Haberler

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtımı Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye, Demirtaş'a bir kez daha sesleniyorum: Eğer bu milletle ilgili bir idealiniz, bir aşkınız, sevdanız varsa gelin seçim meydanlarını seviyesiz tartışmaların, karşılıklı hakaretlerin alanı değil vizyonların, fikirlerin, projelerin tartışıldığı fikir harmanları haline getirelim" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu,  "Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye, Demirtaş'a bir kez daha sesleniyorum:  Eğer bu milletle ilgili bir idealiniz, bir aşkınız, sevdanız varsa gelin seçim meydanlarını seviyesiz tartışmaların, karşılıklı hakaretlerin alanı değil vizyonların, fikirlerin, projelerin tartışıldığı fikir harmanları haline getirelim" dedi.

Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonu'ndaki AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtımı Toplantısı'nda, kaleme aldığı Yeni Türkiye Sözleşmesi'ni de kamuoyuyla paylaştı.

"Ekonomik gu¨cu¨mu¨zle ulusal gu¨venlik ihtiyac¸larımızın kesis¸im alanında milli savunma sanayimizin dıs¸a bagˆımlılıgˆını azaltacak s¸ekilde gu¨c¸lendirilmesi, milli bekamızın en o¨nemli dayanaklarından biridir" diyen Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bugu¨n c¸evre bo¨lgelerde yas¸anan krizlerin olus¸turdugˆu ates¸ c¸emberiyle  kus¸atılmıs¸ bulunan u¨lkemizin, bir istikrar adası olma hu¨viyeti korunacak, bunun ic¸in gerekli gu¨venlik altyapısı olus¸turulacaktır. Dıs¸ politikamızda tarihi ve stratejik derinligˆimize dayalı olarak bu siyasi ve ekonomik hedefler dogˆrultusunda milletimizin uluslararası alanda onurlu bir yer edinmesi temel hedefimizdir. I·stiklal Savas¸ımızın temel ilke ve ruhundan hareketle dıs¸ politikamızda her zaman mazlumların ve mazlum milletlerin yanında yer alarak insan onurunu koruyan degˆer odaklı bir yaklas¸ım benimsenecektir. Bu yaklas¸ım, gerc¸ekc¸i dıs¸ politika uygulamaları ile hayata gec¸irilerek bo¨lgesel ve ku¨resel barıs¸a katkı sagˆlayan o¨zgu¨n bir vizyon ortaya konacaktır."

"AB u¨yeligˆi yo¨nu¨ndeki stratejik perspektifimiz korunacaktır"

C¸ok boyutlu tarihi ve cogˆrafi zeminden hareketle dıs¸ politikada benimsenen dinamik ve c¸ok boyutlu yaklas¸ım su¨rdu¨ru¨leceğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Bu c¸erc¸evede, uluslararası kurumlara u¨yeligˆimiz ve ittifak ilis¸kilerimiz uluslararası barıs¸ ve istikrara katkı hedefine yo¨nelik olarak etkin bir s¸ekilde degˆerlendirilecek ve AB u¨yeligˆi yo¨nu¨ndeki stratejik perspektifimiz korunacaktır" diye konuştu.

Koms¸u u¨lkelerle gelis¸tirilen yu¨ksek du¨zeyli is¸birligˆi mekanizmalarının her alanda derinles¸tirileceğini dile getiren Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya ve Ortadogˆu gibi koms¸u bo¨lgelerde kalıcı istikrar ve barıs¸ı temin edecek o¨ncu¨ ve vizyoner rolu¨mu¨z pekis¸tirilecektir. O¨zellikle son yıllarda, ic¸ gerilimler yas¸ayan I·slam du¨nyasında ve go¨nu¨l cogˆrafyamızda birlik ve barıs¸ ortamının tesisi yo¨nu¨nde gereken her tu¨rlu¨ c¸aba go¨sterilecektir. Afrika, Asya ve Latin Amerika derinligˆinde gelis¸tirilen ac¸ılım politikaları kararlı bir s¸ekilde c¸es¸itlendirilecektir. Vicdani diplomasimizin bir geregˆi olarak, c¸evremizdeki kriz bo¨lgelerinde ve Afrika gibi yardıma ihtiyac¸ hisseden cogˆrafyalarda su¨rdu¨rdu¨gˆu¨mu¨z insani yardımların, bu dost ve kardes¸ u¨lkelerde silinmeyecek izler bırakacagˆına inanıyoruz. Bu¨tu¨n bu dıs¸ politika alanları, u¨lkemizin ku¨resel bir gu¨c¸ haline gelmesini sagˆlayacak s¸ekilde bu¨tu¨ncu¨l bir strateji c¸erc¸evesinde uygulanacaktır."

