Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (1) "Cumhuriyetçilik, Kuvayımilliye ve Misakımilliye ruhuna sahip çıkmakla ortaya konabilir.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhuriyetçilik, Kuvayımilliye ve Misakımilliye ruhuna sahip çıkmakla ortaya konabilir. Türkiye'de bu anlamda gerçek cumhuriyetçi parti, cumhurun iradesini öne çıkaran ve cumhur ile birlikte yürüyen AK Parti'dir" dedi.

Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Meriç nehrinde meydana gelen taşkın nedeniyle Edirne ve Trakya'da yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Davutoğlu, devletin bütün imkanlarıyla gerekli tüm tedbirleri aldığını, şu ana kadar da can ve mal kaybının söz konusu olmadığını belirtti. Taşkın alanında su baskınını söz konusu olduğunu ifade eden Davutoğlu, ilgili bakanların konuyla yakından ilgilenerek, her türlü tedbirin alınmasına nezaret ettiklerini söyledi.

Davutoğlu, geçen ay Edirne'ye yaptığı ziyarette Karaağaç tahliye ve drenaj kanalı çalışmalarını takip ettiğini hatırlatarak, "Çok büyük bir ana kanal olacak. Edirne'yi by-pass edecek şekilde Meriç sularının bundan sonra herhangi bir baskın ve taşkın olma ihtimalini yok edecek şekilde düzenlenecek. Bir ay içinde proje tamamlanıyor ve inşaat aşamasına geçiliyor" diye konuştu.

-"Son 20 ayın en düşük enflasyonuna ulaştık"

Enflasyon rakamlarının açıklandığını aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Büyük bir memnuniyetle ifade etmek istiyorum; ekonomimizdeki, bütün istatistiklerdeki olumlu trend enflasyon rakamlarına da yansıdı ve son 20 ayın en düşük enflasyonunu gördük hamdolsun. Kasım ayında 9.15 olan enflasyon, Aralık ayında 8.17'ye düştü, şimdi de 7.24. Her ay takriben 1 puan düşüyor. ve son 20 ayın en düşük enflasyonuna ulaştık. Ayrıca bu TÜFE, ÜFE'de de geçen ay 6.36 olan enflasyon şimdi 3.28'e düştü. Bu da maliyetlerin düşüşünü gösteriyor. Çekirdek enflasyonda da iyileşme eğilimi var. Bütün bunların, ekonomimizdeki olumlu gelişmelerin yansıması olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bununla birlikte enflasyon faiz oranlarının da önümüzdeki aylarda gittikçe artan bir ivme ile düşeceğine dair inancımız son derece güçlüdür."

-"İstikbali parlak bir Türkiye'ye kararlı bir şekilde yürüyoruz"

Konuşmasında  geçen hafta yaptığı yurtiçi ziyaretlere de değinen Davutoğlu, halkla buluştukça daha güçlü bir enerji ile dolduklarını ve bu enerjiyi de Ankara'ya yansıttıklarını söyledi.

Davutoğlu, 28 Ocak'ın Misakımilli'nin ilanının yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, 1920 yılında Misakımilli'nin ilan edildiği günlerde bütün ülkenin istikbal kaygısı ve istiklal mücadelesi içinde olduğunu vurguladı. "Cumhuriyetimizin 100 yılına giderken hep beraber istiklali tahkim edilmiş, istikbali parlak bir Türkiye'ye kararlı bir şekilde yürüyoruz" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tam da Misakımilli haftasında, Misakımilli'nin güçlü şuur şeklinde, Kuvayımilliye halinde tarih sahnesine çıktığı şehirlerdeydik. İzmir'de, Afyon'da, Manisa'da, Denizli'deydik. Çok büyük bir coşku ve muhabbetle kongrelerimizi yaptık. 15 Mayıs 1919'da, burada iki şahsiyeti anmak istiyorum; Misakımilli ve Kuvayımilliye bağlamında, bir yiğit insan Hasan Tahsin, İzmir'de düşmana ilk mermiyi sıktığı anlarda Denizli'de de bir başka yiğit insan Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi düşmana karşı savaş fetvası verdi. İstiklal fetvasıyla istiklal kurşunu buluştu.

