Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Seçilmesi Halinde Sözde Ermeni Soykırımını Tanıyacağını Açıklayan ABD'li Başkan Adayı Barack Obama'ya Sert Tepki Gösterdi. Erdoğan, ABD'de Demokrat Parti'den Başkan Adaylığı İçin Yarışan Obama'yı 'Siyaset Acemisi' Olmakla Suçlayarak, "Kendini Gelecekte Bağlayacak Kısır Yaklaşımların Esiri Olma. Yarın 70 Milyonluk Türkiye ile 2-3 Milyonluk Ermenistan Arasında Sıkış...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçilmesi halinde sözde Ermeni soykırımını tanıyacağını açıklayan ABD'li başkan adayı Barack Obama'ya sert tepki gösterdi. Erdoğan, ABD'de Demokrat Parti'den başkan adaylığı için yarışan Obama'yı 'siyaset acemisi' olmakla suçlayarak, "Kendini gelecekte bağlayacak kısır yaklaşımların esiri olma. Yarın 70 milyonluk Türkiye ile 2-3 milyonluk Ermenistan arasında sıkışıp kalırsın" diye uyardı.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, ABD'de Demokrat Parti'den başkan adaylığı için yarışan Barack Obama'nın "Seçilirsem soykırımı tanıyacağım" sözlerine tepki gösterdi. ABD ile son dönemde gelişen işbirliğinin ortaklık anlayışına dayandığına işaret eden Başbakan Erdoğan, "Bir aday adayı politikacının seçimleri kazandığı takdirde soykırımı tanıyacağı yönündeki açıklamaları, ilişkilerimize gölge düşürme riski taşıyor. Bazı lobilerin karalama kampanyalarına feda, kurban edilemez.

Hiç kimse kendisini gelecekte bağlayacak kısır yaklaşımların esiri olmamalı. Avrupa'da bazı siyasetçilerde de gördük. Seçim meydanlarında atıp tutanlar, sonra bizimle el bebek gül bebek ilişkiler içine giriyorlar. Bu durum, aday adayı bu siyasetçi için de geçerli. Yarın öyle bir durumla karşı karşıya kalırsın ki, 2-3 milyonluk Ermenistan ile 70 milyonluk Türkiye arasında sıkışıp kalırsın. Bir düşünüp, bin düşünmelisin. Siyaset acemiliği var, gidermesini tavsiye ederiz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in Türkiye ziyaretine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Bu ziyarete büyük önem verdiklerinin altını çizen Erdoğan, iki ülke ilişkileri açısından ziyaretin büyük anlam taşıdığını vurguladı. Erdoğan, 49 yıl sonra ilk kez bir Yunan Başbakanı'nın Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştireceğini belirterek, görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra ilişkilerin ekonomik ve ticari boyutuyla ele alınacak olmasının ziyaretin önemini arttıracağını

söyledi. Erdoğan, Karamanlis ile İş Konseyi'ne de katılıp konuşma yapacaklarını ifade ederek, "Geleceğe yönelik olumlu perspektifi geliştiriyoruz. Barış köprüsü kuruyoruz" dedi.

(DA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title