Haberler

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtımı Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Ankara Spor Salonu'nda partisinin seçim beyannamesini açıklayacak ve milletvekili adaylarını tanıtacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Ankara Spor Salonu'nda partisinin seçim beyannamesini açıklayacak ve milletvekili adaylarını tanıtacak.

Yaklaşık 500 gazetecinin akreditasyon yaptırdığı toplantıda açıklanacak beyannamenin 200 sayfa civarında olması bekleniyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Ankara Spor Salonu'nda yarınki seçim beyannamesi ve aday tanıtımı toplantısı öncesinde incelemelerde bulundu.

AA muhabirine bilgi veren Şentop, yarınki toplantının iki bölümden oluşacağını, birinci bölümde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim beyannamesini açıklayacağını ve temel sloganlar ile seçim şarkılarının bir bölümünün de burada kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

Davutoğlu'nun, 81 ilden 85 seçim çevresinden milletvekili adayları ve il başkanlarıyla fotoğraf çektireceğini kaydeden Şentop, seçim beyannamesinin 200 sayfa civarında olmasının beklendiğini belirtti.

Önceki seçimlerde de benzer yoğunlukta seçim beyannameleri hazırlandığını anımsatan Şentop, "Seçim beyannameleri AK Parti'nin Türkiye'ye getirdiği yeniliktir. Daha önceleri siyasi partiler 1-2 sayfalık seçim beyannameleri hazırlamışlar. Ama bizim çok detaylı, iyi çalışılmış beyannamelerimiz Türkiye'nin nereden geldiğini, nereye gideceğini gösteren metinler olmuştur" diye konuştu.

Şentop, AK Parti'nin seçim beyannamelerinin daha sonra hükümet programına dönüştüğünü, bu bakımdan iyi çalışılmış metinler olduğunu vurgulayarak, iktidar partisi oldukları ve tekrar iktidara gelecekleri için buradaki her söz ve vaadin kendilerini bağladığını, diğer partilerin ise böyle bir durumla karşı karşıya olmadığını dile getirdi.

Bir soru üzerine, Başbakan Davutoğlu'nun beyannamedeki her söz ve satır üzerinde çalıştığını bildiren Şentop, "Başbakanımızın akademisyen olması hasebiyle de bu tür metinlerin hepsiyle ilgili, dikkatle ve bizzat çalıştığını söyleyebilirim. Bununla ilgili de bizzat kendisi çalışıyor" şeklinde konuştu.

"Seçim beyannamesinin ana temasının ne olacağı, başkanlık sisteminin ön plana çıkıp çıkmayacağı?" da sorulan Şentop, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bakış açısına bağlı bu. Baktığınızda Türkiye'nin önümüzdeki dönemi, ekonomiyle ilgili değerlendirmeler var. Ona bakarsanız süreklilik bakımından bu önemli. İktidara hangi parti gelirse gelsin Türkiye'nin ekonomisiyle ilgili mutlaka bir yol haritasının olması lazım. O açıdan bakarsanız belki ekonomi öne çıkacaktır. Başka açıdan bakarsanız yaptığımız yenilikler, projeler kısmı önemli. Daha sonra  beyannamede hukukla ilgili bir çok alanda hususlar var. Yeni anayasa da bunlardan biri tabii, en önemlilerinden birisi, bir başlık. Bunun içerisinde başkanlıkla ilgili bir bölüm de muhakkak beyannamede olacak. Dolayısıyla bu bakış açısına bağlı. Yani neyi öne çıkartmak istediğine bağlı ama bir çok konu var öne çıkabilecek."

-Seçim müzikleri

"AK Parti'nin geçmiş dönemlerde seçim müziklerini yapan sanatçı Uğur Işılak'ın milletvekili adayı olduğu" hatırlatılarak, "Işılak'ın 7 Haziran seçimi için de müzik hazırlayıp hazırlamadığı" sorusuna Şentop, "Onları ben çok söylemeyeyim. O da var ama hepsi değil, bir çok arkadaşımızın çalışması var. Bunlar sürpriz olsun. Yarın inşallah bir kısmını kamuoyu ile paylaşacağız. Belki bir kısmı da süreç içinde ortaya çıkacak" yanıtını verdi.

