Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin, "Sistemin nerelerde tıkandığını, sistemin ülkeye ne bedeller ödettiğini görüyor ve ona göre çözüm yolu öneriyoruz.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin, "Sistemin nerelerde tıkandığını, sistemin ülkeye ne bedeller ödettiğini görüyor ve ona göre çözüm yolu öneriyoruz. Bu konuyu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya kararlıyız." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, FETÖ'cülerin devletin silahlarını, tanklarını, toplarını, uçaklarını gaspettiklerini, şerefli silahlı kuvvetlerin elbiselerinin altına saklanarak alçakça eylemlerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

"Her şey hesap edilmiş, talimatlar yayınlanmış, kimin ne görev yapacağı tanımlanmış ama Tayyip Erdoğan unutulmuş, AK Parti Hükümeti unutulmuş, millet unutulmuş millet." diyen Yıldırım, milleti hesap edemeyenin tepetaklak olacağını, millet meydanlara inince işin şeklinin değiştiğini vurguladı. Yıldırım, "Bütün fiyakaları 10 saatte bitti, 40 yıllık birikimlerini bir gecede yok ettiler, kendilerini de berbat ettiler. Şimdi onlara düşen, gelip bu yüce Türk adaletine teslim olmaktır. Adaletin şefkatli kollarına teslim olmaktır." diye konuştu.

Yıldırım, gerek Anayasa gerekse başkanlık sisteminin AK Parti'nin değil Türkiye'nin meselesi olduğunu vurgulayarak, kendilerinden önce sistem tıkandığı için ülkede krizler yaşandığına işaret etti. Yıldırım, şunları kaydetti:

"Neden darbelere zemin hazırlandı? Çünkü sistem tıkandı. Bu ülke neden ağır bedeller ödedi, bu terör neden bu seviyelere geldi? Çünkü sistem çözüm üretemedi. Başkanlık sistemi, inşallah sistemin düğümlerini çözecek, kilitlerini açacak en büyük reformdur. Başkanlık sistemi Türkiye'nin ufkunu aydınlatacak yeni bir yol haritasıdır. Şahsi hırslarını artık herkes bugün bir kenara bıraksın, parti çıkarlarını, kısa vadeli hesaplarını herkes bir tarafa bıraksın. Ülke çıkarları, Türkiye'nin geleceği her şeyin üzerindedir.

Çıkıp diyorlar ki 'Ben başkanlık sistemi istemiyorum'. Niye kardeşim, gerekçe? Gerekçe yok. AK Parti gündeme getirdi diye, olsa olsa o herhalde, başka bir gerekçesi var mı? Ama biz ülkeyi istikrarla yöneten bir iktidar olarak sistemin nerelerde tıkandığını, sistemin ülkeye ne bedeller ödettiğini görüyor ve ona göre bir çözüm yolu öneriyoruz. Gerekçeler ortadadır, izahat açıktır, bilimsel çalışmalar bellidir, tecrübe de ortadadır. Böylece inşallah bu konuyu da Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya kararlıyız."

Binali Yıldırım, herkesin tüm renkleriyle, farklılıklarıyla bu güzel ülkenin insanları olduğunu söyledi.

"Bu devlet hepimizindir"

"Yaşadığımız bu topraklar bizim, hepimizin; ay yıldızlı bayrak hepimizindir; bu devlet hepimizindir. Hepimiz tek bir bir amaç için ülkemizi huzur ve güven içinde aydınlık yarınlara taşımaya gayret ediyoruz, bunun için çabalıyoruz." diyen Yıldırım, gençlere daha iyi bir gelecek bırakmak için uğraştıklarını dile getirdi.

Başbakan Yıldırım, gece gündüz demeden yatırımlara devam ettiklerini belirterek, milletin emanetinin omuzlarında olduğunu söyledi. Yıldırım, "Türkiye'yi büyük hedeflerine ulaştırmak bizim öncelikli görevimizdir. Bu yolda sizlere sonuna kadar inanıyorum ve güveniyorum." dedi.

Dünya Supersport Şampiyonası'nda 5. kez şampiyon olan milli sporcu Kenan Sofuoğlu'nu da tebrik eden Yıldırım, "Göğsümüzü kabarttı, Türk bayrağını İspanya'daki şampiyonada göklere çıkararak, bizleri gururlandırdı." diye konuştu.

Tüm sporcuların başarılarının devamını temenni eden Yıldırım, Beşiktaş'a da Napoli'de başarılar diledi.

AK Parti Grup Toplantısı'na, müzisyen Sinan Akçıl da katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title