Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, çalışmalarda yeni teknolojilerden daha fazla fayda sağlanması için Ar-Ge'ye ayrılan kaynağın artırılmasına karar verdiklerini belirterek, "Savunma Sanayii Müsteşarlığı gelecek 4 yıl için Ar-Ge faaliyetlerine, 650 milyon dolar kaynak ayıracak.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, çalışmalarda yeni teknolojilerden daha fazla fayda sağlanması için Ar-Ge'ye ayrılan kaynağın artırılmasına karar verdiklerini belirterek, "Savunma Sanayii Müsteşarlığı gelecek 4 yıl için Ar-Ge faaliyetlerine, 650 milyon dolar kaynak ayıracak." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Vatan savunması için fedakarca görev yapan Silahlı Kuvvetler'in donanımını güçlendirmek amacıyla önümüzdeki süreçte birçok çalışma yapılacağını belirten Başbakan Yıldırım, güvenlik güçlerinin terörle mücadelede ellerini güçlendirecek her türlü ihtiyacın eksiksiz tamamlanacağını vurguladı.

Çalışmalarda yeni teknolojilerden daha fazla fayda sağlanması için Ar-Ge'ye ayrılan kaynağın artırılmasına karar verdiklerini aktaran Yıldırım, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın gelecek 4 yıl için Ar-Ge faaliyetlerine 650 milyon dolar kaynak ayıracağını bildirdi.

Geçtiğimiz cumartesi günü milletçe büyük bir coşkuyla Cumhuriyetin 93. yıl dönümünün kutlandığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, "Başta cumhuriyetin kurucularından Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu ülkenin istiklali, istikbali için hayatlarını ortaya koyan, yine 15 Temmuz darbe girişiminde göğüslerini tanklara, uçaklara siper eden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum. O günden bu güne vatanını, milletini, istiklalini koruma uğrunda canını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

"Geçmiş nesillerden devraldığımız cumhuriyeti aynı şuurla gelecek nesillere taşımak için ant içtik ve bu andımızı Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünde tekrar dile getirdik." diyen Yıldırım, cumhuriyetin büyük hedefleri gerçekleştirme yolunda kararlılıkla yürümeye devam edileceğini kaydetti.

Türkiye'ye yakışan dev eserlerle geleceğe güçlü adımlarla yürüdüklerini ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun bir nişanesi olarak yine aynı gün, 29 Ekim'de Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla Ankara Yüksek Hızlı Tren Gar açılışını gerçekleştirdik. Bu gar binası 200 bin metrekare kapalı alanı, 2 bin araçlık otoparkıyla Avrupa'da 6. büyük tren garıdır. Nasıl Türkiye hızlı trende Avrupa'da 6. sıradaysa gar binası olarak hem büyüklüğü hem de mimarisiyle Avrupa'nın 6. büyük garını baş şehrimize kazandırdık. Hayırlı uğurlu olsun. Bu gar binası sadece yolcuların altı perondan binip, seyahat edecekleri bir yer değil. Bu gar binası aynı zamanda 24 saat 150 bin kişinin gelip gideceği bir yaşam merkezi olacak. Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'yla beraber demiryollarında son yıllarda ortaya koyduğumuz atılım daha da ileriye gidecek ve ülke nüfusunun yüzde 55'ini oluşturan 14 ilimize hızlı tren hatları yayılacaktır. Bütün hızlı tren hatlarının buluştuğu yer Ankara olacak. Ankara sadece resmi başkentimiz değil, hızlı tren hatlarının da başkenti haline gelecek. Hayırlı uğurlu olsun."

"Yedi tepeli İstanbul'a, yedi büyük proje kazandırıyoruz"

Yürütülen faaliyetlerin bununla sınırlı olmadığını belirten Başbakan Yıldırım, 30 Ekim'de gerçekleştirilen İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda ele alınan konulara değindi.

Toplantıda, bir dünya şehri olan İstanbul için geleceğe yönelik yatırımların, mega projelerin gözden geçirildiğini anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Yedi tepeli İstanbul'a, yedi büyük proje kazandırıyoruz. Bunlardan 5'i bitti. Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İzmir-İstanbul Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü. Osmangazi Köprüsü, dünyanın dördüncü büyük köprüsü. Avrasya Tüneli. Bunu da biliyorsunuz 20 Aralık'ta açarak, inşallah İstanbulluların hizmetine sunacağız. Avrasya Tüneli deyip geçmeyin, iki kıtayı iki dakikada geçeceğiniz, denizin altında 106 metre derinlikten seyahat edeceğiniz bir projeden bahsediyoruz. Dünyada bu derinlikten geçen başka hiçbir denizaltı tünel yok. En derini Amerika'da, 44 metre. Türkiye'nin farkı da bu olsun dedik. Biz, inanıyoruz ki zor hemen yapılır, imkansız biraz zaman alır. İşte bu proje öyle bir proje. AK Parti'nin hizmet anlayışı budur."

