Haberler

AK Parti Sivas 5. Olağan İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz hiçbir zaman milli iradeye tuzak kuranların karşısında boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz hiçbir zaman milli iradeye tuzak kuranların karşısında boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Milli iradeyi kim tehdit ederse, karşısında bizi bulacak. İster 27 Mayıs ister 12 Mart ister 12 Eylül ister 28 Şubat ister e-muhtıra 2007 ister bugün paralel çete şeklinde olsun hepsine hitaben, Sivas Kongresi'nin mesajıyla, Sivas'tan haykırıyoruz, milli iradeyi egemen kıldık, egemen kılacağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Sivas'ta, 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Davutoğlu, kongredeki konuşmasına,  "Yiğitler diyarı, yiğidolara, sultan şehre selam olsun. Aşıklar diyarı Sivas'a selam olsun" şeklindeki sözleriyle başladı.

Kongrede katılımcıların saatlerce kendisini beklediğine işaret eden Davutoğlu, "Bugün Cuma namazından sonra gördüğümüz muhabbet, kongre salonunda gördüğümüz muhabbet bir kez daha gösterdi ki Sivas bize aşıktır, biz Sivas'a aşığız" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Aşık Veysel'in, "Yüce dağlar ova gibi düzlenmez, Veysel muhannetten kerem gözlenmez, tilki gölgesine arslan gizlenmez, yiğidin gölgesi kendinden olur" şeklindeki dizelerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Gölgesi kendinden olan Sivaslı yiğitler, selam olsun size, yiğidolara selam olsun. Sizinle buluşmak apayrı onurdur, büyük zevktir. 4 yıl önce 4. olağan kongremizde yine Sivas'taydım. O zaman hasbihal etmiştik. Sivasımızı, yiğit şehrimizi, sultan şehrimiz demiştim ama ben bir ifade daha kullanacağım Sivas için, kaynak şehrimizin huzuruna gelmiştim. Sultan şehrimizdir, Sivas. Doğru, iktisadın, siyasetin, sultanların şehridir. Doğru. Yiğit şehirdir Sivas. Yiğitlerin şehridir ama aynı zamanda kaynak şehirdir. Bizim maneviyatımızın, irfanımızın, ekonomimizin, ahlakımızın, siyasetimizin ve istiklalimizin kaynağı olan yiğit şehirdir. Abdülvehhab Gazi'nin, gönül fatihinin torunları sizler gönül fethinin kaynaklarısınız. Sizler bu diyarı vatan yapan, kültür kaynaklarısınız."

"AK Parti hareketi, Şemsi Sivasi'nin muhabbetine dayanır"

Anadolu'nun 3 şems tanıdığını, bunların Şems-i Tebrizi, Ak Şemsettin ve Şems-i Sivasi olduğunu anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Biz, o güneş yolcularının iz takipçileriyiz. Onlar güneşin kaynağı, onlar muhabbetin kaynağı. Bizler de o ulu öncülerin yolcularıyız. Onun için Sivas, her gelişimizde bize irfanı öğretir, medreseleriyle, Gök Medresesi ile Çifte Minaresi ile der ki 'Anadolu'da ilmin kaynağı da benim.' Sivas, AK Parti hareketi, Şemsi Sivasi'nin muhabbetine dayanır. AK Parti hareketi ve sizler, o yüce medreselerin ilminden, irfanından beslendiniz. Şimdi güneşin torunları, Şemsi Sivasi'nin torunları, bu davayı ayağa kaldıracak mısınız? Şemsi Sivasi'nin anlayışını 22. yüzyıla getirecek miyiz? Sivas'tan doğan güneşi, AK Parti siyaseti olarak dünyaya anlatacak mıyız? Sivas, Ahi Emir Ahmed'in diyarı, ahlakın diyarı Sivas, ahiliğin diyarı Sivas, ben her şehre gelirken o şehrin ulularıyla sohbet ederek gelirim. Ahiliğin ahlakını, Türk siyasetine egemen kılacak mıyız? Kadı Ahmet Burhanettin'in bilgeliğini, Türk devletine, ahlakına, siyasetine taşıyacak mıyız? İşte Sivas, siz bizde devletin de kaynağısınız. Pir Sultan Abdal'ın, Ehlibeyt muhabbetini bugüne taşıyacak mıyız? Bu ulu öncülerin son halkası olarak İhramcızade Hacı İsmail Hakkı'nın 'muhabbetle nazar noksan görmeyiz' diyen sözünü her siyasetimize rehber kılacak mıyız? Farkımız bu. Biz hangi şehre gitsek hangi vatandaşımızla buluşsak, muhabbetle bakarız, noksan görmeyiz. Onların hiçbir şeyinden noksan görmeyiz? Teri vatandaşın teriyle buluşmamış olan, gönlü vatandaşın gönlüne değmemiş olan AK Parti'nin neferi olamaz. AK Parti hareketi muhabbetle bakanların, nazar edenlerin hareketidir. AK Parti yolcuları, yiğit Sivaslılar'ın her köşesine gidip bu muhabbet mesajını iletecek misiniz? Dünyaya muhabbet nazarıyla bakacak mısınız?"

"İster e-muhtıra 2007, ister paralel çete şeklinde olsun"

Başbakan Davutoğlu, düşman orduları, vatan topraklarına geldiğinde, millet yeise kapıldığında, Sivas'ta 4 eylül 1919'da bir ses yükseldiğini, 'Kuvayı Milliye'yi amil, iradeyi milliyeyi hakim kılmak esastır" denildiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"İşte Sivas Kongresi'nden ilan edilen o prensibin bugünkü temsilcisi AK Parti'dir, AK Parti'dir, AK Parti'dir. Bizim olduğumuz yerde Kuvayı Milliye ruhu vardır, birlik ruhu vardır, bizim olduğumuz yerde aşk vardır, muhabbet vardır ve bizim olduğumuz yerde milli irade vardır, milli irade vardır. Biz hiçbir zaman milli iradeye tuzak kuranların karşısında boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Milli iradeyi kim tehdit ederse, karşısında bizi bulacak. İster 27 Mayıs ister 12 Mart ister 12 Eylül ister 28 Şubat ister e-muhtıra 2007 ister bugün paralel çete şeklinde olsun hepsine hitaben, Sivas Kongresi'nin mesajıyla, Sivas'tan haykırıyoruz, milli iradeyi egemen kıldık, egemen kılacağız. Sivas ayaktaysa milli irade ayaktadır."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title