Haberler

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayları Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

AK Parti Trabzon Milletveki adayları Süleyman Soylu ve Adnan Günnar seçim çalışmalarına hız vermeden sürdürüyor.

AK Parti Trabzon Milletveki adayları Süleyman Soylu ve Adnan Günnar seçim çalışmalarına hız vermeden sürdürüyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Süleyman Baykal'ı makamında ziyaret etti.

Rektör Baykal'ın da uzun zamandır çalışmalarını, katkılarını takdirle takip ettiklerini ifade eden Soylu, "KTÜ'nün çok ciddi eğitim ve öğretim açısından performansı var, bilimsel açıdan da çok ciddi katkıları söz konusu. İnşallah bunların hepsini daha ileri noktalara getirebilecek bir süreci KTÜ ortaya koyacaktır" diye konuştu.

Soylu, Trabzon halkının destek verdiği sürece KTÜ'nün toplam faydasının artması konusunda katkı sağlamak için gayret göstereceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Üniversiteler, hem şehir hayatlarına hem de şehrin ticaretine, sanayisine, ekonomisine, sporuna, sosyal hayatına, cemiyet, tarım hayatına çok önemli katkılarda bulunuyorlar. Türkiye, şükürler olsun, bunu başardı. Bu riskli bir meseleydi. Türkiye'nin 81 ilinde 100'ün üzerinde üniversiteyle adım atabilmek riskli bir süreçti ama Türkiye, bunu başarıyla yürütüyor. Çünkü akademisyen bulmakta zorlanırsınız. Üniversite, fakülte açarsınız buraya öğrenci bulmakta bazen sıkıntı çekebilirsiniz. Bunu rahatlıkla ve başarıyla aşabilen bir yapı ortaya koyduk."

Bu meseleye sadece nicelik açısından bakmadıklarını, nitelik açısında da baktıklarını anlatan Soylu, "Bütün yatırımlarımız, ortaya koyduğumuz değerlendirmeler niteliğin en yüksek noktaya ulaşmasıyla ilgilidir. Bu açıdan bununda iyi bir süreç yönetimi içerisinde gittiği kanaatini taşıyoruz. El birliğiyle yani bazen üniversite-sanayi işbirliğinde bazen üniversite-şehir işbirliğinde bütün bu farklı sektörlerle ve yapılarla olan işbirliğinde üniversitelerin, şehirlerin can damarları olduğu konusunda herkesin kabul ettiği ortak değerlendirmede gerçeklik söz konusudur. Daha önce diğer illerde üniversite olmadan KTÜ bu hizmetleri o illerde de onlarla paylaşıyordu. Bu da önemli bir bütünlük ortaya koymuştu. Bu bütünlüğün aynı şekilde devam edeceği düşüncesiyle KTÜ'nün bu ortaya koymuş olduğu misyonu aynı istikamette devam ettirilmesi hususu bizim genel arzumuzdur" ifadelerini kullandı.

Rektör Baykal'da Trabzon'un, KTÜ ile çok şey kazandığını, özellikle son 10-12 yıl içinde büyük yatırımlar yaptıklarını belirtti.

Büyük projelerinin bulunduğunu anlatan Baykal, "Trabzon'da farklılık oluşturacak bir çocuk hastanesi şu anda proje aşamasında. Belki 100 trilyonun üzerinde bir yatırım. Diş Hekimliği Fükültesi'nin temeli atıldı. Yatırım açısından son 10 yılda Allah'a şükür bir sıkıntımız yok. Bir tek sıkıntımız hastane döner sermayeleri. Bu sıkıntılarla beraber hasta hizmetlerinin yürütülmesi maalesef sorun yaşıyoruz. İnşallah bunda da global bir sonuç alınır" dedi.

7 Haziran'dan sonra Trabzon adına isteyebilecekleri en önemli şeylerden bir tanesinin hastane çevresinde katlı otopark olduğunu ifade eden Baykal, bu konuda projelerini Kalkınma Bakanlığı'na 3 kez sunduklarını ancak destek alamadıklarını sözlerine ekledi.

GÜNNAR AKÇAABAT VE DÜZKÖY'DE

AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Dr. Adnan Günnar ise yoğun seçim çalışmalarını Akçaabat ve Düzköy ilçelerinde sürdürdü. Günnar, seçim çalışmaları kapsamında Akçaabat ve Düzköy ilçelerine misafir olarak vatandaşların dilek ve temennilerini dinledi. Düzköy ilçesinde Gürgendağ, Çayırbağı, Çatak ve Zeliha mahallerini ziyaret eden Günnar, akşam programında ise Akçaabat ilçesinin Arpacılı ve Alsancak mahallerini ziyaret etti.

Vatandaşlara hitap eden Günnar, 7 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaparak, başkanlık sisteminin niçin gerekli olduğunu anlattı. Günnar, "Biz sizlerden destek bekliyoruz. Takdir vatandaşımızındır. Vatandaşımızdan, CHP'lisi, MHP'lisi de, SP'lisi de hepsi bizim, kardeşlerimizdir. Asla ayrım yapmadık. Herkese elimizden geldiğince adil olduk. Ben sizlerin takdiri ile seçilirsem, sizlere hizmet için gece gündüz çalışacağım. Tüm Trabzon'dan Ankara'ya daha güçlü gidelim. Bir bütün olalım. Kuvvetli bir şekilde meclise gidelim" diye konuştu.

Günnar, halkla gurur duyduklarını dile getirerek "Mesele milletin gönlüne girebilmek ve millete hizmeti kendine şiar edinebilmektedir. Ben de bir hemşehriniz olarak, insanlığa faydalı olmak için çalışacağım. Çalışmak bizim asli görevimizdir. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan biz böyle gördük. Biz milletin duası için yola çıktık. Ekonomi o kadar yükseldi ki, milli gelirimiz 3 katından daha fazla arttı. Bizim arzumuz, sizin saygınız ve sevginizi kazanmak. Telefonum hep açık olacak. 1996 senesinde aldığım numaram hiç değişmedi ve ikinci telefonum yok. Bana istediğiniz zaman ulaşabileceksiniz. Ben sizleri çok seviyorum, sizlerin de beni sevgiyle kabul edeceğinize inancım tamdır" ifadelerine yer verdi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Soylu Adnan Günnar Ak Parti Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title