Haberler

AK Parti Tuşba İlçe Başkanlığı 5. Danışma Kurulu Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tuşba İlçe Başkanlığı 5. Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tuşba İlçe Başkanlığı 5. Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

AK Parti Van İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen 5. Danışma Kurulu Toplantısı'na, AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Halis Bayram, yürütme ve yönetim kurulları ile kadın ve gençlik kollarının yanı sıra belediye meclis üyeleri ve mahalle temsilcileri katıldı.

'HİÇ BİR PARTİLİNİN AK PARTİ'NİN ÇALIŞMASINI BASİTE ALMAYA HAKKI YOKTUR'

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, bu tür toplantıları önemsediğini vurgulayarak katılmayan üyeleri değerlendireceklerini ve onları tekrar gözden geçireceklerini söyledi. Hiçbir partilinin AK Parti'nin çalışmalarını basite almaya hakkı olmadığını vurgulayan Şabu, bir sorunu ve işi olan partililerin önceden durumlarını kendilerine bildirilmesi gerektiğini anlattı. 2014 yılının çok hareketli bir yıl olduğunu ve hareketli olduğu kadar AK Parti ve teşkilatları için verimli geçtiğinin altını çizen Şabu, "Türkiye genelinde 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde AK Parti Türkiye birinci parti oldu. Ancak memleketimizde ve ilimizde bazı antidemokratik uygulamalar, baskılar ve şiddetlerin buna izin vermediğini biliyoruz. Her şeye rağmen çok şükür ilimizde ve özellikle Tuşba Teşkilatı olarak hep beraber çalışarak kazandığımız için Allah'a hamd ediyoruz" dedi.

'YENİ TÜRKİYE'DE HALKIN GÜVENDİĞİ, İSTEDİĞİ İNSANLAR CUMHURBAŞKANI OLACAK'

10 Ağustos 2014 günü çok nemli bir seçim geçirdiklerini de kaydeden Başkan Şabu, Türkiye'de ilk defa halkın Cumhurbaşkanı seçtiğini, yani Cumhur'un başkanını seçtiğini dile getirdi. Bundan önceki dönemlere baktıklarında antidemokratik uygulamaların hakim olduğunu belirten Şabu, "Bir takım elitlerin, seçkinlerin göstermiş olduğu insanlar gelip Cumhurbaşkanı oluyor yada o elit çevrelerin göstermiş olduğu emekli bir general bu ülkeye Cumhurbaşkanı oluyordu. Ama yeni Türkiye'de bunlar değişti. Yeni Türkiye'de halkın güvendiği halkın istediği insanlar artık Cumhurbaşkanı olacak, Başbakan olacak, iktidar olacak. Ondan dolayı şunu söylüyorum. Yeni Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı ülkemize, camiamıza hayırlı olsun diyorum. Yeni Türkiye'nin yeni Başbakanı da hayırlı olsun. İnşallah önümüzdeki günlerde yeni Türkiye'nin yeni kabinesi de hayırlı olsun diyeceğiz" şeklinde konuştu.

10 Ağustos 2014 günü yapılan seçimin Türkiye için bir milat olduğunu altını çizen Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, ancak bu seçime Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan 4 partiden 2 tanesi katıldığını ve 2 partinin ise bu yarışa girme cesaretini gösteremediklerini vurgulayarak, "Bunlarda bir tanesi BDP dediğimiz şimdiki adıyla HDP, hiç bir kazanma şansı olmamasına rağmen bu yarışa katıldı. Ben de varım diye hepinizin huzurunda çalışmalarını yaptı. Bunu takdir etmek lazım. Takdire şayan bir cesaret gösterdi. Ancak ana muhalefet dediğimiz CHP ile yavru muhalefet dediğimiz MHP Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimine bir aday gösterecek cesareti bulamadılar. Ne genel başkanlarını ne de partilerinde bir adayı gösterecek cesaretini gösteremediler. Bu da şu demek oluyor, artık millet bize güvenmiyor. Millet bizi istemiyor. 12 tanede irili ufaklı partiyi de yanlarına alarak bir aday ortaya çıkardılar. Aday Türkiye'de misyonu belli olmayan, vizyonu belli olmayan, hiçbir yönetim ve idare anlayışı, bilgi ve birikimine sahip olmayan bir aday çıkardılar. Adını da çatı adayı diye koydular. Aslında çatı adayı değil bana göre çaresizlik adayıdır".Bunların çatı adayı diğer partilerle beraber almış olduğu oya bakıyorsunuz yüzde 38'dir. Yüzde 38 bunlarla beraber bir de yanda çarklı 'Paralelleri' vardı. Oyları 15 partiye böldüğümüzü zaman her birisine yüzde üçün altında oy düşüyor. Buna baktığımız zaman 2015 yılında yapılacak olan seçimlerde başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere bunların hepsi barajın altında kalıyor. Halbuki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'Halkın bana güveni nedir' diye halk desteğini ölçmek için adayı ortaya çıkarmaları lazımdı. Oda gösteriyor ki CHP şimdide havluyu atmış, MHP ile beraber tarih olmayı göze almıştır" şeklinde konuştu.

