Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (2) "Türkiye'ye Rusya ve İran'dan gelen turistlerde de bazı sıkıntılar olabileceğini öngördük. Önümüzdeki iki ay içinde seyahat acentelarının organizasyonuyla, bu ülkelerden Türkiye'ye gelen her yolcu uçağına ek yakıt desteği vereceğiz.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, turizm sektörünü iki alanda destekleyeceklerini, ayrıca BAĞKUR prim borcu bulunan 1 milyon 305 bin kişinin sağlık hizmetinden yararlanmasına imkan sağlanacağını söyledi.

Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, geçen hafta içinde ekonomi alanında yapılan üçüncü toplantı ve müjdelerle sonuçlandırdıkları faaliyetin KOSGEB'in organize ettiği "3. KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni" olduğunu kaydetti.

KOBİ'lerin toplumların ve ekonomilerin omurgası olduğunu, ekonomik istikrar ile sosyal istikrar arasındaki bağı kurduğuna işaret eden Davutoğlu, Türkiye'de de toplam işletmelerin yüzde 99,5'i, toplam istihdamın yüzde 77'si, toplam katma değerin yüzde 55'inin KOBİ'ler tarafından sağlandığını vurguladı. 2015 yılını hem ülke içinde KOBİ'leri destekleme yılı hem de G-20'de KOBİ'leri dünya gündemine getirme yılı ilan ettiklerini belirten Davutoğlu, G-20 dönem başkanlığı süresince KOBİ'leri dünya gündeminde tutacaklarını, içeride KOBİ'leri güçlendirilmesi için her türlü desteği vereceklerini anlattı.

Davutoğlu, ödül töreninde başarılı KOBİ'lere ödüllerini verirken dört önemli müjdeyi de kendileriyle paylaştıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

"Birincisi; markalaşma ve kurumsallaşma desteği vereceğiz. KOBİ'lerimizin küçük ölçekten orta ölçeğe, orta ölçekten büyük ölçeğe yönelebilmeleri için markalaşmaları ve kurumsallaşmaları şart. Bunun için işletmelerimize 150 bin lira destek vereceğiz. Bu yönde yapacakları çalışmaları için... İkincisi; KOBİ'lerimizin tek tek güçlü olmaları çok zor. Üç işletme, üç KOBİ bir araya gelip, işbirliği ve işgücü perspektifiyle ortak proje geliştirdiklerinde biz buna 350 bin lira geri ödemesiz, 1 milyon 200 bin lira geri ödemeli, 1,5 milyon lira kredi imkanı tanıyacağız. Bunun için de çok geniş bir perspektifte bütün KOBİ'lerimize destek sağlayacağız. Markalaşma ve kurumsallaşmada toplam 100 milyon lira kredi, ama bu alanda ise herkese önü açık bir kredi anlayışını gerçekleştireceğiz. Yine, AR-GE, inovasyon ve endüstriyel uygulama alanında KOSGEB desteğini yüzde 50 artıracağız. Daha önce girişimcilere destek programı çerçevesinde kadın ve engellilere ek yüzde 10 sağlıyorduk, bunu yüzde 20'ye çıkarıyoruz, şehit ve gazi yakınlarına da bu imkanı tanıyoruz. Bütün bu desteklerden kadın ve engelli girişimcilerimiz yüzde 20 nispetinde daha fazla istifade edecekler, şehit ve gazi yakınları da bundan istifade edecek. Dolayısıyla, önümüzdeki dönemde KOBİ'lerimizin bütün taleplerini,  ekonomik rasyonalite ve makro ekonomik stratejik planlarımız çerçevesinde değerlendirip KOBİ'lerimizi dünyayla rekabet eder hale getireceğiz."

-Turizm sektörü iki alanda desteklenecek

Davutoğlu, bugün bir sektörle ilgili iki önemli kararı ve müjdeyi paylaşmak isteğini ifade ederek, Türkiye'nin en önemli sektörünün turizm sektörü olduğunu ve "bacasız fabrika" olarak bilindiğini, ayrıca çok geniş istihdam imkanları oluşturduğuna kaydetti.

"Türkiye son dönemde, bizim dönemimizde turizmde olağanüstü hamle dönemi yaşadı; 12-13 milyon turizm kapasitesinden 40-50 milyonlara giden, inşallah en kısa zamanda 50 milyonlara ulaşacağımız bir noktaya geldik" diyen Davutoğlu, bu yıl turizmde ciddi sıkıntıların olabileceğinin tüm dünyada  konuşulduğunu, Türkiye için de iki  gelişmenin önemli olduğunu, özellikle Bağımsız Devletler Topluluğu, Rusya başta olmak üzere bu ülkelerden gelenlerin ekonomik sıkıntıdan kaynaklı sorunları olduğunu, ayrıca İran'dan gelen turistlerde de bazı sıkıntılar olabileceğini öngördüklerini söyledi.

