Haberler

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması

"Eski Türkiye'de Kürt demek, Kürtçe konuşmak yasakken şimdi üniversitelerimizde Kürtçe eğitim veriliyor.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, eski Türkiye'de Kürt demek, Kürtçe konuşmak yasakken şimdi üniversitelerde Kürtçe eğitim verildiğine işaret ederek, "Artık sosyal devlet anlayışı var. Milletine yasakların olmadığı bir anlayış" dedi.

Şener, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı seçimi çalışmaları kapsamında yarın Van ve Mardin'de miting düzenleyeceğini bildirdi.

Türkiye'nin sosyal devlet anlayışını Başbakan Erdoğan ile kazandığını, "yasaklar ve milletine tepeden bakan anlayışın Erdoğan tarafından yerle bir edildiğini" kaydeden Şener, "Eski Türkiye'de Kürt demek, Kürtçe konuşmak yasakken şimdi üniversitelerimizde Kürtçe eğitim veriliyor. Artık sosyal devlet anlayışı var. Milletine yasakların olmadığı bir anlayış" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin artık sosyal devlet olduğunu vurgulayan Şener, şunları kaydetti:

"Van'da meydana gelen üzücü depremin ardından bizzat başbakanımız tarafından gerekli duyarlılık gösterilerek yaraların sarılması için harekete geçildi. 300 gün gibi kısa sürede 17 bin 489 vatandaşımıza evleri teslim edildi. Evini yapana yardım yöntemi ile köylerde 6 bin 202 konut inşa edildi. Sosyal devlet milletine sahip çıktı. Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'ye kazandırdığı bu anlayış ile artık devlet milletinin derdi ile dertleniyor."

Şener, partisinin 12 yıllık iktidarında Van'a 15, Mardin'e 9 milyar lira yatırımın yapıldığını bildirdi. Şener, "Van'da 2002'ye kadar okullarımızda 3 bin 811 derslik varken şimdi bu 8 bin 107'ye çıkarıldı. Mardin'de ise 3 bin 280 olan derslik sayısı 6 bin 135'e çıkarıldı. Çocuklarımız kalabalık sınıflardan kurtularak tablet bilgisayar ile eğitime başladı. Mardin'de 2002'ye kadar sadece 29 kilometre bölünmüş yol varken 12 yılda artarak 216 kilometreye çıkartıldı. Yine Van'da 2002'ye kadar sadece 36 kilometre bölünmüş yol varken 12 yılda 12 kat daha artarak 434 kilometreye çıkartıldı" bilgisini verdi.

-Hızlı tren projeleri

İstanbul'dan Mardin'e hızlı tren projesinin çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Şener, Karaman-Konya hızlı tren hattının Nusaybin'den de Habur'a kadar uzanacağını belirtti. Şener, Karaman, Ulukışla, Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Nusaybin, Habur hızlı tren projelerinin hazırlandığını bildirdi ve Güney Hızlı Tren Yolu projesinin bir ucunda Mardin, bir ucunda İstanbul'un olacağına işaret etti.

Van ve Mardin'i kapsayan projelerle illerin kalkındığını belirten Şener, "Güneydoğu Anadolu Projesi GAP ile Mardin, Doğu Anadolu Projesi'yle Van'da kalkınma hareketi başlatıldı. Mardin'e yapılan Ilısu Barajı'yla sulamanın yanında üretilecek enerji, ekonomiye yılda 825 milyon lira katkı sağlayacak. Van'da çiftçilerimizin daha fazla ürün alabilmelerini sağlamak için son 12 yılda 321 bin 950 dekar zirai arazi sulamaya açıldı" değerlendirmesinde bulundu.

Şener, şunları kaydetti:

"Van'da gençlerimizin spor yapması için yeni yapılan tesisler ile 2002'de 2 bin 360 olan lisanslı sporcu sayısı bugün 18 bin 590'a yükseldi. Mardin'de ise yeni yapılan tesislerle 2002'de bin 97 olan lisanslı sporcu sayısı bugün 23 bine yükseldi. Van'da KÖYDES kapsamında bin 52 yerleşim yerinin içme suyu sorununu ortadan kaldırarak, köylere bin 792 kilometre asfalt, 3 bin 745 kilometre stabilize, 109 bin metrekare ise parke yol yapıldı. Mardin'in ise 737 yerleşim yerinin içme suyu sorununu ortadan kaldırarak, köylerimize 2 bin 279 kilometre asfalt, 3 bin 26 kilometre stabilize yol yapıldı.

Sosyal devletin gereği olarak ihtiyaç sahipleri yalnız bırakılmadı. Van'da sosyal yardım programı çerçevesinde ise çocuklarımızın okuması için 222 bin 736 kişiye yardım, eşi vefat eden 6 bin 236 kadına maaş, yoksul 369 bin 656 vatandaşımıza sağlık güvencesi sağlandı. 27 bin 414 yaşlı ve engelli vatandaşımıza ise evde bakım maaşları bağlandı. Mardin'de ise çocuklarımızın okuması için 123 bin 271 kişiye yardım, eşi vefat eden 5 bin 971 kadına maaş, yoksul 226 bin 945 vatandaşımıza sağlık güvencesi sağlandı. 27 bin 614 yaşlı ve engelli vatandaşımıza ise evde bakım maaşları bağlandı." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İhsan Şener Ak Parti Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title