- "Çoklukta birlik" ilkesi

Başbakan Davutoğlu, du¨nyada hic¸bir u¨lke ve mekanın, medeniyet mirası bakımından Türkiye kadar s¸anslı ve birikimli olmadığını vurgulayarak, "I·nsanlık tarihinin kadim, modernite ve ku¨reselles¸me evreleri, bu topraklarda yogˆun bir s¸ekilde yas¸anmıs¸ ve yas¸anmaktadır. I·lk tarım toplumunun yas¸andıgˆı C¸atalho¨yu¨k'ten kadimin en renkli son o¨rnegˆi olan Osmanlı I·stanbulu'na kadar kadim birikimin bu¨tu¨n renkleri bu mekanda hayat bulmus¸, moderniteyle  kadimin en kapsamlı yu¨zles¸mesi bu cogˆrafyada yas¸anmıs¸tır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, ku¨reselles¸menin getirdigˆi bu¨tu¨n dinamik su¨rec¸lere en derinden ve en yakından muhatap olunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kaynagˆında derin bir insan, zaman ve mekan idraki barındıran bu engin tecru¨be birikiminin en dogˆal sonuc¸larından biri c¸evre ve s¸ehir bilinci konusundaki duyarlılıgˆımızdır. Varolus¸umuzun ontolojik zeminini olus¸turan dogˆanın ve c¸evrenin korunması gelecek nesillere olan bir borcumuzdur ve bu u¨lkenin havası, suyu, topragˆı, gu¨nes¸i, ırmakları, dagˆları, ormanları ve ovaları vatandas¸larımızın mekan bilincine ve devletimizin sorumluluk alanına emanettir. Mimari, insani ve sosyal doku ac¸ısından en kadim s¸ehir ku¨ltu¨ru¨ne sahip olma bilinciyle bu zengin ku¨ltu¨ru¨ koruyarak s¸ehirlerimizi insanlık birikimine ac¸mamız ve ku¨reselles¸menin meydan okumalarına kars¸ı insan odaklı bir s¸ehir bilincini yas¸anır kılmamız ku¨ltu¨rel su¨rekliligˆimizin en temel s¸artıdır. Bu¨tu¨n bu engin birikime dayanan ku¨ltu¨rel birlikteligˆimizin esası 'kesrette vahdet' yani 'c¸oklukta birlik' ilkesidir. Bu ilkeyle ic¸selles¸tirici, kus¸atıcı ve bu¨tu¨nles¸tirici bir yaklas¸ımla bu¨yu¨k bir ku¨ltu¨rel uyanıs¸a zemin tes¸kil edecek bir harmanlanma gerc¸ekles¸tirecek; hic¸bir medeniyet birikimini o¨tekiles¸tirmeyen ve dıs¸lamayan bu ku¨ltu¨rel harmanlanmayla ko¨klu¨ medeniyet birikimimizden evrensel insanlık ku¨ltu¨ru¨ne o¨zgu¨n katkılar sunacak, bu¨yu¨k bir varolus¸sal kriz yas¸anan bu tarihi do¨nemde, insan onuruna dayalı yeni bir medeniyet c¸agˆrısının o¨ncu¨su¨ olacagˆız. Tu¨rkiye, zengin ku¨ltu¨rel birikimi, o¨zgu¨rlu¨kc¸u¨ demokrasi tecru¨besi, gu¨c¸lu¨ ekonomisi, insan odaklı siyaset anlayıs¸ı, sagˆlam sosyal dokusu, dinamik insan unsuru, etkin dıs¸ politikası ile insanlık aleminin onurlu bir u¨yesi ve ku¨resel du¨zenin yu¨kselen gu¨cu¨du¨r. Bu yu¨kselis¸ insan onurunu esas alan Yeni Tu¨rki So¨zles¸mesi ile gelecegˆe tas¸ınacaktır."

