Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grubunun, 15 Temmuz'un Demokrasi ve Şehitler Günü olarak resmi tatil yapılması konusunda kanun teklifi vereceğini belirterek, "Diğer partileri de bu teklifimize katılmaya davet ediyoruz. Böylece Yenikapı ruhunun aynı şekilde devam ettiğini milletimize gösterelim, şehitlerimizin ruhunu da şad edelim." dedi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye ve Irak'ta görev yapan Türk askerleri bulunduğunu anımsatarak, terörle mücadelenin, Türkiye içinde olduğu gibi sınır ötesinde de büyük bir kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

Fırat Kalkanı Operasyonu'nun devam ettiğine dikkati çeken Yıldırım, Suriye ve Irak'ta köşeye sıkışan DEAŞ'ın, Türkiye'yi hedef alarak kendisine alan açmaya çalıştığını bildirdi.

Yıldırım, şu bilgileri verdi:

"Bu örgütle yürüttüğümüz kararlı mücadele DEAŞ'ın Suriye ve Irak'ta gerilemesine çok önemli katkı sağladı. Şu an itibarıyla bin kilometrekarelik bir alanda tam anlamıyla güvenliği sağladık. Sınır güvenliğimizi sağladık, bölgedeki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağladık, ayrıca terör örgütlerinin sızmak suretiyle ülkemizde intihar eylemleri yapmasını büyük ölçüde kontrol altına aldık. 'Fırat'ın batısı' diyoruz ama eğer terör eylemleri Fırat'ın doğusunda da devam ederse orası için de gereğini yaparız. Hiç kimse şunu unutmasın, 911 kilometre Suriye ile bizim hududumuz var. 911 kilometre hududun her karışını güvenli hale getirmek, terör unsurlarından temizlemek bizim boynumuzun borcudur. Bir şeyi açık ve net söylüyorum; Suriye'de, Irak'ta yaşayan Kürt kardeşlerimizle bizim bir derdimiz yok. Tıpkı Türkiye'deki Kürt kökenli vatandaşlarımız gibi. Bizim derdimiz onların huzurunu bozan, hayatını zehir eden alçak terör örgütleriyledir."

Başbakan Yıldırım, kimsenin kendilerine 'Kürtlere karşı operasyon çekiliyor' safsatasını anlatmamasını istedi. "Türkiye'nin, Kürtler için ne yaptığını Kobani'ye gidin bakın" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bir günde tehdit altında canını kurtarmak için topraklarımıza geçen, Akçakale'ye akın eden 200 bin Kürt kardeşimize bağrını açan Türkiye'dir. Birinci Körfez Savaşı'nda, Kürt kardeşlerimize bağrını açan Türkiye'dir. Ama HDP Eş başkanı ne yaptı? 6-8 Ekim'de isyan daveti yaptı ve 53 vatandaşımızın Kürt-Türk katline sebep oldu. Onun için onların yaptıklarıyla bu asil milletin yaptıklarını hiç kimse birbirine karıştırmasın.

Irak'la, Suriye'yle ne gönül bağı ne fiziki bağı olmayan bir çok ülke orada cirit atarken, ülkemizin güvenliğini, bölgemizin güvenliğini sağlamak için bizim oradaki varlığımıza, faaliyetimize laf edenler, kusura bakmasın, abesle iştigal ediyorlar. Asla ve asla ülke güvenliğimizi, milletin can ve mal emniyetini tehlikeye atacak hiçbir oluşuma, hiçbir oldubittiye bölgede izin vermeyeceğiz."

Başbakan Yıldırım, bugünlerde Musul'da planlanan operasyonların, DEAŞ'ın Musul'dan çıkarılmasıyla sınırlı olması gerektiğini tüm kesimlere anlattıklarını hatırlattı. Yıldırım, "Eğer siz DEAŞ'ı çıkardıktan sonra Musul'da demografik yapıyı değiştirmeye kalkarsanız çok büyük bir iç savaşın, büyük bir mezhep savaşının da fitilini ateşlemiş olursunuz. Bizim uyarımız budur. Bizim Başika'da varlık sebebimiz de budur. Müslüman kanının dökülmemesi ve mezhep savaşlarının hortlatılmamasıdır." ifadesini kullandı.

-"Amerika bizim müttefikimiz değil mi?"

ABD'deki seçim kampanyalarına değinen Yıldırım, şu görüşlere yer verdi:

"Ama Sayın Clinton, televizyon programında çıktı, seçilirse bölgedeki Kürtleri, terör örgütlerini silah dağıtarak destekleyeceğini söyledi. Bu ne anlama geliyor? Amerika bizim müttefikimiz değil mi? NATO'da müttefikimiz değil mi? Bölgede müttefikimiz değil mi? Silahla desteklemek ne demek oluyor? Bu şu anlama geliyor; zaten uzun süreden beri PKK'nın uzantısı PYD ve YPG'ye silah vererek, sözde DEAŞ'la mücadele ediyor. Dünyanın neresinde görülmüş kardeşlerim, bir terör örgütüyle başka terör örgütünü yenmek, bir terör örgütüyle başka terör örgütüyle mücadele etmek ne kadar ahlakidir, ne kadar etiktir, ne kadar doğrudur? Bu açıklamasıyla bizim bu konudaki endişelerimizin ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ama herkes emin olsun ki biz ülkemizin birliğini, beraberliğini, toprak bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini savunmak için hiçkimsenin icazetine de inayetine de ihtiyacımız yoktur."

-15 Temmuz'un, resmi tatil yapılması için kanun teklifi

Başbakan Yıldırım, Peru'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen 10. Dünya Tekvando Şampiyonası'nda toplamda 10 altın madalya ile 2. olan milli sporcuların ülkenin göğsünü kabarttığını ve bayrağı dalgalandırdığını belirterek, "Bu sporcularımızı alnından öpüyorum, tebrik ediyorum. Bize büyük gurur yaşattılar. Başarılarının artarak devamını diliyorum." diye konuştu.

Bu hafta yoğun bir Meclis gündeminin bulunduğunu, kanun hükmündeki kararnameler ile gündemdeki kanun, tasarı ve tekliflerin görüşüleceğini aktaran Yıldırım, AK Parti olarak, iktidar grubu olarak Meclisin en etkin şekilde çalıştırılmasının asli görevleri olduğunu bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan MGK toplantısında, 15 Temmuz'un resmi tatil olması görüşünün benimsendiğini, Hükümet olarak da bunu onayladıklarını anımsatan Yıldırım, bu konuda Mecliste bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, "AK Parti Grubu, 15 Temmuz'un, Demokrasi ve Şehitler Günü olarak resmi tatil yapılması konusunda bir kanun teklifi verecek. Diğer partileri de bu teklifimize katılmaya davet ediyoruz. Böylece Yenikapı ruhunun aynı şekilde devam ettiğini milletimize gösterelim, şehitlerimizin ruhunu da şad edelim." ifadesini kullandı.

Grup toplantısında Tekirdağ'dan gelen heyet, Başbakan Yıldırım'a kılıç hediye etti.

Grup toplantısını izleyenler arasında sanatçı Cengiz Kurtoğlu da yer aldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım AK Parti Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title