10 Ağustas 2014 seçimlerinin galiplerden bir tanesinin mensubu olmakla gurur duyduğu AK Parti, öbürünün ise HDP'nin olduğunu anlatan Şabu, konuşmalarını söyle sürdürdü;

"HDP, çok önemli bir süreç başlattı. Gerçekten Türkiye için önemlidir. Gittikleri her yerde adayları artık Türkiye partisi olduklarını söyledi. Türkiye'nin sevk ve idaresine talip olduklarını söylediler. Belli bir grubun, belli bir ırkın, belli bir bölgenin partisi olmadıklarını Türkiye'nin sevk ve idaresini yapacaklarını söylemeleri çok önemli bir gelişmedir. Onun için önemsiyoruz. İnşallah bundan sonra o geçmişteki söylemlerine geri dönmezler. Çünkü söylemleri ile ters düşerler. Eğer, bu şimdiki söylemleri doğruysa o doğrularıyla muhatap alacağız. Çünkü başka parti kalmadı"

'BAZI KESİMLER AK PARTİ İÇİNDE HUZURSUZLUK ÇIKACAK BEKLENTİSİ İÇİNDEYDİ'

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise AK Parti İl Başkanı ile birlikte tüm ilçe teşkilatlarıyla çok iyi bir birlik ve beraberlik oluşturdukları ifade etti. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte birçok yerde insanların Başbakan belirleme sürecinde AK Parti'de huzursuzluğun meydana geleceği yönünde bir beklenti içinde olduğunun altını çizen Doç. Dr. Özgökçe, "Hatta bazıları aylarca bunun hazırlığını yaptı. Ama hamd olsun 14 Ağustos 2002'de AK Parti kurulurken, Sayın Başbakanımızın istişarelerle, ortak akılın, görüşün, düşüncenin hakim olacağı vurgusu bugün özellikle T.C. 26. Başbakanı ve AK Partimizin genel başkanı belirlenirken, hamd olsun bir bahar havasında, birlik, beraberlik ve kardeşlik havasında teşkilatlarımızla orada olacağız ve yapılacak olan AK Parti Olağanüstü Genel Kurulu'nda hem genel başkanımızı hem de Başbakan adayımız olacak Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu inşallah partimizin başına hepimizin oy birliği ile getirilecek" dedi.

Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu'nun parti disiplinine yaptığı vurguyu çok önemsediğini de ifade eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Şabu'nun yaptığı açılış konuşmasındaki ifadelerinin partinin birlik ve beraberliğine verdiği önemlin göstergesi olduğunu kaydetti. Bunun için Şabu'ya teşekkür de eden Doç. Dr. Özgökçe, danışma kurullarının sorunların söylendiği ve tartışıldığı en önemli istişare toplantıları olduğunu kaydetti,

'DÖRT AY ÖNCE BELEDİYEYİ SIFIRDA KURDUK, 305 KİLOMETRE YOL YAPTIK'

Belediyeyi 4 ay önce sıfırdan kurduklarını da hatırlatan Doç. Dr. Özgökçe, "Bakın diğer belediyeler gibi bizim daha önce kurulan ve altyapısında destek olacak bir belde belediyemiz yoktu. Ama Allah'a hamdolsun biz 4 aylık süreçte belediyemizin tüm birimlerini kurduk. Belediyemizde aktif olarak işlemleri yapılırken, biz mahallelerimizde 305 kilometre stabilize ve reglaj çalışmasını tamamladık. Mahalle statüsüne kavuşan köylerimizi altyapısıyla köy statüsünden çıkarıp merkez mahalle statüsüne kavuşturacağız. Gittiğimiz her köy artık bir köy değil, şehrin bir Halilağa, Alipaşa ve İstasyon mahalleleri gibi olacaklar. İstasyon mahallesi neyse artık Gedikbulak mahallesi de o duruma gelecek. Bakın bizler hiçbir yerde kesinlikle oy hesabı yapmıyoruz. Çünkü kazanan bir belediyenin bu şekilde davranması akıl dışıdır. Oy hesabı yapılmaksızın bütün mahallelerimize hizmeti muhtarlarımız ile yaptığımız istişare toplantısı ile belirledik ve hizmetimizi de sonuna kadar götüreceğiz. Tuşba'yı yaşanır bir kent haline getireceğiz. Sözümüz budur AK belediyeciliğini buraya getireceğiz" şeklinde konuştu.

