Haberler

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan'dan İha'ya Ziyaret

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Asım Aykan, İhlas Haber Ajansı Trabzon Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek aday adaylığı süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Asım Aykan, İhlas Haber Ajansı Trabzon Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek aday adaylığı süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İHA Trabzon Bölge Müdürü Öner Seven'i ziyaretinde açıklamalarda bulunan Aykan, 30 yıl siyaset yapan biri olarak en büyük sermayesinin defterinin temiz olması olduğunu belirterek 200 kişi üzerinde yaptıkları çalışmada bunun öne çıktığını söyledi.

Trabzon kamuoyunda yaklaşık 200 kişi üzerinden bir anket çalışması yaptırdığını kaydeden Aykan "200 kişi rengi yansıtır. Bu ankette benim için 3 tane özellik ortaya çıktı. Birincisi dürüst bir insandır, pisliğe şuna buna bulaşmamıştır. Bu benim için önemlidir. İkincisi AK Parti'yi kuran hamurunu yoğuran bir insandır. Üçüncüsü tecrübelidir Trabzon'a faydalı olur. Bir de taban siyaseti zayıflamış halkla parti arasında teşkilatla parti arasında bürokrasi arasında ve Ankara ile Trabzon arasında yani göz, kulak, el, ayak olacak birisi lazım. Bir boşluk var birisinin gelip burayı doldurması gerekir. Öyle de bir özlem var. Dördünü yan yana koyduğun zaman şu an ki Asım Aykan'ın profili bu. Şunu da diyenler var; sayısı çok fazla değil ama 'gençlere yol verin, yeter' bunu da diyen var. Ben olacağım diye bir şey yok ama 30 yıl siyaset yap da bu kadar defteri temiz öyle kolay bir şey değil. Benim en büyük sermayem bu" dedi.

"AK Parti'den Trabzon'dan aday olacak 6 kişi çok önemli" diyen Aykan "Bir insanın siyasi olarak tabanda bir karşılığı yoksa partiye yük olur. Siyaset sürprizlere gebedir. Bu kantarı kurarken demokrasinin tabi gereği oy kullanacak insanların kanaatidir. Çünkü yarın sandık başına onlar gidecektir. Bazı dönemlerde vatandaş partiye bakarak oy kullanır, şimdi Tayyip bey yok, lider olarak var, Cumhurbaşkanı olarak var ancak parti başkanı olarak yok. Belki de bizim teşkilatlarımız en kritik seçimi yapacaktır. Birazcık da adaylara bakabilir. Bizim koyacağımız adaylardan dolayı sokakta bir itiraz gelmemesi lazım, 'bu insanı nereden buldular da koydular' diye. Önce zarar gelmemesi lazım, faydası sonranın işi. Son süreçte yaşananlardan sonra partiye bir zarar gelmemesi önemli, gerisi artıdır" diye konuştu.

FARKLI PARTİLERDEN PARTİYE KATILANLAR

Adaylık sürecinde farklı partilerde siyaset yaparak AK Parti'den aday olmak isteyenlerle ilgili olarak da düşüncelerini dile getiren Aykan, şunları söyledi:

"AK Partinin 3 tane temel ilkesi var. Muhafazakar, demokrat, Ak siyaset. Bizde imanına, inancına, örfüne, ailesine, adetine, bayrağına, ezanına, Kuranı'na, haramın, helalına dikkat eden bir yapı var. Bunu yaşayacak, saygı anlamında değil herkes saygı duymak zorunda zaten. Muhafazakarlık bu. İkincisi biz milli iradeden yanayız. Milletin dediği olsun. Zırt pırt ihtilal, muhtara, o bu. Yok bitti bu iş. Millet ne der o. Milletin terazisine, kantarına saygı duyacaksın. İsterse indirir isterse çıkartır. Gelen sandıkla gelir, giden sandıkla gider. Üçüncüsü AK gibi siyaset yapacağız. Bizim kadromuza hırsızı şusu busu bulaşmaması gerekir. Bu arkadaşlar bunları biliyorlar buna göre geldiler biz AK Partide siyaset yapacağız. Bu prensipleri yaşıyor samimiyetle inanıyorsalar Mevlana gibi herkese kapımız açık. Ancak yarın bu isimlere sorulduğu zaman kendilerine 'siz partinin aleyhinde geçmişte şunları bunları söylediniz. Şimdi ne oldu da buraya geldiniz Tayyip beyi yerden yere vururken şimdi partiden aday olmak istiyorsunuz. Onun cevabını onlar verecek. Siyaseti iyi takip edenler ne zaman nerede ne söylediğini bilenler bu durumdan rahatsız. Bizim partiye gelmiş insanlara niye geldin diyecek halimiz yoktur. Parti bunları değerlendirirken kantara koyarken bana göre düşünmesi gerekir."

Dengeli siyaset yaparak Trabzon'da 6-0'ın da mümkün olduğunu dile getiren Aykan, "Dengeli siyaset yapılması lazım. Tabanda karşılığı olan insanları aday yapmak lazım. Başarının yolu bu. Eski ideolojiler, siyasetin normları ciddi anlamda kırıldı. Şimdi daha çok eğitimde, sağlıkta, alt yapıda, dış politikada, parada dövizde şunda bunda bir başarı ortaya koyan ve kendisini dışlamayan siyasi hareketleri daha çok ilgi görür. Bunlara cevap vermek gerekir. Şu anda da bunlara cevap verecek olan AK Parti'dir" ifadelerini kullandı.

Aykan, konuşmasında CHP'yi de eleştiride bulunarak, "CHP iç kavgalarından tarihi boyunca hiç kurtulamamıştır. Bunun irdelenmesi gerekir. Hep tenkit etmiştir yıkmıştır yaptığı hiçbir şey yoktur. 'Kavgalı eve kız verilmez'. Vatandaşımız bunu görüyor ve seçimlerde ona göre hareket ediyor" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin en önemli projelerinden biri olan KÖYDES projesinin de fikir babası olduğunu kaydeden Aykan, "Tayyip Bey'in her Trabzon'a gelişinde geçmişte kendisine KÖYDES ile ilgili fikirlerimi sundum. Çünkü bizim öncelikli olarak köy yollarını bir şekilde rehabilite etmemiz gerekiyordu. Kendisi o anlamda bize desteklerini verdi. Şimdi köy yolları artık asfalt yada beton durumuna getirildi. Bu anlamda eksiklerimiz var. İnşallah KÖYDES projesini daha da geliştirip vatandaşımızın ileri düzeyde refahını sağlayacağız" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İhlas Haber Ajansı Asım Aykan Ak Parti Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title