Haberler

AK Parti Urfa'da İstifa İstedi

Güncelleme:

AK Parti Genel Merkezi yeniden yapılanmayı gerekçe göstererek Bozova, Suruç ve Akçakale ilçe başkanlarının istifasını istedi.

AK Parti Genel Merkezi'nin Türkiye genelinde başlattığı yeniden yapılandırmada yaklaşık 500'ün üzerinde ilçenin ilçe başkanlarının istifası istendi. AK Parti'nin görev değişikliği yapacağı yerler arasında Bozova, Suruç ve Akçakale ilçe başkanları ve kurullarının istifası da bulunuyor. AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuya açıklık getiren AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, "Urfa'mızın gündeminde bizimle alakalı yoğun bir gündem var. Bu da bizim üç ilçe başkanımızın istifasıyla ilgili. Basında çıkan üç ilçe başkanımızın istifasının istenmesi doğrudur. Genel merkezimiz yaptığı genel değerlendirme neticesinde Akçakale, Bozova ve Suruç ilçe teşkilatlarımızın istifasını istedi. İlçe teşkilatlarımız, ilçe başkanlarımız bugün istifalarını il başkanlığımıza sunacaklar. Biliyorsunuz Türkiye genelinde 500'ün üzerindeki ilçede bir değişim oldu. Bu ilimize üç ilçe olarak yansıdı. Ben bu üç ilçe başkanımıza gösterdikleri emekten dolayı teşekkür ediyorum. Bozova ilçe başkanımız 12 yıldır ilçe başkanlığımızı yapıyor. Diğer ilçe başkanlarımız 2012 yılında kongreyle ilçe başkanlığına geldiler. Bu arada ilçe başkanlarının istifasıyla birlikte bütün asil ve yedek kurullarının istifasını da genel merkezimiz istedi. O arkadaşlarımızın da istifalarını alacağız. İnşallah en kısa zaman yeni ilçe başkanlarımız ve kurulları belirlenecektir. İlçe kurullarında görev alan arkadaşlarımız çok tecrübeli arkadaşlarımızdır. Yeni yönetimde de görev almalarını umduğumuz arkadaşlarımızdır. Burada seçimi kazanma ya da kaybetme gibi bir ölçü alınmadı. Genel merkezimiz yaptığı değerlendirme neticesinde başarı durumuna göre, seçimlerin sonuçlarına göre, uyumuna göre, bütün bunları göz önünde bulundurarak ilçe başkanlarımızın istifasını istemiştir. Bunun dışında istifası istenen başka ilçe başkanlarımız yoktur. İnşallah yeni seçilen ilçe başkanlarımızla ve mevcut başkanlarımızla birlikte cumhurbaşkanlığı seçiminde bu arkadaşlarımızla birlikte ilçe kongrelerine kadar devam edeceğiz" dedi.

İL KOORDİNATÖRÜ URFA'YA GELİYOR

İlçe başkanlıklarıyla alakalı süreci anlatan Eğilmez, "İlçe başkanlığıyla ilgili başvurular olacak. İlçe başkanlığına talipli olan başkanlarımız il başkanlığımıza başvuracaklar. İl koordinatörümüz Ahmet İnal inşallah kısa bir sürede ilimizde olacak. Burada bir değerlendirmemizi yapacağız. Daha sonra genel merkezimiz bir arkadaşımızı ilçe başkanı olarak tayin edecektir" diye konuştu.

Faruk Çelik'in sağlık durumuna da değinen Eğilmez, "Bakanımız Faruk Çelik bir ameliyat geçirdi. Bunun neticesinde bir hafta boyunca yoğun bakımda kaldı. Dolayısıyla sayın bakanımızın Urfa'ya seyahatleri de iptal edildi. Bakanımızın sağlık durumu iyi. İnşallah en kısa sürede de Urfa'ya gelmeyi düşünüyor" dedi.

'RABİA, YENİ BİR MEYDANA VERİLEN İSİMDİR'

Teşkilat olarak yaptıkları çalışmalara ve belediyenin Rabia Meydanı'yla ilgili kararına da değinen Eğilmez, "İlçe teşkilatlarımız danışma meclis toplantılarını yapıyorlar. Biz danışma meclislerimizi yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediye meclis toplantılarımız devam ediyor. Pazartesi günü belediye meclis grup toplantımızı yaptık. Özellikle Urfa'nın gündeminde olan Rabia meydanıyla ilgili büyükşehir belediyemizin almış olduğu bir karar var. Bu takdir edilmesi gereken bir karardır. Ben bu vesileyle büyükşehirde oy kullanan AK Partili, BDP'li arkadaşları bir kez daha tebrik ediyorum. Arkadaşlarımız adeta linç kampanyasına tutuldu ama bu hiçbir şekilde bir meydanın isminin değiştirilip yeni bir isim verilmesi meselesi değildir. Bu tamamen yeni bir meydana bir isim verilmesi meselesidir. Nasıl ki, vilayetin yanında açılan meydana cumhuriyet adı verildiyse buraya da Rabia ismi verilmiştir" diye ifade etti.

BAYRAK OLAYI

Diyarbakır'da 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda yaşanan bayrak indirilme olayıyla ilgili bir soruya Eğilmez, "Barış istemeyenler, bu süreci baltalamak isteyenler, Gezi'de ya da diğer eylemlerde istediğini alamayanlar çirkin olaylara sebep oluyorlar. Özellikle bayrağımıza yapılan bu saldırıyı biz kınıyoruz, lanetliyoruz. Bu aslında bayrağımıza değil barış sürecine yapılan bir saldırıdır. Halkın ve bizim duyarlı olmamız gerekiyor. Bu fiili işleyenler kanun çerçevesinde cezası neyse almalıdır. İnşallah barış süreci devam edecektir. Kanın durmasından rahatsız olanlar var" diye yanıt verdi.

'ANNELER ARTIK YETER DİYOR'

Çocukları dağa götürülen annelerin yaptığı eyleme de değinen Eğilmez, "Bu da barış sürecinin bir sonucudur aslında. Bugüne kadar korkan, korkutulan insanlar artık yeter diyor. Kürtçe'te 'edi bese' diyorlardı. 'Edi bese' diyenler öbür tarafta 'edi bese' diyenleri anlamıyorlar. Bu anneler de yeter artık diyorlar" diye belirtti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Akçakale Ak Parti Türkiye Bozova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title