Haberler

AK Parti Seçim Beyannamesini Açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti kurulduğu günden beri, sadece ve sadece milletin sesi, milletin temsilcisi olmuştur.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti kurulduğu günden beri, sadece ve sadece milletin sesi, milletin temsilcisi olmuştur. AK Parti bugüne kadar statükonun değil, vesayetin değil; değişimin, reformların, sessiz kitlelerin sesi olmuştur. Dünyada da sessiz masumların gür sesi AK Parti ve AK Parti'nin yönettiği Türkiye Cumhuriyeti devleti olmuştur" dedi.

Davutoğlu, ATO Congresiumda, partisinin "Seçim Beyannamesi Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 7 Haziran'dan bu yana yaşananları milletin gördüğünü, ağızlarından dışlayıcı tek bir kelimenin çıkmadığını, gerilim üreten tek bir söylem ortaya koymadıklarını, kimseyi dışlamadıklarını söyledi.

Bütün partilerle eşit şartlarda koalisyonun nasıl yapılacağının yollarını araştırdıklarını, özellikle CHP ve MHP ile yapılan görüşmelerde bütün yolları denediklerini anlatan Davutoğlu, CHP ile son derece medeni istikşafi görüşmeler yaptıklarını hatırlattı.

Bu görüşmelerin sonuçsuz kalmasının AK Parti'nin iradesizliği veya herhangi bir müdahalesi sebebiyle olmadığına dikkati çeken Davutoğlu, "Temel sebebi, görüşmeler esnasında eğitim ve dış politika alanında birbirinden yüz seksen derece farklı görüşlerle bir onarım hükümetinden bahsedilmesidir. CHP onarım hükümeti diyince ben Sayın Kılıçdaroğlu'na da söyledim, 13 yıl AK Parti iktidarları yıpratmadılar ki onarıma ihtiyaç duyulsun" dedi.

Davutoğlu, anayasanın öngördüğü ve sorumluluk verdiği bu hükümete katılma konusunda CHP ve MHP'nin çekindiğini, olumsuz tavır sergilediğini söyledi.

Tespit ettikleri bakan adaylarına gönderdikleri mektuplara çok ciddi bir mahalle baskısı uygulandığını dile getiren Davutoğlu,  şöyle devam etti:

"MHP'den şu anda aramızda olan Sayın Tuğrul Türkeş dışında elini taşın altına koyan, bu zor günlerde ülke sorumluluğu için görev almak isteyen babayiğit çıkmadı. Bize verilen görev, sükunetle ve suhuletle ülkeyi seçime götürme görevidir. Davetimizi ilettiğimiz milletvekili arkadaşlarımızla 'gelin birlikte anayasal zorunluk hükümeti kuralım' dedik ama olmadı. Çünkü CHP ve MHP mahalle baskısı uyguladı. HDP ise iki bakan katıldı onlarda bir ay sonra dağ baskısıyla hükümetten çekildiler. Bize mahalle baskısına dağ baskısına direnemeyenler değil gerektiğinde ülke için her türlü fedakarlığı yapabilecek olanlar lazım."

"AK Parti milletin sesi, temsilcisi oldu"

Davutoğlu, 7 Haziran'dan bu yana Türkiye'de hükümet boşluğu olmadığını, bunda AK Parti'nin ülke yönetme sorumluluğu, bilinci ve ahlakı olduğunu ifade etti.

Davutoğlu, şöyle dedi:

"Geleceğimiz adına, istikrarımız adına ülkenin yegane umudunun AK Parti olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. Yeni bir seçime giderken Türkiye'yi geleceğe taşıyacak vizyona, ilkelere, programa, projelere, enerjiye, kararlılığa ama en önemlisi aşka sahip olan yegane parti AK Parti'dir. Biz sadece hedefler belirlemiyoruz, bu hedeflere ulaşma yolunda geçmiş 13 yılın somut atılımlarını teminat olarak ortaya koyuyoruz. Huzur ve istikrar, 1 Kasım seçimlerinde temel vizyonumuzdur. Büyük Türkiye, yeni Türkiye, demokratik Türkiye vizyonu, 1 Kasım seçimlerinin temel vizyonudur. AK Parti kurulduğu günden beri, sadece ve sadece milletin sesi, milletin temsilcisi olmuştur. AK Parti bugüne kadar statükonun değil, vesayetin değil; değişimin, reformların, sessiz kitlelerin sesi olmuştur. Dünyada da sessiz masumların gür sesi AK Parti ve AK Parti'nin yönettiği Türkiye Cumhuriyeti devleti olmuştur."

