Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, bu dönemde çiftçiye verdikleri desteklerde değişikliğe gideceklerini, çeşitli kalemlerde yıl boyunca yapılan destek yerine, yılda iki sefer, toplu olarak destek yapacaklarını bildirdi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, bu dönemde çiftçiye verdikleri desteklerde değişikliğe gideceklerini, çeşitli kalemlerde yıl boyunca yapılan destek yerine, yılda iki sefer, toplu olarak destek yapacaklarını bildirdi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bu dönemde önem verecekleri bir sektörün de tarım sektörü olacağını söyledi.

Bu sektörün dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de stratejik sektör olmaya devam ettiğini belirten Yıldırım, "Dünya nüfusunun hızla arttığı, iklim değişikliğinin çok büyük boyutlara ulaştığı günümüzde, tarımın, tarımda kendi kendine yeterliliğin önemi gittikçe artmaktadır. Ülkeler çok gelişmiş olabilir, çok büyük buluşlar yapabilir ama nihayetinde beslenme ihtiyacı, her zaman temel ihtiyaç olarak kalmaya devam edecek." dedi.

Yıldırım, Türkiye'de son 14 yılda, her alanda olduğu gibi tarım alanında da önemli gelişmeler sağladıklarını vurguladı.

Daima üreticinin ve çiftçinin yanında olduklarını kaydeden Yıldırım, "Bu yıl biraz kuraklık, üretimde düşme olmasına rağmen, fiyatlarda çiftçimizin aleyhine bir gelişme olursa, Tarım Bakanımız anında müdahale edecek, gereken önlemleri alacaktır. Onun için çiftçilerimiz rahat olsun, onlar hasatlarını yapmaya devam etsinler." diye konuştu.

"Çiftçimiz ihtiyaçlarını daha güzel şekilde giderecek"

Başbakan Yıldırım, bu dönemde çiftçiye verdikleri desteklerde de değişikliğe gittiklerini söyledi.

Çiftçilere yapılan desteklerin, çeşitli kalemlerde yıl boyunca verildiğine işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Küçük küçük miktarları çiftçimiz alıyor ama hiç bir işine yaramıyor. ya hasat öncesi ihtiyacı olunca alamıyor veya aldıktan sonra borcunu karşılamıyor. O yüzden de şimdi bir uygulamaya geçiyoruz. Yılda iki sefer, toplu şekilde destek yapacağız. Aldığı para bir işe yarasın, yoksa arada parça pinçik alınıyor, paralar kayboluyor. Bu uygulama ile çiftçimizin ihtiyaçlarını daha güzel şekilde gidermesini sağlayacağız.

Mazot desteğini başlatan iktidar, bizim iktidarımızdır. Bununla da yetinmiyoruz, şimdi de gübrede, yemde KDV'yi ortadan kaldırdık. Amonyum nitrat gübresini yasakladık. Niye yasakladığımızı biliyorsunuz. Çünkü bu katil terör örgütü, üretim ve hasat için lazım olan gübreyi, insanları öldürme makinesi olarak kullanıyor, bunun önüne geçmek için nitratlı gübre üretiminin dağıtımını yasakladık. Bunun yerine konacak gübre çalışmaları da devam ediyor.

2023'te 150 milyar dolarlık tarımsal üretime ulaşmayı hedefliyoruz. İhracat hedefimiz de 40 milyar lira olacak."

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin, son 26 çeyrek kesintisiz büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, "Türkiye ekonomisi üzerine bahis oynayanlara, Türkiye ekonomisinin kırılgan olduğunu söyleyenlere selam olsun. Yapacağınız her türlü manipülasyon, alevere dalevere Türkiye'nin büyümesini engelleyemez, yolunu kesemez. Çünkü Türkiye'de milletin partisi var, AK Parti var." sözlerini kullandı.

AB ülkelerinin eksi büyümede olduğunu, ABD'nin büyümesinin aşağı doğru gittiğini belirten Yıldırım, Türkiyenin, Hindistan ve Çin gibi büyüyen ülkelerden olduğunu kaydetti. Binali Yıldırım, büyümede ilk beş ülkenin başında Türkiye'nin geldiğini söyledi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title