Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (3) “Onlar (CHP) Gazi Mustafa Kemal'in resmini Türk Lirası'nın üzerinden çıkarırlar, oraya İnönü'nün resmini koyarlar. Posta pullarının üzerinden Atatürk'ün ...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP hazır olda and okurken Manastır'a gidip Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim aldığı Manastır Askeri İdadisi'nin restorasını yaptıklarını belirterek, "Onlar (CHP) Gazi Mustafa Kemal'in resmini Türk Lirası'nın üzerinden çıkarırlar, oraya İnönü'nün resmini koyarlar. Posta pullarının üzerinden Atatürk'ün resmini kaldırdılar, İnönü'nün resmini koydular, sınıflardan Atatürk'ün resmini kaldırdılar, İnönü'nün resmini koydular, bunu CHP yaptı CHP" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, bir kaç saat içinde 11 yılın dökümünü yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

Yaptıklarının özetinin dahi yüzlerce sayfaya sığmadığının altını çizen Erdoğan, "Bugün bize o en ağır sıfatları, ithamları kullananlara bazı eserlerimizi, bazı hizmet ve yatırımlarımızı göstermek niyetindeyim. Milletim zaten bunları biliyor, görüyor, duyuyor. Ama milletimin; kimin milliyetçi, kimin vatansever, kimin ülkesi için gecesini gündüzüne katan kimse olduğunu özellikle görmesini arzu ediyorum" dedi.

Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Karadağ'da yaşadığı çok ibretlik bir olayı anlattığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Karadağ'ın Başkenti Podgorica yakınlarında Tuzi adında bir kasaba var. Burada Osmanlı şehitliği bulunuyor, şehitliğin içinde de Nizam Cami adında bir cami var. Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Rifat Feyziç, Bekir beye şunu söylüyor: '1911 yılında atalarımız bu cami tamir edilsin' diye, Osmanlı'ya mektup yazmışlar. Ancak 1912'de Balkan Savaşı başlamış Osmanlı bunu yapamamış. 1937'de - Allah rahmet etsin - caminin son imamı şehit edilmiş. Bu arada cami de yıkılmış. Tayyip bey Başbakan olunca, halimizi bir kez daha arz ettik. Camimiz restore edildi. 2011 yılının Kadir Gecesi'nde de tekrar ibadete açıldı.' O ilk mektubun yazılmasından tam yüz yıl sonra Nizam Camisi'ni biz tekrar ayağa kaldırdık. Karadağ Diyanet İşleri Başkanı devam ediyor ve diyor ki (Sayın Bakan bir daha bizim mektuplarımıza cevap vermek için lütfen yüz yıl beklemeyin.) İşte mesele bu, tarih bilinci bu, medeniyet bilinci bu, kardeşlik hukuku bu. AK Parti döneminde dünyanın neresinden olursa olsun mektuplar, artık yüzyıl bekletilmiyor, anında cevap buluyor.

Karadağ'daki Fatih Sultan Medresesi, son mezunlarını 1912'de vermiş, ardından medrese yıkılmıştı. Gittik, bulduk, tamir ettik ve yüz yıl sonra o medrese 2012 yılında ilk mezunlarını verdi. Kosova Dragaş'da yaşlı bir amca gözyaşları içinde TİKA heyetini karşılıyor ve şunu söylüyor: 'Hoş geldiniz, ama niye bu kadar geç geldiniz. 1912 yılından beri yüz yıldır sizi bekliyoruz.' Somali Cumhurbaşkanı diyor ki 'Siz gelmeden önce Somali'de hasta olanları Azrail'i bekliyordu, siz geldiniz şimdi hastalar doktor bekliyor. İşte büyük devlet şuuru bu."

-"Ali Rıza Efendi'nin evini tespit ettik"

Başbakan Erdoğan, 2003 yılında 85 milyon dolar olan Türkiye'nin resmi kalkınma yardımının 30 kat artarak 2.5 milyar dolara yükseldiğini kaydederek, buna özel ve sivil toplum yardımları da eklendiği zaman rakamın 3.5 milyar dolara çıktığını bildirdi.

Erdoğan, daha sonra TİKA'nın bir çok ülkede yaptığı Osmanlı eserleri ile ilgili fotoğraf ve resimler gösterdi.

TİKA görevlilerinin Türkmenistan'ın Merv şehrindeki Sultan Alparslan'ın türbesini bularak restore ettiklerini belirten Erdoğan, Moldova'da Gökoğuz Türkler'ini bulduklarını ve onlara huzurevi kazandırdıklarını ifade etti. Sırbistan'da iki adet tam donanımlı okul yaptıklarını, Makedonya'da Türkçe eğitim veren ilköğretim okulunu ilk defa Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu olarak açtıklarını kaydeden Erdoğan, Kazakistan'da Kazak Türk Dostluk Lisesi'ni açtıklarını, Tacikistan'ın Dangara şehrine gittiklerini ve orada okul açtıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Sudan'da 5 bin metrekare alanda, Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'ni TİKA eliyle faaliyete aldıklarını hatırlattı.