Davutoğlu, erken rezervasyonlarda düşüş, iptal haberleriyle ilgili birtakım gelişmeler olduğu haberini alınca geçen hafta içinde Kültür ve Turizm Bakanıyla, ilgili bakanlıklarla bir toplantı yaparak, sektörü bu kritik yılda iki önemli alanda destekleme kararı aldıklarını bildirdi.

Başbakan Davutoğlu,  "Önümüzdeki iki ay içinde seyahat acentelerinin organizasyonuyla bu ülkelerden Türkiye'ye gelen her yolcu uçağına ek yakıt desteği vereceğiz. Her uçak için 6 bin dolar yakıt desteği vereceğiz. Şimdiden uçuş iptalleri veya rezervasyon iptallerinin önüne geçeceğiz. Tur, seyahat acentelerinin yükünü hafifletmiş olacağız ve herhangi bir iptali de engellemeye çalışacağız. Bu kaynağı da Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu'ndan karşılayacağız. İkincisi; tur operatörlerine Hazine destekli kredi kefaleti sağlayacağız. Bu da Kredi Garanti Fonu ile sağlanacak. Bu ülkelere çalışan tur operatörlerine dönük olarak da ciddi bir kredi imkanı sağlayacağız" dedi.

-Prim borcu nedeniyle sağlık hizmetinden yararlanamayan BAĞKUR'lulara müjde...

Davutoğlu, dün Bakanlar Kurulu'nda kararlaştırılan bir başka müjdeyi BAĞKUR'lu vatandaşlarına iletmek istediğini söyledi. 2 milyon 236 bin BAĞKUR'lunun prim borcu bulunduğunu, bunlardan 1 milyon 31 bininin dün akşam itibarıyla borçlarını yeniden yapılandırdığını kaydeden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Geriye 1 milyon 305 bin kardeşimiz kalmıştı. Şu veya bu şekilde prim borçları birikmiş kardeşimiz. İki aylık prim borcu oluncu, sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı olmuyor. Bu BAĞKUR'lu vatandaşlarımızın da sağlık hizmetlerinden yararlanması bizim için önemli görevdir. Bu çerçevede dün arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik, çalışmalar tamamlandı. Şu andan itibaren 12 aydan fazla borcu olan esnaf ve çiftçi kardeşlerimizin hizmetlerini ve primlerini donduruyoruz. Bu şu demek; 1 milyon 305 bin kardeşimizin sağlık hizmetinden yararlanması garanti altına alınmış oluyor. Dolayısıyla, bir şekilde borçlarını yapılandıramamış olan 1 milyon 305 bin kardeşimizin prim borcu da hizmetleri de donduruluyor. Bu borçlar dondurulduğu için de sağlık yardımlarından yararlanma imkanı sağlanıyor. Ayrıca bu vatandaşlarımız imkanları elverdiğinde, 'ben tekrar kaldığım yerden primlerimi ödeyerek bu hizmetten istifade etmek istiyorum' dediğinde de kaldıkları yerden süreç ihya edilebilecek ve  borçlarını ödeyerek BAĞKUR'luluk süreçleri devam edecek. Kimsenin sağlık yardımından mahrum kalması söz konusu olmayacak."

Davutoğlu, bir taraftan vatanın her köşesine gidip vatandaşlarla buluştuklarını, kongreleri büyük coşku, düğün ve demokrasi şöleni halinde yaptıklarını, diğer taraftan yurtdışı temaslar, Hükümet faaliyetlerini ve ekonomik projeleri  sürdürdüklerini ifade etti.  Davutoğlu, "Ama en önemlisi de Haziran 2015 seçimlerine kararlı bir şekilde yürüyoruz. Kim hangi vesveseyle hareket ederse etsin, kim hangi tuzağı kurarsa kursun Türkiye'nin istikbali bütün milleti kucaklayan AK Parti'nin elindedir ve bu istikbali korumaya kararlıyız. Afyon'dan İzmir'e yürüyen istiklal orduları gibi biz de 2023 yılına istikbal orduları şeklinde yürüyoruz. Nasıl İstiklal orduları zafere ulaşmışsa, istikbal ordularının öncüsü olan AK Parti de zafere ulaşacaktır. Yolumuz hayırlı, menzilimiz, akıbetimiz hayrola inşallah" dedi.

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Rusya Federasyonu Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title