Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (3) "İsrail'e nöbetçi hükümet, nöbetçe cumhurbaşkanı çıkarmak için yapılan tüm tuzaklara göğsümüzü siper edeceğiz" "Biz susarsak, biz susturulursak bilin ki kaybeden sadece Gazze değil, kaybeden Türkiye'nin bağımsızlığı olur.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'e nöbetçi hükümet, nöbetçe cumhurbaşkanı çıkarmak için  yapılan tüm tuzaklara göğüslerini siper edeceklerini söyledi.

Partisinin TBMM grup toplantısında gündemi değerlendiren Erdoğan, "Gezi'de bizi yok edebilirlerdi, 17, 25 Aralık'ta bizi hapsedebilirlerdi, sürekli suikast tehdidi altındaydık. Ama istiyorum ki biz olsak da olmasak da Türkiye'nin bağımsızlığına, istiklaline hiç kimse artık el uzatmasın. Hiç kimse Türkiye'ye gündem dayatmasın. Bu aziz milletin iradesi, enerjisi, kaynakları, başka ülkelerin özellikle zalimlerin çıkarına peşkeş çekilmesin. Biz 'istiklal mücadelesi' derken işte bunu kastediyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin AB ile tam üyelik müzakerelerini yapan, BM ve NATO'nun üyesi, antisemitizmin, İslamafobianın, her türlü ırkçılığın, faşizmin karşısında bir ülke olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin dünyaya açık ve entegre bir ülke olduğunu, körü körüne dengelere itaat edecek, dengelere boyun eğecek, zalimin karşısında eğilip bükülecek bir ülke olmadığını  ve bunun böyle bilinmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bizim içimizi acıtan bir başka boyut var. 2002'de merhum Bülent Ecevit, Cenin katliamına son derece haklı biçimde 'soykırım' dediğinde İsrail'den, Batı'dan çok içerideki dalkavuklar Ecevit'in üzerine yürümüştü. Burası çok önemli. O malum medya, o malum satılmış kalemler, İsrail adına Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na hiza ve istikamet vermeye çalışmışlardı. İşte şu anda da bu yapılıyor. İsrail'den, Batı'dan çok içerideki medya, içerideki ihanet şebekeleri bizim üzerimize geliyor. Gazze katliamını örtmek, perdelemek için her gün alçakça iftiralar atılıyor.

Neymiş? 'Türkiye İsrail'e jet yakıtı satıyormuş.' Dürüst olun, dürüst. Zaten çıkınınızda tek şey var, yalan, iftira, takiye. Siz busunuz. Enerji Bakanım kaç kez açıkladı, böyle bir şey söz konusu değil. Ama bunlar öyle ciddi anlamda yalanı meslek edinmişler ki düşünün buraya İsrail'in uçağı gelir ve havalimanından kendi yakıtını alır. Bu her ulus için, gittiği ülkelerde orada bakımını yaptırır, yakıtını alır ve ondan sonra yoluna devam eder. Eğer bunu İsrail'e jet yakıtı vermek olarak takdim ediyorsanız, buna söyleyecek bir şeyim yok. Aynı şekilde her hafta bizim 40'ı aşkın uçağımızda Tel Aviv'e gidiyor ve onlar da oralardan yakıtını alıyor. Bu uçaklar gidip gelmesin mi, bunları mı kaldıralım? Duygularla konuşacağımız noktada değiliz. Akılla, ilimle, tecrübeyle konuşmak durumundayız. Öyle anlar olur ki buna da tevessül edersiniz. Karşılıklı uçaklarda gitmeyebilir. Gerek bizim vatandaşlarımız, gerek Filistinli vatandaşlar, onlar diyelim ki Filistin'den çıkıp bu tarafa gelecekleri zaman işte bu uçaklarla geliyorlar, bizim uçaklarımızla geliyorlar. Bunlar konuşurken bunları düşünerek konuşmuyorlar. Sadece acaba nereden köşeye sıkıştırabiliriz, buna bakıyorlar. Arkadaşlar duyguların egemen olduğu bir dünyada değil, aklın, ilmin, tecrübenin, deneyimin egemen olması gereken bir dünyada yaşıyoruz. Çıkmış Kılıçdaroğlu ne diyor? Kürecik'teki radar İsrail'e bilgi veriyormuş, vay gafil, bu ne cehalet. Omurgalı olun, omurgalı. Şerefli olun, şerefli. Ecdadınız gibi dik durun, dik durmayı öğrenin. Kürecik'teki radar Kahramanmaraş'ta. Bunların hepsi NATO'nun. NATO üyesi olmamız hasebiyle talebimiz üzerine bizim savunmamızda kullanılmak üzere buralara getirilmiş olan radarlardır ve füzelerdir. Bunu bilmeyecek kadar cahil. Böyle yalan, iftira ile bu olur mu? Kaldı ki İsrail'in böyle bir şeye zaten ihtiyacı yok. Çünkü onun haber alma kaynakları çok daha farklı."

