Haberler

AK Parti Şişli Kadın Kolları İlçe Kongresi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem: "Bugün AK Parti artık dünyaya yol gösteren, ışık olan bir partidir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Bugün AK Parti artık dünyaya yol gösteren, ışık olan bir partidir" dedi.

Erdem, Kent Kültür Merkezi'nde yapılan AK Parti Şişli Kadın Kolları İlçe Kongresi'ndeki konuşmasında, partisinde kadının önemine ve haziran ayında yapılacak seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şişli'nin kendisi için özel bir yeri olduğuna dikkati çeken Erdem, "Çünkü siyasete ben Şişli'de başladım ve siyasette Şişli bir okuldur, ekoldür. Yani AK Parti, Türkiye siyaseti deyince, bilenler bilir, Şişli'nin yeri ayrıdır. Ben 1984 yılında Şişli Belediye Başkan adayıydım, sonra ilçe başkanı oldum. İstanbul'un en büyük ilçelerinden bir tanesi Şişli'ydi, zordu. Şişli zor olmasaydı, Beyoğlu zor olmasaydı, İstanbul zor olmasaydı bugün AK Parti olmazdı" diye konuştu.

"Kadın milletvekillerimizin sayısı yine artacak"

Erdem, Türkiye genelinde uygulanan teşkilat modeline de aslında Şişli'den başlandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bugün AK Parti artık dünyaya da yol gösteren, ışık olan bir partidir. Sıkıntılarımız, zorluklarımız olabilir. Siz zorlukları aşacak bir kadrosunuz. Bugün ilçe kadın kolları teşkilatımızın 4. olağan kongresini yapıyoruz. Çok önemlidir partimiz açısından. Çünkü AK Parti bir kadın teşkilatıdır, aynı şekilde gençlik partisidir. AK Parti'de yüzde 50'nin üzerinde kadınlar görev yapar. İnşallah önümüzdeki milletvekili seçiminde hemen her seçimde arttığı gibi kadın milletvekillerimizin sayısı yine artacak."

Gece gündüz çalışan bir sürü kardeşlerinin bulunduğunu anlatan Erdem, "Tesettürlü, başörtülü kadınlarımız var şimdi onların da önü açıldı. Yapabilen, becerebilen, yetenekli olanların, bu partide ister kadın ister genç olsun önü açıktır" dedi.

Erdem, Refah Partisi'nde ilk kadın üyeyi de Şişli'de yaptıklarının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şişli benim için ana kucağı, baba ocağıdır. Özellikle Cumhurbaşkanımız, kurucu genel başkanımız daha Refah Partisi'nde kadına ayrı bir yer verdi. Yani gergef işler gibi kadınlara siyaseti öğretti. Bugün bir bakıma buralar kadın siyasetçiler için önemli bir okul oldu. Gelecekte daha önemli olacak inşallah. Her seçim, bizim için çok önemlidir. Eğer bugün 2002 seçimini önemsememiş olsaydık, 2011 seçimini kazanamazdık, buralarda olamazdık. Eğer yerel yönetimler seçiminde yüzde 45,5 gibi bir oy almamış olsaydık, Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu kadar oy alamazdık."

Türkiye'nin yeni bir anayasaya olan ihtiyacına da dikkati çeken Erdem, yeni dönemde AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesinin ve tek başına anayasayı değiştirecek çoğunluğu sağlamasının önemine vurgu yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Ekrem Erdem Ak Parti Türkiye Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title