Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Paralel örgüte karşı da mücadelemiz, hiç ama hiç kararlılıktan taviz vermeden devam edecek. Kimse Türkiye Cumhuriyeti ile bilek güreşine tutuşamaz. Tek devlet vardır, tek vatan vardır, tek bayrak vardır, tek millet vardır." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke meselelerine karışmasının eleştirilmesinin yanlış olduğunu, istenilenin ise Erdoğan'ın sadece merasimlere gitmesi, protokol işleri yapması olduğunu söyledi.

Halktan 21 milyon oy alan bir cumhurbaşkanının millete karşı sorumluluğu, siyasi sorumluluğu olduğunu vurgulayan Yıldırım, "İşte Cumhurbaşkanımız da bu siyasi sorumluluğunun gereğini yapıyor. Ülke ekonomisi için barış, kardeşlik için, kurumların uyum ve ahenk içinde çalışması için her türlü insiyatifi kullanıyor. Bundan sonra da kullanmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Terör konusunun Türkiye'nin en önemli ve öncelikli konusu olduğuna işaret eden Yıldırım, "Ülkemizin enerjisini tüketen, milletimizin barışını, huzurunu, güvenliğini tehdit eden terör en önemli konularımızın başındadır. Buradan bir kez daha ilan ediyorum; milletim rahat olsun, Türkiye'yi bu terör belasından mutlaka kurtaracağız." diye konuştu.

Binali Yıldırım, terör örgütlerine karşı operasyonların ne zaman biteceği sorusunun sorulduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Cevap çok kısa ve net; kanlı terör örgütü sivillerimize karşı silahlı saldırılarını tamamen sonlandırıncaya kadar devam edecek. Kanlı terör örgütü güvenlik güçlerimize silahlı saldırısını durduruncaya kadar devam edecek. Mutlak suretle vatandaşımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar devam edecek. Silahların tamamen yok olup ortadan kaldırılması sağlanıncaya kadar devam edecek.

Bölgede yaşayan vatandaşlarıma sesleniyorum; PKK'nın sizin gibi bir derdi, sorunu yok. O bölgedeki sorun sizin sorununuz, sizin sorununuz da PKK ve terör örgütüdür. Bu örgütü sizinle aramızdan çıkarmaya ahdettik, yemin ettik. Türkiye varsa biz varız, milletimiz varsa biz varız. Milletimiz gider önümüzden biz de onlardan aldığımız talimatla bir yandan ülkemizi kalkındırıp, Mustafa Kemal Atatürk'ün 2023 hedeflerine, Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl hedeflerine, muassır medeniyet hedeflerine kararlı adımlarla yürüyüşümüze devam ediyoruz."

-"Dostlarımızın sayısını artıracağız, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız"

Yıldırım, grup toplantısının ardından Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret ederek görev devir teslimini gerçekleştireceklerini belirterek, bugün saat 15.00'de Meclis Genel Kurulunda 65. Hükümet Programını okuyacağını, güven oyu sürecini başlatacaklarını ve AK Parti MYK üyelerinin açıklanacağını söyledi.