-"İsrail'i bıraktılar, hükümete saldırıyorlar"

Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir vatandaşının şerefli, onurlu ve haysiyetli olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Siz de bir nebze olsun haysiyetli olun. Dikkat edin bu iftiraları İsrail gündeme taşımıyor, bu iftiraları İsrail medyası gündeme taşımıyor. Bu iddiaları dalkavuk ve satılmış medya, dalkavuk ve satılmış kalemler gündeme taşıyor. Gidin bakın köşelerine, tarihleri boyunca İsrail'e yönelik bir tane ciddi eleştiri yazdıklarını göremezsiniz. Gidin bakın manşetlerine. 1948'den bugüne kadar İsrail'i ciddi eleştiren bir tek manşet bulamazsınız. İsrail ne zaman ki katliama başlar, buradaki dalkavuklar gündemi çarpıtmak için kalemlerine sarılırlar. Şu anda da işte bunu yapıyorlar. İsrail'i bıraktılar, Gazze'yi bıraktılar sabah akşam hükümete saldırıyorlar.

Pensilvanya'daki zat çıkmış Gazze için taziye yayınlıyor. Haberiniz oldu değil mi? O taziyede kendi ülkesini eleştiriyor. Ama efendisi İsrail'e bir tek laf söylemiyor. Yazıklar olsun. Pensilvanya medyası İsrail aleyhine, efendileri aleyhine tek cümle yazamıyor. Sabah akşam hükümete iftira atıyorlar."

"Bir insan bu kadar ülkesine Fransız olur mu?"

Muhalefet partilerinin aynı şekilde olduğunu ifade eden Erdoğan, CHP'nin İsrail'e tek söz söyleyemediğini, sabah akşam hükümete iftira attığını vurguladı.

CHP'nin "genel müdürünün" sosyal medyadan her duyduğuna "doğru mu yalan mı" bakmadan gündeme taşıdığını belirten Erdoğan, "Anamuhalefet partisinin genel müdürü Kürecik'teki radarın ne işe yaradığını nasıl çalıştığını bilmez mi? Bir insan kendi ülkesine bu kadar Fransız olur mu? Cehalet paçalarından akıyor. İsrail zulmünü örtmek adına kendisini rezil etmekten bile kaçınmıyor" dedi.

"Bu ülke Türkiye'dir, tam bağımsız bir ülkedir"

"Bu ülke Türkiye'dir, tam bağımsız bir ülkedir" diyen Erdoğan, içerideki ihanet şebekeleri ile dışarıdaki dalkavukların ülkeye istikamet çizemeyeceğini vurguladı.

Yeni Türkiye'de istikameti sadece ve sadece millet belirleyeceğine dikkati çeken Erdoğan, bu milletin tarihiyle, ecdadıyla, ruhuyla, vicdanıyla Filistin'in ve Filistin davasının yanında olduğunu, bu ülkenin hükümeti olarak kendilerinin de bedeli her ne olursa olsun Filistin'in ve Filistin davasının yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi. Erdoğan, "Eğer bizler bir vücudun azaları gibiysek, eğer bu azalardan birisi sıkıntıya düştüğünde, rahatsız olduğunda bütün vücut bunun ağrısını, sızısını hissediyorsa o zaman biz de Filistin'in sızısını, ağrısını hissetmek zorundayız. Çünkü bir vücuduz" diye konuştu.

"Çocuklar için haykırmaya devam edeceğiz"

Filistin'de yaşanan katliam için 3 gün yas ilan edildiğini ve bunun, bu sabah başladığını anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Çünkü biz orada katledilen insanları kendi kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Hadiseye bu hissiyatla bakıyoruz. Şunu unatmayın biz susarsak, biz susturulursak bilin ki kaybeden sadece Gazze değil, kaybeden Türkiye'nin bağımsızlığı olur. İşte onun için susmayacağız. Sadece Gazze için değil, Türkiye'nin istiklali ve istikbali adına susmayacağız. İsrail'e nöbetçi hükümet, nöbetçe cumhurbaşkanı çıkarmak için  yapılan tüm tuzaklara göğsümüzü siper edeceğiz. Çocuklar için haykırmaya devam edeceğiz, anneler için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. İnsanlık için, vicdan için, küresel barış ve adalet için vicdanlara seslenmeye devam edeceğiz.

Düşünebiliyor musunuz İngiltere Başbakanı kalkıyor 13 tane, 15 tane İsrailli için başsağlığı diliyor. Peki 600 tane Filistinli için ne yapıyorsun? Bu nasıl bir siyasettir, Bu nasıl bir yaklaşımdır? Böyle bir anlayış olabilir mi? Biz küresel vicdana rahatsızlık vermeyi sürdüreceğiz. Çanakkale'de yatan Filistinli şehitlerin huzuruna çıktığımızda inşallah hesabımızı bu şekilde vereceğiz. Gazze'de, Kudüs'te, Ramallah'ta, Nablus'ta yatan şehitlerimizin huzuruna çıktığımızda inşallah hesabını verenlerden olacağız. İşte onun için de son nefesimize kadar bağımsız Türkiye, son nefesimize kadar Filistin demeye, insanlık demeye, adalet demeye devam edeceğiz. Rabbim Gazzeli kardeşlerimize sabır versin, tahammül versin, dayanma gücü versin. Rabbim üzerilerine ölü toprağı saçılmış vicdanlara akıl versin, Rabbim yaşananlardan herkesin ders almasını ve zalime karşı dik bir duruş sergilemesini İslam dünyasına, tüm dünya ülkelerine nasip etsin."

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title