Haberler

AK Parti Tarım Komisyonu, Kumluca'da Toplandı

AK Parti Antalya İl Başkanlığının her ay farklı bir ilçede gerçekleştirdiği Tarım Komisyonu toplantısı, Kumluca'da gerçekleştirildi.

Ak Parti Antalya İl Başkanlığının her ay farklı bir ilçede gerçekleştirdiği Tarım Komisyonu toplantısı, Kumluca'da gerçekleştirildi.

Kumluca Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Cüneyt Doğan ve Mesut Topcu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Kumluca Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz ile Finike, Demre ve Kaş ilçe tarım komisyon üyeleri katıldı.

Toplantıda, meyve ve sebze ihracatındaki sorunlar, sebze ve meyve komisyoncularının sıkıntıları, fiyatların düşük olmasının nedenleri, biyolojik mücadele ile üretilen ürünlere fiyat farkı talebi, elektrik ve suda tarımsal aboneliklerin engellenmesi ve fide fiyatları gibi konular tartışıldı.

Milletvekili Samani, Kumluca, Demre, Finike ve Kaş ilçe nüfusunun büyük çoğunluğunun tarımla uğraştığını ve batı Antalya'nın tarımda hem bölge ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana Türk tarımının daha iyi olması için çalıştıklarını ifade eden Samani, şöyle konuştu:

"Özellikle örtü altı sebze üretiminde zaman zaman iyileşmeler görülüyor. Ama çok rahatlamış değiliz. Yaz boyu Arap ülkelerinin domates alımından dolayı iç bölgelerimizde rahat bir sezon yaşandı. Bir Rusya krizi yaşadık. Rusya krizi kısmen atlatılmış olsa da çok rahatlamış değiliz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Rusya'yı ziyaret etti. Umarım iyi sonuçlarla gelir. Rusya ile olan sıkıntılar giderilecek. Her şeye rağmen gelecek günler tarım açısından bugünkünden iyi olacak."

Toplantıda Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya da ilçedeki tarımsal faaliyetleri ve belediyenin dışındaki kurumların yaptığı olumlu katkıları anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Samani AK Parti Antalya Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title