-"Yüzde 55'e AK Parti iktidarını taşımaya hazır mısınız"

Davutoğlu, 100 maddelik sözleşmeyi okuyarak, "Gördüğünüz gibi biz slogan atmıyoruz, hakaret etmiyoruz, biz kimseyi dışlamıyoruz" dedi. Davutoğlu, yeni bir medeniyet çağrısıyla hem millete hem insanlığa yeni bir çığır açmayı hedeflediklerini söyledi.

Davutoğlu, "Buradan Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye, Demirtaş'a bir kez daha sesleniyorum:  Eğer bu milletle ilgili bir idealiniz, bir aşkınız, sevdanız varsa gelin seçim meydanlarını seviyesiz tartışmaların, karşılıklı hakaretlerin alanı değil vizyonların, fikirlerin, projelerin tartışıldığı fikir harmanları haline getirelim. Eğer heybenizde bu millet için bir düşünce, dünya için yeni bir ses varsa onu çıkarın. Alkışlamayı bırakın, alkışlanacak işler yapın. Biz alkışlanacak işler yapmaya kendimizi adadık. Ama bu milletimizin alkışı, milletimizin bize verdiği destektir" diye konuştu.

Aday tanıtımına geçmeden önce partililerin sesini duymak istediğini belirten Davutoğlu, salondakilere şu soruları yöneltti:

"Tarihi bir misyon hareketi, bir erdemliler hareketi, bir milli irade hareketi, bir adalet ve kalkınma hareketi olan AK Parti hareketini zirveye taşımaya var mısınız? AK Parti'nin öncülüğünde bu aziz ülkeyi geleceğe taşımaya var mısınız? Sandığa, 7 Haziran'da fevç fevç giderek 'Yeter, söz de karar da sadece milletindir' demeye var mısınız? Milletimizi, insan onurunu esas alan 'Yeni Türkiye Sözleşmesi'ne davet etmeye var mısınız? Özgürlüklerin korunmasına, ahlaki erdemin hakim kılınmasına gayret göstererek katkıda bulunmaya var mısınız? 7 Haziran'a kadar, önümüzdeki 52 gün için gece ve gündüz, öğlen ve ikindi, yatsı ve seher, her vakitte emek vermeye, ter dökmeye hazır mısınız? 24 saat yetmiyorsa 25'inci saati bulmaya hazır mısınız?

Bu 52 gün içinde sağınızdaki, solunuzdaki, komşularınız, kardeşleriniz, dostlarınız, ahbaplarınıza AK Parti davasını anlatmaya ve onlara bu davaya katılmaya çağrıda bulunmaya hazır mısınız? İnşallah, 7 Haziran'da bütün geçmiş seçimlerin rekorunu kırarak yüzde 55'e AK Parti iktidarını taşımaya hazır mısınız?"

Partililerden olumlu cevap alan Davutoğlu, "Siz hazırsanız, işte milletvekili adaylarımız burada, onlar da milletle buluşmaya hazır. Artık her bir milletvekili adayımız milletin vekili olarak milleti temsil ediyor. Allah bu kutlu yolda yolumuzu, akıbetimizi hayreylesin. Ülkemize, İslam dünyasına, gönül coğrafyamıza ve insanlık alemine tekrar hizmet etme şerefini bize nasip eylesin" temennisinde bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, seçim kampanyasının ve seçimin Türkiye'ye, komşu coğrafyalara, gönül coğrafyalarına ve insanlık alemine hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

(Bitti)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title