Tuşba Belediyesi olarak 22-23 Eylül tarihlerinde 'İnsan, Ekonoji, Medeniyet ve Demokrasi' Çalıştayı düzenleyeceklerini hatırlatan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, "Bu çalıştaya hepinizi davet ediyoruz. Bütün kardeşlerimiz davetlidir. Orada şunu yapacağız. Nasıl bir Tuşba hayal ediyoruz. 5 yıllık süreçte nasıl bir Tuşba istiyoruz. Biz hep beraber istişareyle bunu ortaya koyacağız. Onun için lütfen bunu ajandalarınıza not edin. Mimarından tutun şehir planlayıcısına kadar söz sahibi olacak olan tüm kardeşlerimizle beraber sizleri oraya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'YILLARA SARKACAK BİR TAKVİM SÜRECİNİ BİR AYDA YAŞADIK'

AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda ise yaklaşık bundan bir ay önce Başbakan ve Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın il başkanlığı görevini kendisine tevdi ettiğini hatırlatarak, bu görev alır almaz ciddi anlamda bir takvimin içine girdikleri kaydetti. Göreve gelir gelmez bir haftanın içinde 200'ün üzerinde ilçe başkan adayını bölge koordinatörleri ile birlikte bir mülakata tabi tuttuklarını vurgulayan Av. Soğanda, "Yapılan mülakatın ardından ilçe başkanlıklarımıza atamalar yaptık. Bine yakın arkadaşımız, partimize gönül vermiş insanlar içerisinde yöneticiler seçmeye çalıştık. Bu süreçte yönetimler oluşturmaya çalışırken, bu kısa sürede genel merkezimizin belirlemiş olduğu kriterler söz konusuydu. Bunlar dikkate alınarak süreci tamamlandık. Tabi bu bir aylık süreç içinde bir seçim geçirdik. Bu seçim ilk defa 90 yıllık Türkiye tarihinde ve belki yıllardan beri devlet geleneğimizden olan bir ilk yaşandı. Cumhurbaşkanının artık halk seçecekti. Biz yönetim olarak bu işe talip olduk ve bir ay içinde bu süreci ilçe başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla birlikte tamamladık. Bu süreç zarfından birçok bakanımızı burada ağırladık. Birçok toplantı yaptık. Birçok mahalle, ilçeye milletvekillerimizle birlikte ziyaretlerde bulunduk. İlçe başkanlarımız ve diğer arkadaşlarımız belediye meclis üyelerimizle birçok çalışma yaptık. Bildiğimiz gibi yaptığımız en büyük toplantı ise Sayın Başbakanımız ile birlikte Cumhurbaşkanımız ile birlikte 31 Temmuz'da Van'da bir miting yaptık. Allah'a şükürler olsun yoğun ilgi ile alnımızın akıyla geçirdik. Bildiğiniz gibi biz o dönemde yönetimimizi tam anlamıyla kurmamıştık. Belki o dönemde başaramayacağımızı tahmin edilen ve birçok başarıya imza attık" dedi.

'BAŞARISIZ OLMAMIZI İSTEYEN KESİMLERİN OLMASINA RAĞMEN İŞİN ÜSTESİNDE GELDİK'

Başarısızlıklarını isteyen kesimlerin bulunduğu bir dönemde bütün bunlarını yaptıklarını kaydeden Av. Soğanda, 'Allah'ın izni ve sizlerin desteği ile işin üstesinde geldik" iadelerini kullandı.

Av. Soğanda, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birçok ilçede birinci parti olmaları kendileri için bir başarı olduğunu ve bunu da hep birlikte başardıklarını söyledi. Bu başarının kendilerini rehavete düşürmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Yepyeni bir süreç başlatmamız elzemi yet arz ediyor. Tuşba Belediyesini kazanmışız Allah hayırlı uğurlu etsin. Ama bundan sonra yapılacak olan çalışmalarla, belediye başkanımızın gözetiminde denetiminde Allah'ın izni ile belediye meclis üyelerimizin de destekleriyle ve teşkilatlarımızın destekleriyle Tuşba Belediyesi numune, örnek olacak. Allah'ın izniyle önümüzdeki süreçte bütün belediyeleri de bu şekilde alacağız" şeklinde konuştu.

AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan ve Edremit İlçe Başkanı Halis Bayram'ın da birer selamlama konuşması yaptığı danışma kurulu toplantısı basına kapalı olarak devam edildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fevzi Özgökçe Ak Parti Türkiye Tuşba Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title