Ahmet Hulusi Efendi'nin sancağı çekip Kayalık Camisinden meydana doğru yürüdüğünde irat ettiği hutbe veya konuşma hala kulaklarımızda yankılanır. 'Düşman istilası söz konusu olduğunda, ona karşı mücadele etmek her Müslüman için farz-ı ayndır'. O andan itibaren bütün bir millet ayağa kalktı ve mücadele katıldı. Hemen o konuşmanın sonunda ise 'silahı olmamak bir mazeret değildir' dedi Ahmet Hulusi Efendi. 'Elinizde üç çakıl taşı varsa dahi onu düşmana atacaksınız ve bu mücadeleye katılacaksın. Şimdi ben de buradan 95 yıl sonra bir kez daha bütün milletimize çağrı ile bir şekilde 100 yıla yürürken teme ilkemizi vurguluyorum; herkes yeni bir Misakımilli'de buluşmalı ve bu Misakımilli'nin hedefi doğrultusunda elinde ne varsa, heybesinde ne varsa bu mücadeleye katılmalı. Üç çakıl taşı olan dahi bu çakıl taşlarını üst üste koyup, Türkiye'yi yeniden inşa faaliyetine, AK Parti'nin başlattığı kalkınma hamlesine katılmalı."

-" İzmir'deki her gelişmeye bizzat müdahil olacağım"

İzmir'ye yaptığı ziyarette Ankara ve İstanbul'dan sonra bu kentte de bir Başbakanlık Ofisi açılacağını söylediğini hatırlatan Davutoğlu, bu yolla İzmir'e verdikleri önemi göstereceklerini, hükümet hizmetlerini ülke sathına yaymak konusunda da önemli bir adım atacaklarını kaydetti.

Davutoğlu, "Biz her bir bölgemize, şehrimize kalkınma hamlemizde özel roller, görevler biçiyoruz. Nitekim İzmir'e dönük olarak da İzmir-İstanbul otobanı inşallah 2017'de bütünüyle devreye girdiğinde, Körfez geçişi ile birlikte, 9.5 saatlik İzmir-İstanbul arası, 3.5 saate düşecek. Aynı şekilde Ankara- İzmir Otoyolu, Ankara-İzmir tren yolu devreye girdiğinde Osmanlı'nın payitahtı İstanbul ile Cumhuriyetin Başşehri Ankara  İzmir ile birleşmiş ve İzmir'den Akdeniz'e güçlü Türkiye'nin mesajı verilmiş olacak" diye konuştu.

Çandarlı, Kuzey Ege limanını devreye girmesi ile İzmir'in tarihte olduğu gibi bütün Ege ve Akdeniz'in en büyük ticaret ve sanayi şehri haline geleceğini aktaran Davutoğlu, "Maalesef son 12 yıl içinde bütün şehirlerimizde çok ciddi hamleler söz konusu olurken, şehirlerimiz Türkiye'nin genel kalkınmasında hak ettiği yeri alırken, İzmir'deki yerel yönetim anlayışı bu gelişmelere ayak uyduramadı ve İzmir yükselen şehirler trendinde hak ettiği yeri bulamadı. Bundan sonra bizzat takip edeceğim, İzmir'deki her gelişmeye bizzat müdahil olacağım ve İzmir'i hak ettiği yere getireceğiz" dedi.

İzmir'de yapılacak hizmetler hakkında da bilgi veren Davutoğlu, Ege'de büyük bir ekonomik havza oluşmasına önem verdiklerini söyledi. Yüksek teknoloji ihtiva eden projelere 5. bölge teşviği uygulayacaklarını da belirten Davutoğlu, bu noktada Ege'ye özel bir önem verdiklerini de anlattı.

