Haberler

AK Parti Talas Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu Açıklaması

Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği'nin (KİMDER) düzenlediği toplantıda konuşan AK Parti Talas Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu, planlanmamış bölgeler için yeni planlar yaparak, ulaşım ağını yeniden tasarlayacaklarını söyledi.

AK Parti Talas Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu, KİMDER'in organize ettiği kahvaltılı toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Palancıoğlu, "Talas'ın planlanmamış bölgelerini nitelikli bir şekilde planlayarak, ulaşım ağını da yeniden tasarlayacağız" dedi.

Toplantıya katılan bay ve bayan dernek üyeleriyle Talas projelerini paylaşan Palancıoğlu, gençlere ve çocuklara yönelik projeleriyle toplantıya katılanlardan övgü ve alkış aldı. 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Palancıoğlu," Normalde Talas çıkmaz bir sokak gibi. Talas caddesinden giriyoruz çıkacak yer yok dönüyoruz yine Talas caddesine. Hisarcık'a geçiş yok üniversitenin karşısından geçiyoruz. Mimarsinan Malatya yoluna geçiş yok, Reşadiye ve Başakpınar tarafından küçük bir yoldan geçiyoruz. Dolayısıyla bağların ve eski tarihi yapının önünü kestiği, arkasının gelişmediği bir Talas söz konusu. Şuan ki planlar 20-25 yıl öncesinin sosyal alanlar düşünülmemiş ve ulaşım ağının sıkıntılı olduğu planlar. Bir haritacı, bir şehir plancısı ve kalkınma uzmanı olarak ilk yapacağımız iş Talas'ın planlanmamış yerlerini nitelikli bir şekilde planlamak olacak. İkincisi ise ulaşım ağını tekrar tasarlayacağız" dedi.

Talas'ın tarihi dokusuna yönelik yapacaklarından da bahseden Palancıoğlu,"Bunların yanı sıra tarihi eserlerle ilgili çok büyük atılım yapacağız inşallah. Endürlük, Reşadiye ve Kuruköprüye kadar birçok tarihi eser var bunları ayağa kaldıracağız. Hepsinden önemlisi belediyelerin bütçeleri kısıtlı bunun içinde benim uzmanlık alanlarımdan birisi Avrupa Birliği Projeleri uzmanlığı, Kalkınma ajansı, TÜBİTAK, Sanayi Bakanlığı projeleriyle alakalı uzmanlık alanım. Dolaysıyla buraya dışarıdan finansal fon desteği sağlayacağız" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Kayseri Talas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title