Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bütün icraatlarımızda milletimizin menfaati önceliğimiz oldu.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bütün icraatlarımızda milletimizin menfaati önceliğimiz oldu. Demokrasiyle, ekmeğimizi, aşımızı büyüttük. Hukuk devleti anlayışıyla, vatandaşlarımızın hukukuna sahip çıktık. Bundan sonra da aynı istikamette, kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her bölgesinde güçlü parti olmanın mutluluğunu, bütün şehirlere, köylere tam bir adaletle hizmet götürmenin onurunu yaşadıklarını ifade etti.

Akdeniz Bölgesi'ni Karadeniz'den ayrı tutmadıklarını, Trakya'ya hangi yatırımı yaptılarsa Güneydoğu'ya da aynı yatırımı yapmayı şiar edindiklerini belirten Yıldırım, Ak Parti'nin bütün vatandaşların, Türkiye'nin partisi olduğunu, sadece oy verenlerin değil her vatandaşın hukukunu korumayı esas edindiğini kaydetti.

Etnik siyaset, bölge siyaseti, ayrımcılık yapanlar, kendilerinin bu hassasiyetini asla anlayamayacağını vurgulayan Yıldırım, grup toplantılarında asıl vurgularının "Millete hizmet, Türkiye'ye hizmet" olduğunu, daima "İşimiz hizmet, gücümüz millet" dediklerini hatırlattı.

Her zaman Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü her şeyin üzerinde tuttuklarını dile getiren Yıldırım, "Bütün icraatlarımızda milletimizin menfaati önceliğimiz oldu. Demokrasiyle, ekmeğimizi, aşımızı büyüttük. Hukuk devleti anlayışıyla, vatandaşlarımızın hukukuna sahip çıktık. Bundan sonra da aynı istikamette, kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İyi ki AK Parti var, iyi ki 79 milyona 'ayrı gayrı' demeden hizmet götüren AK Parti neferleri var." diye konuştu.

Türkiye'de demokratik istikrar ile ekonomik istikrarın birlikte geliştiğini, ülkenin büyüyüp, kalkındığını belirten Yıldırım, çevresindeki tehditlere, tehlikelere, ateş çemberine rağmen dünya ekonomileri gittikçe daralırken, Türkiye'nin 2016'nın ilk 4 ayında dünyanın en fazla büyüyen 5 ülkesi arasına girmeyi başardığını hatırlattı.

"Ekonomiyi 14 yılda şaha kaldırdık"

Bu başarının, Türkiye'nin, AK Parti kadrolarının başarısı olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bütün bu umut verici gelişmelerin arkasındaki sır, iki kelimede gizli: Güven ve istikrar. Türkiye elde ettiği güven ve istikrar, güçlü siyasi iktidarla, tam yol ileri devam ediyor. 2023 hedeflerine emin adımlarla gidiyoruz. Bizim anlayışımızda, millet güçlü olacak ki devlet güçlü olsun. Devlet güçlü olacak ki millet güçlü olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, güven ve istikrar, sağlam siyasi irade sayesinde Türkiye'nin ekonomisini 14 yılda şaha kaldırdıklarını, üretimde, yatırımda, istihdamda, ihracatta rekor üstüne rekor kırdıklarını söyledi.

Yapacaklarının, bunlarla sınırlı olmadığını aktaran Yıldırım, Hükümet Programlarını açıklarken, "Hükümet olarak daha faza üreteceğiz ve adaletle paylaşacağız, yatırıma, istihdama, ihracata daha fazla kafa yoracağız." dediklerini anımsattı.

Bunun için, Ekonomi Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili bütün bakanlıkların bir araya gelerek, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda bir dizi karar aldığını anımsatan Yıldırım, bu kararları yakında Meclis'e getireceklerini vurguladı.

"Nitelikli beyin göçünü döndürecek tedbirler"

Üreten, istihdam oluşturan, yatırım yapan, ihracatı artıran, pastayı büyütüp, adilce paylaşan bir ekonomi oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Yıldırım, mali disiplinden vazgeçmeden, gerçek ekonomiyi büyütecek tedbirler aldıklarını kaydetti.

Yatırımcının önündeki kırtasiye işlerini ortadan kaldırdıklarını belirten Yıldırım, "Yatırımcının önüne tabiri caizse turkuaz halı seriyoruz, yeter ki yatırım yap, bu ülke için üret, bu ülke insanları için iş, AŞ alanları oluştur. Bununla da yetinmiyoruz. Yatırım için onlarca belge, harçlar, vergiler, her evrağa para, oraya gitti para, buraya gitti para, o kağıt, bu kağıt yatırımcı daha yatırıma başlamadan yoruluyor, pes ediyor. Bütün bunları ortadan kaldıracak, yatırımcının hemen üretime geçeceği, ekonomiye katkı sağlayacağı bütün imkanları sağlayacak düzenlemeleri yapıyoruz. Yatırım ortamının iyileşmesiyle ilgili adeta ezber bozan düzenlemeler geliyor." diye konuştu.

Nitelikli beyin göçünü geri döndürecek tedbirler aldıklarını anlatan Yıldırım, şunları ifade etti:

"Türkiye artık beyin göçü veren değil beyin göçü almaya başlayan ülkeler arasına girdi. Bu bağlamda, diğer ülkelerde gerek Türk vatandaşı gerek başka ülke vatanadaşları olsun, yetişmiş, alanında uzmanlaşmış insanlara ülkemize gelmesi için oturma, çalışma izni ve hatta vatadaşlık da dahil olmak üzere her türlü kolaylığı sağlayacağız. Böylece Türkiye'ye daha fazla yatırımcı gelmesini, daha fazla küresel yatırımcının iş yapmasını sağlayan ortamları iyileştireceğiz."

"Biz, vatandaş mutluysa varız"

Sosyal güvenlik alanında da köklü düzenlemler yaptıklarını belirten Yıldırım, son birkaç yıldır Genel Sağlık Sigortası uygulaması nedeniyle mağduriyetler yaşandığını hatırlattı.

Gelir testi meselesi nedeniyle, sağlık hizmeti alan vatandaşlara birtakım borçlar çıkarıldığına dikkati çeken Yıldırım, bunun dışında, "yaşlı bakım aylığı, engelli bakım aylığı, evde bakım aylığı" gibi ödemelerin de kesildiğini kaydetti.

Bu şikayetleri ortadan kaldıracak, bu işlerin daha düzenli şekilde yapılacağı yeni bir düzenlemeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yürüttüğünü ve yakında Meclis'e getireceklerini dile getiren Yıldırım, "Vatandaşımızla Hükümet arasında anlaşmazlık, niza kalsın istemiyoruz. Biz, vatandaş mutluysa varız. Vatandaşımız mutlu değilse bizim Hükümet olmamızın ne anlamı var? Yapacağımız her şey insanımızın hayatını kolaylaştıracak, yaşam kalitesini artıracak. Bölgesel kalkınmışlık farklarını ortadan kaldıracak." dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım AK Parti Akdeniz Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title