Makedonya'da Kocacık Köyü'ne gittiklerini ifade eden Erdoğan, "CHP'ye sorun, inanın o köyü bilmezler. MHP'ye sorun milliyetçiler ya, inanın bu köyü bilmezler. Kocacık Köyü, Gazi Mustafa Kemal'in babasının doğduğu, büyüdüğü köydür. TİKA gitti köyü buldu, Ali Rıza Efendi'nin evini tespit etti ve oraya büyük bir anı evi inşa etti ve bu ev tamamlandı, ziyarete açıldı" dedi.

-"(Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri) "

"(Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.) Biz bunlarla anılırız" diyen Erdoğan, "CHP de MHP da burada hazır olda and okurken, biz Manastır'a gittik, Mustafa Kemal'in eğitim aldığı Manastır Askeri İdadisi'nin restorasını yaptık. Biz buyuz. Biz bunları gerçekleştiriyoruz. Ama Türkiye'deki 'yok ben medyanın amiraliyim, bilmem nesiyim' diyenler bunları görmüyor. Bunları görsenize? Neler yapıldığını bir takip edin bakalım, bunları yazın, koyun hadi, bir kenara yazın bunları. CHP lafını yapar, biz uygulamasını yaparız. Onlar Gazi Mustafa Kemal'in resmini Türk Lirası'nın üzerinden çıkarırlar, oraya İnönü'nün resmini koyarlar. Posta pullarının üzerinden Atatürk'ün resmini kaldırdılar, İnönü'nün resmini koydular, sınıflardan Atatürk'ün resmini kaldırdılar, İnönü'nün resmini koydular, bunu CHP yaptı CHP" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, kendisine yoğun sevgi gösterisinde bulunan ve "Gurur duyuyoruz" diye slogan atan partililere, "Biz sizinle gurur duyuyoruz" karşılığını verdi.

-"CHP, MHP bunu hiç duydular mı?"

Mehmet Akif'in dedesinin yaptırdığı camiyi bulduklarını ve onu ayağa kaldıracaklarını belirten Erdoğan, Kudüs'te Harem-i Şerif'te bulunan Kubbet-üs Sahra'nın 3 parçadan oluşan hilalini 5 defa Türkiye olarak yenilediklerini kaydetti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Filistin Cenin'de Osmanlı Kışlası Al Hansa Okulu'nu biz onardık. Kırım'da  Bahçesaray'da Zincirli Medreseyi biz restore ettik. TİKA'yı ta Etiyopya Harar'a gönderdik. Harar'da son Osmanlı konsolosluk binasını bulduk, restore etmeye başladık. TİKA'yı,  Bilal-i Habeşi'nin topraklarına Habeşistan'a gönderdik. Habeş Kralı Necaşi'nin ve 30 sahabenin türbelerini bulduk, onları da onarmaya başladık.

Belh. Neresi orası? Mevlana'nın doğduğu yer, doğduğu evi bulduk, oraya gittik. Peki CHP, MHP bunu hiç duydular mı? Bunların öyle bir derdi var mı? Mevlana'nın doğduğu yer olan Belh'te babası Bahaeddin Veled'in ders verdiği medreseyi de bulduk, onu da restore etmeye başladık. Bitmedi. Filistin Nablus'ta Sultan Abdülhamit'in yaptırdığı saat kulesini restore ettik. Son hali bu. Ecdadımınız nerelere gitmiş, neler yapmış? Laf ola beri gele yok, eser ola söz ola, işte bu. TİKA şimdi Zigetvar'da Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının gömüldüğü türbeyi buldu, aslına uygun olarak yeniden inşa ediyoruz. Azerbaycan'da, Bosna Hersek'te, Gazze'de, Somali'de, Sudan'da, Pakistan'da, Etiyopya, Nijer'de TİKA eliyle tarımı ve hayvancılığı destekliyor, projeler yapıyoruz. Kongo'da Pigmeleri bulduk. ABD'de Oregon'da 5 bin kişiye su temin edecek depo ve tesisatın kurulmasını TİKA üstlendi. ABD'de, Kızılderililer. Geçen gün görüşmemizi TİKA aracılığıyla yaptık, inşallah çıkaracağımız suyu Kızılderililer içecek. TİKA Başkanı, Kızılderili kabile şefi Moses'e bu proje için gerekli kaynağı karşılayacak çeki teslim etti.  Şimdi bize diyorlar ki 'göreviniz tabi yapacaksınız.' Bunlar sizin göreviniz değil miydi? Siz neden yapmadınız? Hani milliyetçiydiniz."

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Diyanet İşleri Başkanlığı Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title