Burdur'da ve Afyonkarahisar'da mermercilerin işçi bulumamaktan rahatsız olduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşçi arıyorum bulamıyorum diyor. Neden? Bazıları Allah selamet versin, iş beğenmiyor, iş. Oturacak koltuğunda yan gelip yatacak, maaşı da alacak. İş arıyorsan buyur işte, Afyon'da da Burdur'da da aynı şeyi söylediler. Denizli'de de işte Ekonomi Bakanım diyor ki 'Denizli'de biz şu anda konfeksiyonda tekstilde yanımızda çalıştıracak eleman bulamıyoruz' diyorlar. Dünyada, bölgemizde 'Türkiye'nin iddiası olmasın, Türkiye büyümesin' diyorlar. Uşak'ta CHP'ye MHP'ye gönül vermiş tüm kardeşlerime sesleniyorum; bir istiklal mücadelesinin içindeyiz, eski Türkiye özlemine karşı, yeni Türkiye mücadelesinin içindeyiz. 77 milyon aziz milletimden, siyasete, demokrasiye, huzura sahip çıkmalarını istiyorum."

-"Doktora öğrencileri asgari ücreti alıyor"

Meydandaki üniversite öğrencilerine seslenen Erdoğan, "Sizler biz gelmeden önce 45 liracık burs alıyordunuz. Bunları hep öğrendiniz değil mi? Şimdi ne alıyorsunuz? Beslenme yardımı, toplamda 520 lirayı falan buluyor. Master öğrencileri çok daha yüksek, doktora öğrencileri asgari ücret alıyor" diye konuştu.

Öğrencilere "şu andaki yurtlarınız nasıl?" diye soran Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha güzel olacak. Üç karyola, eskiden biz ranzada kalıyorduk, ranzada. Hiç endişeniz olmasın. Bakınız şu anda tablet bilgisayarlar öğrencilerimize dağıtılıyor. Geçen gün bu paralel yapının gazeteleri şöyle bir haber yapmış; 'tablet bilgisayarları öğrenciler almıyor' diye. Bunlar var ya bunlar, bunlar sirk cambazı, sirk cambazı. Yalan iftira her şey bunlarda var. Yavrularımız tablet bilgisayarları 'ne zaman gelecek' diye hasretle bekliyor. Bunlar diyor ki 'almıyor.' Şu anda 675 bin tablet bilgisayarın ihalesine çıkıyoruz, şimdi o yapılıyor. Süratla inşallah onlar gelecek. Önümüzde şu anda 10 milyon tablet bilgisayarı biz bütün yavrularımıza dağıtacağız ve etkileşimli tahtalarla okullarımızı donatacağız, internet ağıyla bütün gençliğimizi dünyaya açacağız. Hedefimiz bu."

-"TÜRKSAT 4'ü uzaya gönderdik..."

Öğrencilerin okula başladıkları gün kitaplarını masalarının üzerlerinde bulduklarını da anımsatan Başbakan Erdoğan, erkek çocuklara farklı, kız çocuklara farklı eğitim öğrenim yardımı yaptıklarını anlattı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bakın şu anda beyi ölmüş olan annelere destek veriyoruz, iki ayda bir 500 lira. Niye? Biz sosyal devletiz. Yıllar yılı bu ülkede kızlarımızı bir birinden kopardılar, evlatlarımızı bir birinden kopardılar, 'senin başın örtülü' dediler 'okula gidemezsin' dediler. Kardeşlerim ne oldu? Gitti mi? Gitti. Dünya yerinden mi oynadı? Biz bu ara biliyorsunuz Türksat-4'ü uzaya gönderdik. Ama dikkat ettim, bakayım dedim başörtüye falan takıldı mı? Başörtüye takılmamış. Gitti be, gitti gitti. Yıllarca bunla uğraştılar, yıllarca bunun önünü kesmek istediler. Ne oldu şimdi, benim başörtülü kızım da başı açık kızım da el ele omuz omuza aydınlık yarınlara yürüyorlar. Bu yavrularımızın mayası sağlam, bunlar bir birini Allah için vatan için millet için seviyorlar. Birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi bozmak isteyenlere 30 Mart'ta bir cevap daha verelim. Onun için durmak yok... Biz ne dedik Aşık Veysel gibi 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' dedik. Gideceğiz, gündüz gece. Hiç endişeniz olmasın."

- Uşak

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türksat Uşak Politika Güncel Haberler

title