-CHP'nin reklam filmi

CHP'nin reklam filmiyle ilgili değerlendirmesi de sorulan Şentop, muhalefet partilerinin iktidar iddiası olması gerektiğini, Türkiye'de böyle bir iddianın bulunmadığını söyledi.

HDP, MHP ve CHP'nin beklentilere karşın iktidar iddiasını gündeme taşıyamadığını dile getiren Şentop, Kılıçdaroğlu'nun yüzde 35 hedefini tuttursa bile tek başına iktidara gelmeyeceğini belirtti.

Şentop, "İktidar iddiası bu seçime girerken de CHP'nin yok. Dolayısıyla iktidar iddiası olmayan bir parti olarak geleceğe yönelik, Türkiye'yi yönetirken neler yapacağına dair de bir program ortaya koyamıyor" değerlendirmesini yaptı.

Muhalefetin AK Parti eleştirisi stratejisi yürüttüğünü ancak bunun bir partiyi tek başına iktidara taşımayacağını vurgulayan Şentop, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla pozitif şeyler söylemesi lazım. Ne yapmak istiyor, Türkiye'de iktidar olmak istiyor mu, istemiyor mu bunu ortaya koyması lazım. Basit bir espridir bu. Alkış meselesi de aynı şekilde. Bunlar düşünülmüş bir takım espriler. Gülümsemek, hoş karşılamak mümkün bunlara baktığınızda ama çok kısa süreli, küçük ölçekli şeyler. 1-2 günlük ömrü olan hususlar bunlar. Daha çok Türkiye ekonomisi, siyaset, çözüm süreci gibi sosyal barış, uluslararası ilişkiler, etrafımızda olup bitenler, dünyadaki gelişmeler üzerine kalıcı bir şeyler söylemesi lazım. Böyle magazinle kalıcı siyaset yapmak mümkün değil. Magazin de siyasetin bir alanıdır ama tamamen siyaseti bunun üzerine oturtmak yanlış olur."

-"HDP barajı geçemez"

Bir başka soru üzerine HDP'nin barajı geçemeyeceğini belirten Şentop, "Elimizdeki verilere göre HDP'nin barajı aşması mümkün ve muhtemel gözükmüyor" dedi.

Şentop, HDP'nin 30 Mart seçimlerinde yüzde 6,5 oranında oy aldığını, bir yıl içinde oylarını yüzde yüz artırmasının mümkün olmadığını ifade ederek, Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oyun yanıltıcı olabileceğine dikkati çekti.

CHP'li seçmenin MHP'li adaya oy vermek istemediği için böyle bir tablo ortaya çıktığına işaret eden Şentop, HDP'nin barajı aşması halinde bile Türkiye'nin siyasi tablosunun değişmeyeceğini vurguladı.

HDP'nin halen 37 milletvekili olduğunu, barajı geçmesi halinde de 2-3 milletvekili daha fazla çıkarabileceğini dile getiren Şentop, dolayısıyla mevcut Meclis kompozisyonunu olağanüstü değiştirecek bir tablonun ortaya çıkmayacağını belirti.

Şentop, AK Parti'nin seçimlerden 300'ün üzerinde milletvekili çıkarmasının beklendiğini ifade ederek, koalisyon ve istikrar tartışmalarının boş olduğunu, bunların HDP'ye proje olarak yatırım yapan, paralel yapı da dahil bazı çevrelerin kafa bulandırmak için ortaya attığı iddialar olduğunu kaydetti.

Diğer partilerin oy oranlarıyla ilgili de önemli bir hareketlilik beklenmediğini  belirten Şentop, sadece karşıtlık, "AK Parti olmasın, istemezük, hayır" üzerinden siyaset yapılmasının millete hoş gelmediğini söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Mustafa Şentop Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title