Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'ye karşı yürütülen terör saldırılarını destekleyen medya, akademi, siyaset ve uluslararası aktörleri de kapsayan bir şer ittifakı bulunduğunu belirterek, "Ortada çok açık rol dağılımı ve iş bölümü var. Terör örgütleri de bu örgütlerin hedeflerine hizmet eden bütün çevreler de yazılan senaryoda kendilerine verilen rolü oynuyorlar.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'ye karşı yürütülen terör saldırılarını destekleyen medya, akademi, siyaset ve uluslararası aktörleri de kapsayan bir şer ittifakı bulunduğunu belirterek, "Ortada çok açık rol dağılımı ve iş bölümü var. Terör örgütleri de bu örgütlerin hedeflerine hizmet eden bütün çevreler de yazılan senaryoda kendilerine verilen rolü oynuyorlar." dedi.

Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, toplumun bir kesiminden terör saldırılarının hemen ardından Hükümeti ve güvenlik güçlerini hedef alan açıklamalar yapıldığına dikkati çekti.

"Terör eylemleri sonrasında ısrarla zafiyet arayanlar, öncelikli olarak kendilerinin milli dayanışmamız üzerinde oluşturdukları zaafiyeti görsünler." diyen Davutoğlu, teröre karşı en büyük zafiyeti, terörü kınamak yerine mesnetsiz şekilde sürekli devlete kabahat bulan ve güvenlik güçlerini suçlayanların oluşturduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye teşekkür

Başbakan Davutoğlu, terör olaylarının sonrasında ziyaret talep ederek kendisiyle görüşen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de destek beyanlarından dolayı teşekkür etti.

Davutoğlu, "Böyle günlerde nasıl bir tavır alınması gerektiğinin güzel bir örneğini sergilediler. Bakanlar Kurulu'na ara verdim, 'Sadece destek için geldik, Bakanlar Kurulu'nu fazla ertelemeseniz, desteğimiz yanınızda' dediler. İşte bizim görmek istediğimiz muhalefet tarzı bu, Sayın Kılıçdaroğlu. Ümit ederiz bundan Sayın Kılıçdaroğlu da bir ders alır. Türkiye'nin yönetilemediği, istikrarsızlaştığı duygusunu pompalayarak kime hizmet ettiklerini, kimin ekmeğine yağ sürdüklerini bir kez daha düşünsünler." diye konuştu.

Terörün öncelikle korku salmayı, panik yaratmayı, birlik ve dayanışmayı ortadan kaldırmayı hedeflediğini vurgulayan Davutoğlu, CHP ve HDP'nin söylemleriyle terörün amacına hizmet ettiğini, millete güven telkin eden beyanlar yerine paniğe sevk edecek açıklamalar yaparak terörün ekmeğine yağ sürdüklerini dile getirdi.

"Sayın Kılıçdaroğlu, sen önce partini yönet"

CHP'nin milletin hissiyatına tercüman olmak yerine paralel yapının yazdığı senaryolardan medet umarak yenilgi üstüne yenilgi aldığını ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan bütün ana muhalefet partisi milletvekillerine ve bu partiye oy vermiş seçmen vatandaşlarımıza sesleniyorum: Lütfen teröre karşı net tavrınızı ortaya koyun ve sesinizi yükseltin. Sayın Kılıçdaroğlu, bizim ülkeyi yönetip, yönetemeyeceğimizi tartışmaktan önce sen partini yönet, sonra Türkiye'nin nasıl yönetileceğiyle ilgili söz söylersin.

Meclis'in ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi indirildi mi indirilmedi mi diye 2 ay tartıştılar, hala soruya cevap bulamadılar. Bunu bile çözemeyenler ülkenin devasa problemlerini nasıl çözerler. Şayet kendisinin Türkiye'yi yöneteceğine dair milletimizin bir inancı olsaydı hem 7 Haziran'da hem de 1 Kasım'da bunu sandıkta gösterirdi. Ama her seçim döneminde kendisini ikna edenler bugünlerde yine kulağına bazı şeyler fısıldıyorlar. Anlaşılan Sayın Kılıçdaroğlu sandıkta alamadığını başka yollarla almaya ikna oldu. Bu tezlerin kimin dilinde olduğuna bir bakın, iş birliğinin boyutlarını çok açık görürsünüz."

"Türkiye'ye karşı bir şer ittifakı var"

Başbakan Davutoğlu, terör saldırıları karşısında akademiye, medyaya, siyasete düşen sorumluluğun bu örgütlere destek vermek değil onları mahkum etmek olduğunu belirterek, bütün dünyanın terör tehdidi karşısında bulunduğu zor günlerde, devletin ve hükümetin yanında durmak gerektiğini kaydetti.

