Haberler

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, "kardeşliğin ve ensarın şehri" olarak tanımladığı Hatay'ın AK Parti iktidarı döneminde 9,5 milyar liralık yatırım ve destek gördüğünü belirtti.

Şener, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası kapsamında yarın Hatay'da düzenlenecek mitingde halka sesleneceğini ardından da iftar programına katılacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın Hatay'ı "kardeşliğin, ensarın şehri" diyerek sevdiğini hatırlatan Şener, bu sevginin Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi Hatay'da da ulaştırma, haberleşme, eğitim, sağlık, adalet, orman ve su işleri, enerji, çevre, TOKİ, tarım ve hayvancılık, spor, turizm, vakıflar, teknoloji, KÖYDES, spor, üniversite ve bir çok alanda 9,5 milyar liralık yatırım ve desteğe dönüştüğünü kaydetti.

Hatay'a yapılan yatırımlarla, kentin ihracaatının 12 yılda 6 kat büyüdüğüne dikkati çeken Şener, şunları kaydetti:

"Hatay'a, yapılan yatırımlarla üreten, ürettiğini dünyaya pazarlayan bir dünya markası olma yolunda ilerliyor. 2002 yılında Hatay 350 milyon dolarlık ihracat yapılırken, bugün bu rakam 2 milyar dolar seviyelerine çıktı. Üretip, kazanan Hatay ülkemize de kazandırdı. 2002 yılında 521 milyon lira vergi veren Hatay, bugün 3 milyar lira seviyelerinde vergi verir hale geldi. Son 12 yılda Hatay kazandı, Türkiye kazandı. Hatay'ın ekonomik, sosyal cazibe merkezi haline getirecek bir proje hayata geçiyor. Yıllardır sadece hayal olan Amanos tünelleri yapılacak. 14 bin 680 metre uzunluğunda 4 tünel, 910 metre uzunluğunda 5 viyadük ve 6 köprüden proje oluşacak. 1 milyar lirayı aşan çok büyük bir proje. Projeyle Gaziantep-İskenderun arası 221 kilometreden 136 kilometreye, Kahramanmaraş-İskenderun arası 186 kilometreden 151 kilometreye, Kilis-İskenderun arası 153 kilometreden 113 kilometreye inecek. Hatay'ın hem ekonomik hem de cazibe merkezi haline gelmesi sağlayacak.

Reyhanlı Barajı 15 Mayıs 2015'te açılacak. Büyük Karaçay Barajı bu yıl tamamlanacak. Arsuz Gönençay Barajı ise bu yıl ihalesi yapılarak başlanacak. Tahtaköprü Barajı ise büyütülecek. Aynı anda 4 baraj yapılan başka bir il yok. Bir başka çılgın proje ise yapımı sürüyor. Tahtaköprü, Menzelet, Kılavuzlu projesi ile Kahramanmaraş'taki Menzelet Barajının suyu ile Amik ovası sulanacak. Bu projenin tamamlanmasıyla sulanabilir tarım arazisi yüzde 16'dan yüzde 90'na çıkacak.

Sulama sorunu ortadan kalktığı için çifti 2. ürünü dahi alabilecek 15 ilçemizin tam 13'ü bölünmüş yolla Hatay'a, Antakya'ya bağlandı. Hatay'ı diğer illere, ilçelere bağlayan karayolu ağı 728 kilometreye ulaştı. Hatay'da 2002 yılına kadar 150 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2002-2013 yılları arasında 282 kilometre bölünmüş yol yaparak, Antalya'nın toplam bölünmüş yol mesafesi 432 kilometreye çıkarıldı. 2007 yılında Hatay havalimanı hizmete sunularak 2013 yılında 664 bin vatandaşımıza hizmet verdi. Havaalanları artık vatandaşın yolu oldu."

Şener, Hatay'a yapılan eğitim yardımları kapsamında, şehre 4 bin 70 derslik kazandırıldığını, ücretsiz ders kitaplarının ardından okulların teknoloji ile tanıştığını, Mustafa Kemal Üniversitesi'ne 12 yılda açılan tıp ve diş hekimliği fakültelerinin yanı sıra 7 fakülte, 6 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 1 konservatuar, 4 araştırma uygulama merkezi kazandırdıklarını, üniversitenin 10 bin 412 olan öğrenci sayısının 32 bin 459'a yükseldiğini anlattı.

İhsan Şener, Hatay'da yatırım yapılmayan alan olmadığına dikkati çekerek, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sağlık alanında onlarca tesis açıldı, yapımı süren ve ihalesi gerçekleşen yine onlarca tesis var. Gençliğe yapılan yatırımlarla sporcu sayısı her geçen gün artıyor. 2002 yılında 5 bin 580 olan sporcu sayısı 36 bin 226'ya ulaştı. Hatay'a ayrılan tarımsal destek ödemeleri 12 yılda 5 kat arttırarak 30 milyon liradan 143 milyon liraya, hayvansal desteği ise 480 kat arttırarak 4 bin liradan 21 milyon liraya çıkartıldı. Hatay Altınözü'ne zeytincilik organize sanayi bölgesi ve süt sığırcılığı organize sanayi bölgesi kurulacak.

Antakya ve İskenderun Organize Sanayi Bölgelerinin kurulması ile 2002 yılına kadar 2 bin 115 istihdam sağlanırken, 2013 itibariyle 9 bine çıktı. TOKİ tarafından 4 bin 809 konut yapıldı. Köydes ile 772 birimin su sorunu, 2 bin 28 kilometre asfalt, bin 260 kilometre stabilize, 650 bin metre kare taş duvar ile yol sorunu çözüldü, yolu, suyu olmayan köy kalmadı. Sosyal yardım programı çerçevesinde ise çocuklarımızın okuması için 67 bin 155 kişiye yardım, eşi vefat eden 7 bin 224 kadına maaş,  yoksul 252 bin 475 vatandaşımıza sağlık güvencesi sağlandı. 40 bin 372 yaşlı ve engelli vatandaşımıza ise evde bakım maaşları bağlandı. Hatay 2006 yılında doğalgaz ile tanıştı. Yüzlerce proje AK Parti hükümetleri döneminde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleşti."

Türkiye'nin AK Parti ile şaha kalktığını, 12 yılda hem ekonomik hem de zihniyet değişimi yaşadığını belirten Şener, "Artık milletinin öz değerlerine saygılı, bunları yaşatma mücadelesi içerisinde olan bir Türkiye var. Milletimiz Hak'tan, Halktan yana bir cumhurbaşkanı istiyor. Milletin derdi ile dertlenmiş bir cumhurbaşkanı istiyor. Milletin sinesi, güçlü yarınlara taşıyacak tek isim Recep Tayyip Erdoğan'dır" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

İhsan Şener Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title