Haberler

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması

–"Kocaeli'ne turizm, ulaştırma, eğitim, sağlık, adalet, orman ve su işleri, enerji, tarım ve hayvancılık, konut, Köydes, spor ve daha bir çok alanda 12 yılda 12,5 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirildi" "IMF kapılarında borç dilenirken ki zamandan bugüne borç verecek duruma geldik.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, "Kocaeli'ne turizm, ulaştırma, eğitim, sağlık, adalet, orman ve su işleri, enerji, tarım ve hayvancılık, konut, Köydes, spor ve daha bir çok alanda 12 yılda 12,5 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.

Şener, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı seçimi çalışmaları kapsamında yarın Kocaeli'nde halka sesleneceğini belirtti.

Şener, turizm, ulaştırma, eğitim, sağlık, adalet, orman ve su işleri, enerji, tarım ve hayvancılık, konut, Köydes, spor ve daha bir çok alanda 12,5 milyar liranın üzerindeki  yatırımın 12 yılda gerçekleştirildiğini anımsattı.

Bu süre içinde yapılan yatırımlarla ihracatta 10 kat artış olduğunu ifade eden Şener, 2002'de ilde üretilenlerin sadece 1,3 milyon dolarlık kısmınının ihraç edilirken, şu anda bu rakamın 13 milyar dolara ulaştığını belirtti.

2002'de Kocaeli'de ödenen verginin 10,8 milyar lira iken 2013'de ise 36,7 milyar liraya yükseldiğine işaret eden Şener,  bu rakamların Kocaeli kazanırken, ülkenin de kazandırdığını gösterdiğini ifade etti.

İstihdamın organize sanayi bölgelerinde arttığını belirten Şener, 2002'ye kadar 9 bin 146 kişi istihdam edilirken 2013 yılı itibariyle 63 bin 488 kişinin istihdam edilmeye başlandığını vurguladı.

Cumhuriyet tarihinde yapılmayan demiryolu hattının 12 yılda yapıldığının altını çizen Şener, şunları kaydetti:

"533 kilometrelik Ankara-İstanbul hızlı tren projesiyle artık Kocaeli'nden İstanbul, Ankara çok daha yakın oldu.  Bu projeyle dünyanın 8'inci, Avrupa'nın 6'ncı hızlı tren ülkesi olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Marmaray ile entegre edilecek hatla, Asya'dan Avrupa'ya kesintisiz yolcu taşımacılığı yapılabilecek. Ayrıca 109 kilometrelik Köseköy-İstanbul Kuzey Demiryolu hattının bitirilmesiyle üçüncü köprüden hem karayoluyla hem köprü üzerinden yapılacak çift hatlı demiryoluyla Avrupa'ya bağlanılacak."

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu üzerinde bulunan İzmir Körfez Asma Köprüsünün Kocaeli'ne büyük katkı yapacağını bildiren Şener, Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun en önemli ayağını oluşturan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü dünyanın dördüncü büyük köprüsünde 40 metre derinliğe batırılan keson ayaklarında büyük bir hızla yükseldiğini belirtti.

Şener,  433 kilometre uzunluğundaki İzmir-İstanbul otoyol tamamlandığında iki şehir arasındaki mesafenin 8 saatten 3 buçuk saate düşeceğinin altını çizdi.

Kocaeli'ne 12 yılda ortaöğretimde 5 bin 125 yeni derslik açıldığını aktaran Şener, Kocaeli Üniversitesine 12 yılda yapılan 3 fakülte, 6 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu, 1 tekno park ile 2002'de 26 bin 834 olan öğrenci sayısının 65 bine yükseldiğini bildirdi.

Sağlıkta 79 yılda yapılan yatırımın fazlasının 12 yılda Kocaeli'ne kazandırıldığını belirten Şener, "2002 yılına kadar koğuş sistemiyle bin 851 yatak kapasiteli hastane var iken 12 yılda yatak sayısı 4 bin 47'ye çıkarak otel konforunda 1,2,3,4 kişilik odalar yerini aldı. Şimdi ise kamu–özel ortaklığı ile Kocaeli'ne dev bir sağlık kampusu kazandırılıyor. Bin 180 yataklı dev kampus de, 6 hastane bulunacak" ifadelerini kullandı.

Kocaeli'nde 2002'de 7 bin 500 olan lisanslı sporcu sayısının yapılan spor tesisleri sayesinde bugün 67 bine yükseldiğine işaret eden Şener, gençlerin barınma sorununu ortadan kaldırmak için 6 bin 269 yatak kapasiteli 1,2,3 kişilik odalı yurtların yapıldığını kaydetti.

-Hayvancılığa destek 39 kat arttı

Kocaeli'de 2002'ye kadar sadece 135 kilometre bölünmüş yol var iken 12 yılda bunun 239 kilometreye çıkartıldığını bildiren Şener, şu bilgileri verdi:

"Karayolu ağı 464 kilometreye ulaştırılarak yeniden yapılandırıldı. Kocaeli'de çiftçilerimize 2002 yılında 5 milyon liralık tarımsal destek verilirken, 2013 yılında bu rakam 31 milyon liraya yükseldi. Hayvancılığa destek 39 kat arttı. 2002 yılında 112 bin lira destek verilirken şimdi bu rakam 19 milyon liraya yükseldi. Kocaeli'ne TOKİ aracılığı ile 13 bin 994 konut, 8 lise, 8 ilköğretim okulu, 2 hastane, 2 aile sağlığı merkezi, 1 sağlık ocağı, 8 cami, 1 kreş, 4 ticaret merkezi, 2 spor salonu kazandırıldı. Sosyal yardım programı çerçevesinde ise çocuklarımızın okuması için 12 bin 809 kişiye yardım, eşi vefat eden bin 413 kadına maaş, yoksul 49 bin 540 vatandaşımıza sağlık güvencesi sağlandı. 14 bin 443 yaşlı ve engelli vatandaşımıza ise evde bakım maaşları bağlandı."

12 yıl önce, ülkenin 70 cente muhtaç olduğunu hatırlatan Şener,  şu ifadeleri kullandı:

"O günleri hepimiz yaşadık. IMF kapılarında borç dilenirken ki zamandan bugüne borç verecek duruma geldik. Bu istikrarı bu ülkeye Recep Tayyip Erdoğan sağladı. Bu istikrarı muhafaza etmemiz gerekiyor. Çalışkanlığı ve vatan sevgisiyle bu ülke istikrarı sağlamış Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Türkiye için bulunmaz bir değerdir. Bu ülke için yaptıkları ile kendisini ispat eden Başbakanımız, cumhurbaşkanlığı adayları içerisinde bu makamı tek hak edendir." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İhsan Şener Ak Parti Köydes Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title