Terör saldırılarının arkasında hain bir plan, hain bir anlaşma ve iş bölümü olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Türkiye'ye karşı yürütülen terör saldırılarını destekleyen bir medya, akademi, siyaset ve uluslararası aktörleri de kapsayan bir şer ittifakı var. Ortada çok açık rol dağılımı ve iş bölümü var. Terör örgütleri de bu örgütlerin hedeflerine hizmet eden bütün çevreler de yazılan senaryoda kendilerine verilen rolü oynuyorlar." diye konuştu.

Teröristlere tek bir kelime edemeyenlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümeti hedef gösterdiklerine işaret eden Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Birtakım fitne söylentileri yayarak bizi zayıf düşürmeye çalışıyorlar. İstanbul'da patlama oluyor hemen ardından birileri çıkıyor, 'Gidene kadar patlayacak' diyor. Utanmadan, ahlaksızca böyle bir twett atabiliyorlar. Ülkemiz, yitirdiğimiz vatandaşlar kan ağlarken onların ek hesabı var; Cumhurbaşkanı'mızı, AK Parti'yi, milletin verdiği emaneti terk ederek bizi bu emaneti terk edeceğimizi zannederek üzerimize geliyorlar. Milletin bize verdiği emaneti son nefesimize kadar koruruz. Hangi şer odakları ne yaparsa yapsınlar, ne söylerlerse söylesinler son nefesimize ve dizimizdeki son dermana kadar milletin emanetine sahip çıkacağız."

"İstiklal ve istikbal mücadelesi"

Gezi Parkı odaklı olaylarda, paralel yapının operasyonlarıyla, sokağa çağırılan vandallarla, şehirlere doldurulan teröristlerle AK Parti'yi devirmeyi hedeflediklerini dile getiren Davutoğlu, "Bu bir istiklal ve istikbal mücadelesidir. Bölgemizdeki haritaları yeniden çizme planlarına direnebilen tek ülkenin Türkiye olduğunu biliyorlar. Yeni Sykes-Picot planları çizenler, bunların karşısında dimdik duracak ve bütün Ortadoğu'nun birliğini, beraberliğini savunacak tek ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu biliyorlar. Çanakkale ruhunu da Kut-ül Amare ruhunu da ayakta tutan tek kadronun AK Parti kadrosu olduğunu biliyorlar. Bunun sözcülerinin de Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti kadroları olduğunu da biliyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde kutlu bir yürüyüşe başlayan AK Parti kadrolarının, Türkiye'nin refahının, istikrarının, büyümesinin teminatı olduğu için hedef alındığını dile getiren Davutoğlu, "Hepsi tek bir hedef doğrultusunda hareket ediyor. O hedef Türkiye'dir, o hedef milletimizdir, o hedef insanlığımızdır, o hedef kardeşliğimizdir." diye konuştu.

"Terör konsorsiyumunda yer alan teröristlere ve onlara taşeronluk yapan sivil uzantılarına" seslendiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar size bu milletin hiçbir değerini çiğnetmedik, bundan sonra çiğnetmeyeceğiz. Bizi biz yapan değerlerimizden asla vazgeçmedik, asla vazgeçmeyeceğiz. Terörü bir olarak, birlik olarak, kardeş olarak bu ülkeden temizleyeceğiz. Biz, canımız pahasına bu ülkenin çıkarlarını koruruz, bilsinler ki istedikleri sonucu asla elde edemeyecekler. Bugüne kadar başaramadılar, hiç şüpheniz olmasın bundan sonra da başaramayacaklar.

AK Parti iktidarı olduğu sürece bunu başaramayacaklar. Türkiye bu terör tehlikesiyle etkin şekilde mücadele edecek güce sahiptir ve bu terör belasını mutlaka bertaraf edecektir. Ama teröristlerin eylemlerine zemin oluşturanları, milli dayanışmamıza zaafiyet getirecek açıklama yapanları da milletimiz asla unutmayacak, biz de unutmayacağız."

"Terör kaybedecek, millet kazanacak inşallah"

Teröre karşı en güçlü cevabın milletin el ele vermesi, dayanışma içerisinde bulunması olduğunu vurgulayan Davutoğlu, vatandaşlara da seslenerek asla umutsuzluğa kapılmamaları, hükümete inançlarını kaybetmemeleri gerektiğini söyledi.

Davutoğlu, "Bu kurabilecekleri son pusu, o yüzden bütün hainleri bir araya topladılar. Bu şebekeyi de çökerttiğimizde Türkiye'nin önü tamamen aydınlık olacak. Terör kaybedecek, millet kazanacak inşallah." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne kadar siyaseti ve siyaset zeminini güçlendirecek adımlar attığını, karanlık odaklarla siyasi dizayn projelerine itibar etmediklerini anlatan Davutoğlu, "AK Parti iktidara geldikten sonra siyaset ve siyasetçi yeniden söz sahibi oldu, saygın konuma yerleşti." dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title