Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Daha önceki hükümetlerdeki gibi birinci önceliğimiz demokrasimizi geliştirmek, hukuk devletinin tam anlamıyla yerleşmesini sağlamak ve vatandaşlarımızın refahını, mutluluğunu sağlayacak tedbirleri almak, düzenlemeleri yapmak.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Daha önceki hükümetlerdeki gibi birinci önceliğimiz demokrasimizi geliştirmek, hukuk devletinin tam anlamıyla yerleşmesini sağlamak ve vatandaşlarımızın refahını, mutluluğunu sağlayacak tedbirleri almak, düzenlemeleri yapmak." dedi.

Yıldırım, partisinin Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, ramazan ayının neredeyse yarısının geride kaldığını, sayılı günlerin gelip geçtiğini bildirdi. Yıldırım, "Allah, ramazanı bizden razı eylesin. Yaptığımız ibadetleri, tuttuğumuz oruçları dergahı izzetinde kabul eylesin." diye konuştu.

Dün Elazığ'da hemzemin geçit yerine herhangi bir yerden geçmeye çalışırken meydana gelen kazada 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsatan Yıldırım, her şeyin insanlarla başlayıp insanla bittiğini; ne tedbir alınırsa alınsın, hangi teknolojiyi kullanılırsa kullanılsın, insan hatasını ortadan kaldıracak bir makinanın henüz icat edilmediğini belirtti.

Yıldırım, "İnsanların hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Kendi hayatını düşünmesen bile taşıdığın, sorumluluğunu aldığın insanların hayatını düşünmek zorundasın. Önümüzde bayram var. Kaymak gibi yollar yaptık, yolları böldük, memleketi birleştirdik; yolları böldük, hayatları, gönülleri birleştirdik. Siz siz olun kurallara uyun, çünkü yolların kralı olmaz yolların kuralı olur." ifadesini kullandı.

Yıldırım, Elazığ'daki kazada hayatını kaybeden tarım işçilerine Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

"Canla başla çalışıyoruz"

65. Hükümet'in kurulmasının üzerinden yarın 1 ayın geçmiş olacağını vurgulayan Yıldırım, Türkiye'nin meselelerini çözmek için canla başla çalıştıklarına dikkati çekti.

Yıldırım, "Daha önceki hükümetlerdeki gibi birinci önceliğimiz demokrasimizi geliştirmek, hukuk devletinin tam anlamıyla yerleşmesini sağlamak ve vatandaşlarımızın refahını, mutluluğunu sağlayacak tedbirleri almak, düzenlemeleri yapmak. Bu dönemde hükümetimiz ve bütün kurumlarımızla, heyecanla, Türkiye'yi daha da büyütmek, daha da ileri götürmek, 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Geçen hafta Kütahya Tunçbilek'te yerin 500 metre altında, hayatını kara elmasla kazanan madencilerle iftar sofrasında birlikte olduklarına değinen Yıldırım, gerek Tunçbilek'te gerek Tavşanlı'da gerekse de Kütahya'da, gece yarısı olmasına rağmen vatandaşların heyecanının, coşkusunun, kendilerini sıcak şekilde karşılamalarının dikkate değer olduğunu belirtti.

Yıldırım, "İşte AK Parti bu, AK Parti'nin farkı bu. AK Parti, geçmişten aldığı tecrübeyi geleceğe taşıyan bir partidir, bir Türkiye partisidir. Onun için AK Parti'yle ne kadar övünsek yeridir. Vatandaşlarımız bizleri bağrına bastı, sevgileriyle, samimiyetleriyle bize güç verdiler. Ülkemiz için çok daha güzel işler yapmamız gerçeğini bir kez daha hatırladık." ifadesini kullandı.

Yine geçen hafta 2001 yılından bugüne merkezi yönetimden taşra teşkilatına AK Parti hareketinin bütün kadrolarıyla iftar sofrasında bir araya geldiklerine işaret eden Yıldırım, AK Parti'nin kuruluş felsefesini ve AK Parti siyasetini konuştuklarını, değerlendirme fırsatı bulduklarını dile getirdi. AK Parti hareketinin bir erdemliler ve vefa hareketi olduğunun bu toplantıda bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Yıldırım, bu vesileyle millete, Türkiye'ye hizmette emekliliğin olmadığı bu toplantıda bir kez daha gördüklerini bildirdi.

Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Daha sonra AK Parti il başkanlığımızın düzenlediği geleneksel iftara katıldık. Ankara'daki iftardan sonra İzmir'de şehit aileleriyle ve gazilerimizle bir araya geldik.

Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte hafta sonu Burgazada Korveti'ni denize indirme, Kınalıada Korveti'nin kızağa koyma törenlerine katıldık. Deniz kuvvetlerimizin elde ettiği o büyük gelişmeyi yakından gördük, gurur duyduk, göğsümüz kabardı. Çünkü bir zamanlar gemileri, paramızı verdiğimiz halde dışarıda inşa ettirip teslim alamıyorduk. 74 harekatında, o haklı davamızda bizi yüzüstü bırakanlar, bugün Türkiye'nin savunma, caydırıcılık alanında kat ettiği mesafenin o günlerde yaşadığımız sıkıntıların bize öğrettiği tecrübeden geldiğini anlamıştır."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım AK Parti Türkiye Elazığ Politika Güncel Haberler

title