Yıldırım, "Türkiye'nin birçok sorunu var. Bölgesel sorunlarımız var. Avrupa Birliği, Kıbrıs, Kafkaslar ve coğrafyamızda yaşanan karışıklıklar tabiatıyla Türkiye'nin bölgedeki konumunu ve önemini daha da artırıyor. Bunun bilincindeyiz, bu bilinçle ne yapacağız? Yapacağımız çok basit; dostlarımızın sayısını artıracağız, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız. Çünkü biz tarih boyunca hep ezilenlerin mazlumların yanında yer almış bir milletiz. Tarih bize bölgede bugün çok önemli sorumluluklar veriyor. Bu sorumluluğu ya bugün yaparız, yerine getiririz ya da yaşanacak hayal kırıklığının vebalini tarih boyunca gönlümüzde hissederiz. Milletimize bunu hissettirmeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'de 4 yılı aşan anlamsız bir savaş olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Bu anlamsız savaş, yüzbinlerce din kardeşimizin hayatına mal oldu. Kimisi de canlarını kurtarmak için hayatını tehlikeye attı ve yollarda, denizlerde maalesef bebekten yaşlısına kadar birçok insan hayatını kaybetti. Bu şartlar altında Türkiye ne yaptı? Türkiye geleneksel o misafirseverliliğiyle bağrını, kucağını ölümden kaçan mazlum, çileli insanlara açtı. 3 milyon insanı bağrımıza bastık, kardeş bildik, ekmeğimizi paylaştık. Ekmeğimizi paylaşırız, ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz, bunu herkes bilsin. Yolları böleriz, milleti böldürtmeyiz." ifadesini kullandı.

-"Paralel örgüte karşı mücadelemiz taviz vermeden devam edecek"

Binali Yıldırım, bölücü terör örgütüyle amansız mücadele devam ederken, paralel örgütle de mücadelenin süreceğini belirterek, "Devlet içinde devlet kurmaya heveslenen, bu anlamda güvenlik güçlerimizin, yargı mensuplarımızın, eğitim camiamızın, sivil toplum örgütlerimizin, cemaatlerin içine sızarak paralel bir yapılanma oluşturan paralel örgüte karşı da mücadelemiz hiç ama hiç kararlılıktan taviz vermeden devam edecek. Şunu herkes bilsin; kimse Türkiye Cumhuriyetiyle bilek güreşine tutuşamaz. Tek devlet vardır, tek vatan vardır, tek bayrak vardır, tek millet vardır. Gerisi fasaryadır." diye konuştu.

Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olduğunu ve buna yürekten inandıklarını, bu konuda kafalarında tereddüt olmadığını vurgulayan Yıldırım, "Cumhurbaşkanımızın halk tarafından seçilmesiyle birlikte ne yazık ki darbe ürünü, vesayet anayasası, artık fiili durumun ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaktır." dedi.

Başbakan Yıldırım, son 15 yıldır AK Parti dahil, bütün partilerin seçime giderken vaatlerinin en başına yeni anayasayı koyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ama seçim bitiyor biri sağa gidiyor, biri sola gidiyor, birisi yukarı doğru gidiyor, birisi aşağı doğru gidiyor, Kandil'e doğru gidiyor. Vaat vermek çocuk oyuncağı değil, millete vaat veriyorsunuz, 79 milyona vaat veriyorsunuz. Onlarla akit yapıyorsunuz, sözleşme yapıyorsunuz bunun gereğini yapmazsanız işte her seçimde aşağı doğru gitmeye devam edersiniz. Şimdi önümüzde tarihi bir fırsat var. Artık Cumhurbaşkanımızın, seçimle işbaşına geçmiş cumhurbaşkanının milletiyle ilişkisindeki fiili durumunu anayasaya uygun hale getirmek biz AK Parti Grubu'nun en önemli işidir, boynunun borcudur.

Bu sadece Cumhurbaşkanımızın meselesi değil, bu Türkiye Cumhuriyetinin gelecek meselesidir. 60, 80 darbeleriyle oluşan bu anayasayla Türkiye artık yoluna, 2023 hedeflerine gidemez. Bu elbise bu bedene dar geliyor. Biz, inşallah başkanlık sistemi dahil yeni anayasayı gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız. Benim buradaki çağrım şu diğer gruplara; gelin Türkiye'nin, milletin beklentisi olan sizlerin her seçimde de vaadiniz olan yeni anayasayı hep birlikte yapalım. Bu şerefe, onura siz de ortak olun. Eğer her zamanki gibi ipe un sererseniz biz ne yapacağımızı biliyoruz. Zihnimiz berrak, yolumuz aydınlık, gereğini de yapacağız."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title