Davutoğlu, "Cumhuriyetçilik, Kuvayımilliye ve Misakımilliye ruhuna sahip çıkmakla ortaya konabilir. Türkiye'de bu anlamda gerçek cumhuriyetçi parti, cumhurun iradesini öne çıkaran ve cumhur ile birlikte yürüyen AK Parti'dir" dedi.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Yıllardır değişik şehirlerimizde 'yaşam şekline müdahale' gibi bir takım vehimlerle AK Parti'nin bu şehirlerle olan irtibatını koparmaya çalışanlara sesleniyorum; Türkiye'de AK Parti'nin müdahil olamadığı, giremediği, nüfuz etmediği hiçbir ülke köşesi yoktur. Gönül gönüle konuşamadığı, özgürlükler içinde ortak geleceği paylaşamadığı hiçbir toplum kesimi yoktur ve olmayacaktır. Biz kıyısı ile hinterlandıyla, dağlarıyla, ovasıyla, deniziyle, yaylalarıyla bütün Türkiye'nin partisiyiz. Bütün Türkiye'nin partisi olmaya da devam edeceğiz."

Davutoğlu, üzümdeki üretim fazlasını almak üzere gelecek haftalardan itibaren okullarda süt ile kuru üzüm de dağıtılacağını söyledi.

-"Ümit ederiz ki bizim gittiğimiz her yere giderek ülkeyi tanımaya başlar"

AK Parti ile milletle buluşurken ve seçimlere yürürken, muhalefetin ise değişik koalisyon çabaları içinde olduğunu dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"CHP, MHP, HDP Türkiye gündemi üzerinden kendi politikalarını anlatmak yerine, sürekli olarak farklı çabalarla AK Parti üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Biz İzmir'e Aydın'a mı gittik, oralara müjde mi verdik? Bir bakıyorsunuz ertesi günü Kılıçdaroğlu, oraya gidiyor. Ümit ederiz ki bizim gittiğimiz her yere giderek ülkeyi tanımaya başlar, Ankara'nın dar koridorlarından çıkar. Ama açık söyleyeyim, hızımıza kimsenin yetişmesi mümkün değil. Son 5 ay içinde 50'yi aşkın vilayeti ziyaret ettik. İnşallah önümüzdeki aylarda bütün vilayetlerimizi ziyaretlerle tamamlayacağız, seçimlerde de ikinci turu yapacağız. Onlar arkamızda bizi takip etmeye devam etsinler."

-"Onlar çatı adayda birleşirken, biz milletle bütünleştik"

AK Parti olarak milletle buluşurken, milletle geleceğe kararlı şekilde yürürken perde gerisinde bazı ittifak çalışmalarının yürümekte olduğunu da gördüklerini belirten Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dikkat edin, geçen sene 17-25 Aralık kumpaslarından sonra 30 Mart'a giderken, sadece AK Parti'yi engellemek için bu paralel çete şu propagandayı yaptı; 'her yerde AK Parti karşısında kim güçlüyse onu destekleyeceğiz'. Yani Doğu'da, Güneydoğu'da HDP'yi, kıyılarda CHP'yi, İç Anadolu'da MHP'yi. Düşünün, Kur'an kurslarını, Kur'an öğrenmeyi yasaklayan bir tek parti zihniyeti ile işbirliği yapmaktan çekinmedi bunlar. Aynı şekilde çözüm sürecine bir taraftan karşı çıktılar, bir taraftan da HDP ile kol kola girmeye hiçbir beis görmediler. MHP'nin durumu ise daha ilginç. MHP de bu paralel çeteye karşı çıkmak yerine bütün bu organizasyon içinde yer aldı ve bir çatı adayla cumhurbaşkanımızın adaylığı karşısında ortak bir adayla sahneye çıktılar. Ama ne oldu? Onlar çatı aday etrafında bir koalisyonla birleşirken, biz milletle bütünleştik ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde onlara en büyük dersi verdik."

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title