Geleneği sürdürdüklerini ve tazelendiklerini belirten Davutoğlu, "Hz. Mevlana'nın dediği gibi yeni bir güne doğar, yeni şeyler söyler, dünden güç alır yarına her sabah yeni bir aşkla başlarız" diye konuştu.

2002 yılından itibaren Türkiye'yi ileriye taşıyacak vizyonlara imza attıklarını, her engeli aşıp milli iradeyi egemen kıldıklarını anlatan Davutoğlu, siyasetlerini de yeniden gözden geçirip yenilediklerini, aynı kararlılıkla yolda yürüdüklerini vurguladı.

"Ülkeyi gelecek vizyonuna AK Parti götürecek"

Davutoğlu, zaman içerisinde tarihin akışını okuyamayanların, toplum dinamizminin gerisinde kalanların siyasetin dışına atılacaklarını dile getirerek, geçmişte de tarihin akışını okuyamayan partilerin millete, insana, zamana döneme hitap edemediğini anımsattı.

AK Parti'nin zamana, mekana, insana selam durarak yola çıktığını belirten Davutoğlu, "Zaman bundan sonra bizim elimizdedir. Biz mekanı en iyi şekilde değerlendirir, insana hak ettiği onuru veririz. Dünya ve Türkiye siyasi örnekler bunu okuyamayanların başarısızlıklarıyla dolu. Ama AK Parti'yi özgür kılan, farklı kılan milletin değerleriyle uyumlu bir değişim ve yenilenme iradesini hayata geçirmiş olmasıdır" ifadesini kullandı.

Milletin büyük desteğiyle 2002'de ülkeyi uçurumun eşiğinden aldıklarını bildiren Davutoğlu, bugünde bütün sıkıntıları aşarak ülkeyi gelecek vizyonuna AK Parti'nin götüreceğini söyledi.

Davutoğlu, AK Parti'nin söyleyecek sözü, yürüyecek yolu olan yegane parti olduğunu vurgulayarak, "Bizim söyleyecek sözümüz, yürünecek yolumuz, yapılacak işimiz var" dedi.

Yeni bir seçim sürecine girildiğini hatırlatan Davutoğlu, gündemdeki en önemli maddenin, toplumsal barışın insanları arasındaki kardeşliğin güçlendirilmesi olduğunu söyledi.

Davutoğlu, Türkiye'de 12 Eylül, 28 Şubat kalıntısı tüm yasakları ortadan kaldırarak milletin bütünleşmesine ve kardeşliğin tahkim edilmesine büyük çaba gösterdiklerini çok önemli mesafeler elde ettiklerine işaret etti.

Millet için bir toplumsal barış ve kardeşlik projesi olarak gördükleri çözüm sürecini başlattıklarını anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki varlığını ve geleceğini teröre, çatışmaya, düşmanlığa bağlayan hain odaklar, bu toplumsal uzlaşmayı, kardeşliğin yaygınlaşmasını istemedi. Siyasetin çözüm arayışına menfur eylemlerle, bombalamalarla, zulümle son vermeye çalıştılar. 7 Haziran'dan bu yana terörist faaliyet içinde ki çeşitli odaklar, dış odaklarla iş birliği içerisinde huzurumuza, güvenimize, istikrarımıza yönelik saldırılarda bulundular. 27 Haziran'dan sonra geçen sene Kurban Bayramı'nı bize zehir edenler bu sene de Ramazan Bayramı'ndan itibaren 20 Temmuz'da harekete geçtiler. Dışarıdan aldıkları talimatlarla birtakım nifak odaklarının telkinleriyle önce Suruç'ta, DEAŞ 32 vatandaşımızı katletti. Aynı gün bölücü terör örgütü Adıyaman'da bir askerimizi şehit etti. DHKP-C sokaklarda silahlı gösteri yapmaya kalktı, iki polisimiz evinde hunharca katledildi. Bu puslu havayı seven çakallar, zannettiler ki ülke sahipsizdir, 7 Haziran'dan sonra yönetim boşluğu söz konusudur."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

title