Haberler

AK Parti, Urfa'da Kendinden Emin

Güncelleme:

AK Parti Kasım Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Mart 2014 Yerel seçimlerinde en yüksek oyu alacaklarını söyledi.

Danışma Meclisi Toplantısına İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Batman eski Milletvekili Şanlıurfa Koordinatörü Ahmet İnal, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve teşkilat üyeleri katıldı.

Genel Merkez ve Şanlıurfa gündemi ile ilgili katılımcılara bilgi veren Başkan Av. Yusuf Eğilmez; "AK Parti olarak Kasım ayını çok yoğun bir çalışma ile geçirdik. Sayın Bakanımız Faruk Çelik'le 4 gün ve her gün yaklaşık 20 saatlik çalışma içerisinde bulunduk. Bu çalışmada hem aday adaylarımız hem kanaat önderleri ve hem de STK başkanları sayın Bakanımızla görüştüler. Sayın Bakanımız ve Vekillerimiz Ankara'da toplantılar yaptılar. Genel Merkezimizde aday belirlemek için 9 kişiden oluşan üst kurul vardır. Bu çalışmalarla Genel Merkez tarafından seçilecek olan adaylarımızın belirlenmesinde üst kurula yardımcı olmaktır. Bizim için önemli olan Genel Başkanımız Başbakan Erdoğan ve Genel Merkezimin vereceği karardır. Genel Başkanımız İlde ve ilçelerde hangi arkadaşlarımıza görev verirse bizde teşkilat olarak adaylarımızla beraberiz. Var gücümüzle onlarla birlikte çalışacağız. İnşallah Şanlıurfa'da çok yüksek oyla seçimleri alacağız" dedi.

İNAL: ASLOLAN HİZMETTİR
Daha sonra kürsüye gelen Batman eski Milletvekili Şanlıurfa Koordinatörü Ahmet İnal ise Şanlıurfa İl ve ilçeler için belirlenecek adayın kriterlerini aktardı.

İnal "İnsanın en hayırlısı insana en faydalı olandır. İnancımız gereği insanları, rengine, tenine, inancına, mezhebine göre ayırmayız. Biz bu inançtayken hiç kimseyi bu bölgeden bu coğrafyadan diye kimseyi değerlendiremeyiz. Muhafazakar demokrat bir partinin üyesiyiz. Muhafazakar demokrat derken gerici değil, cahiliye dönemine çakılmadan, bu falanca aşirettendir diyerek insanları önyargıyla değerlendirmemek lazım. Bakanımız Faruk Çelik'e sorsalardı Urfa'ya beklide gelmezdi. Ama Başbakanımız görev verdi, o da itiraz etmeden geldi. Urfa'da seçim süresince çalıştı ve AK Partinin oylarında ciddi artış yaptı. O günden bu güne Urfa'ya çok hizmetleri oldu. Artvinli olan ve Bursa'dan seçilen Faruk Beyin Şanlıurfa'ya gelmesi kötü mü oldu? Urfa'ya yeni bir anlayışla beraber hizmet yarışı geldi. Bu bağlamda Belediye Başkan Adaylarımız Arap, Kürt, Türk, Sünni, Alevi, batılı veya doğulu olabilir. Ancak aslolan liyakattir. Hizmet ehlinin olmasıdır. Biz meseleye böyle bakıyoruz. Biz liderimiz ve parti büyüklerimizin verdikleri karara uyanlarız" diye konuştu.

'AK PARTİ OY KAYBETTİRECEK BİR KİŞİYİ ADAY GÖSTERMEZ'
Aday belirleme süreci ile ilgili de bilgi veren İnal; "Bu süreç şöyle işliyor. Genel Merkezimiz bir takvim belirliyor. Büyükşehir Belediye Başkanlarına delegasyon hazırlamaları söyleniyor. Oluşturulan temayülde delegeler gönüllerinde geçen üç ismi yazdılar. Şeffaf, müdahalenin olmadığı bir oylama yapıldı. Aday adaylarının yanı sıra 300'e yakın kanaat önderleri, STK Başkanları ile görüşmeler yapıldı. Anketler yapıldı. Bu sonuçlar Başkanımızın başkanlığında kurulan 9 kişilik üst kurula intikal ettirildi. Bu çalışmalar neticesinde adayımız belli olacak. Genel Merkezimiz Urfa'da oy kaybettirecek bir kişi aday göstermez. Bu çalışmalar neticesinde Salı Günü Adayımız açıklanacak" dedi.

Basına kapalı devam eden toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

YUSUF EĞİLMEZ Ahmet İnal Ak Parti Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title