Kanal İstanbul Projesi

İstanbul'a yönelik diğer iki mega projeye de değinen Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir tanesi dünyanın en büyük havalimanı. Başladığımızda bazılarının alay ettiği, bazılarının da Gezi olaylarıyla protesto edip, yapımını engellemeye çalıştıkları 200 milyon yolcu kapasiteli havalimanının da ilk etabını 26 Şubat 2018'de hizmete alıyoruz. Bu haliyle bile 90 milyon kapasiteyle dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğine sahip. Geldik diğer büyük projeye, yedinci büyük eser Kanal İstanbul. Kanal İstanbul'un çalışmasını da Ulaştırma Bakanlığımız büyük ölçüde tamamladı. İnşallah yakın zamanda bunun için de adımları atacağız. Kanal İstanbul sadece bir su yolu projesi değil, aynı zamanda İstanbul'un güzelliklerine güzellik katacak bir yaşam merkezi haline gelecek. Böylece Cenabı Mevlamızın bize bahşettiği o güzel boğaz, bugün içinde bulunduğu tehlikeden kurtarılmış olacak. Bütün yanıcı, patlayıcı malzeme taşıyan gemiler Kanal İstanbul'a yönlendirilmiş olacak."

"Çanakkale geçilmez' dedik, ama düşmana geçilmez"

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ihalesine çıkıldığını anımsatan Yıldırım, "İnşallah bir aksilik olmazsa 2017, 18 Mart'ta ilk kazmayı vuruyoruz. 'Çanakkale geçilmez.' dedik ama düşmana geçilmez. Dost için köprüyle de geçilir, gemiyle de geçilir, havadan da geçilir." dedi.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bu işler nasıl oluyor. Türkiye'de ne değişti, Türkiye petrol mü buldu, doğalgaz mı buldu, gömü mü buldu? Bunların hiçbiri yok. Zihniyet değişti zihniyet. Ülkesini, milletini seven, milleti hizmeti ibadet gibi gören AK Parti geldi. İstikrar geldi, güven geldi, bütün yollar açıldı. Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik, gönülleri birleştirdik. Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. Bölünmüş yollarda trafik yüzde 100'ün üzerinde aktı. Motorlu araç sayısı 8 milyondan, 20 milyonun üzerine çıktı. Ama ölümlü kazalarda hayatını kaybeden insan sayısı yüzde 63 azaldı. Bırakın bu kadar insanın hayatını kurtarmayı eğer bu yollar bir insanın hayatını kurtarmaya vesile olduysa bunun bedeli cihanda ödenmez. Bir dünyaya bedeldir, bir cihana bedeldir. Ne diyor bizim ecdadımız, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' AK Parti'nin de felsefesi budur, anlayışı budur, hizmeti budur."

Başbakan Yıldırım, "İşler yoldan, havadan, köprüden, tünelden olunca kolaylaşıyor. O zaman rahat konuşuyoruz. Hafızadan gelen bir şey var. Semiha Hanım diyor ki 'Ya ben haberleri izlerken başbakanın haberleri ilgimi çekmiyor. Ulaştırma Bakanının haberleri olunca daha çok ilgileniyorum.' Onun kafasında biz halen Ulaştırma Bakanı olarak duruyoruz. Neyse, ne yapalım. Elbet bir gün o da kabul edecek." diye konuştu.

Bu sırada partililerin "Hökümet seninle gurur duyuyor." sloganlarına Yıldırım, "Hökümet' diyor bak. Bunun hikayesini biliyor musunuz? Refahiye, benim doğduğum ilçe, orada köylülerin haftada bir alışveriş yapmak için gittiği ilçemiz. Başka hiçbir yeri görmedikleri için 'hökümet' diyorlar oraya. En büyük yer orası. O zamanlar. Oradan beri adı Refahiye'nin adı 'hökümet'tir." karşılığını verdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım AK Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

title