Haberler

AK Parti Seçim Beyannamesi

AK Parti'nin 1 Kasım'daki genel seçime ilişkin açıkladığı seçim beyannamesinde, yerel yönetim hizmetlerinin etkinliğini ve sürekliliğini sağlamak üzere personelin, özellikle teknik kadronun her seçim döneminde değişmesini engelleyecek mevzuat çalışması yapılacağı bildirildi.

AK Parti'nin 1 Kasım'daki genel seçime ilişkin açıkladığı seçim beyannamesinde, yerel yönetim hizmetlerinin etkinliğini ve sürekliliğini sağlamak üzere personelin, özellikle teknik kadronun her seçim döneminde değişmesini engelleyecek mevzuat çalışması yapılacağı bildirildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin seçim beyannamesini ATO Congresiumda, açıkladı.

AK Parti'nin "1 Kasım 2015 Genel Seçim Beyannamesi"nde "yerel yönetimler" ilişkin bölümünde, yerel yönetimlerin, idari ve mali kapasitelerinin geliştirileceği, vatandaşa en yakın ve yerel taleplere en duyarlı hizmet birimleri olarak hızlı ve verimli çalışmalarının öngörüldüğü kaydedildi.

Yerel yönetimleri daha da güçlendirmeye yönelik yasal ve kurumsal düzenlemelerin devam edeceği aktarılan beyannamede, yerel tercihler dikkate alınarak sağlık, eğitim, kültür, sosyal yardımlaşma, turizm, çevre köy hizmetleri, tarım, hayvancılık, imar ve ulaşım hizmetlerinde yerel yönetimlerin etkinliğinin artırılacağı ifade edildi.

Mahalli idarelerin yerel gelirlerini artırmaya yönelik düzenleme yapılacağı, yerel yönetimlerin asgari hizmet standartlarını belirlemeye yönelik mevzuat çalışmasının başlatılacağı vaatlerinin yer aldığı beyannamede, yerel yönetim hizmetlerinin etkinliğini ve sürekliliğini sağlamak üzere personelinin, özellikle teknik kadronun her seçim döneminde değişmesini engelleyecek mevzuat çalışması yapılacağı da aktarıldı.

Kırsal Kalkınma

Beyannamenin, kırsal kalkınmayla ilgili bölümünde de kırsal alanda köy bazlı hizmet ve yatırım ihtiyacı analizi yapılacağı, doğal ve kültürel kaynak potansiyeli yüksek yörelerde kırsal turizm altyapısının geliştirileceği, kırsal alanda yürütülen iskan projelerinin yöresel mimari dokuyu gözetecek şekilde uygulanmasının sağlanacağı vaatlerinde bulunuldu.

KÖYDES kapsamında derlenen köy altyapısı verilerinin Resmi İstatistik Programı kapsamına kazandırılması ve TÜİK tarafından yıllık köy altyapısı envanterinin yayımlanmasının sağlanacağı aktarılan beyannamede, Kırsal Kalkınma Desteklerinin 81 ile yaygınlaştırılacağı belirtildi.

- Çevrenin korunması

Beyannamenin, çevrenin korunmasına ilişkin bölümünde, şunlar kaydedildi:

"Yeşil büyümenin başta istihdam yaratma ve teknoloji gelişimi olmak üzere getireceği bütün fırsatlardan faydalanılmasını benimseyecek, sürdürülebilir üretim tüketimi sağlamak üzere kamu alımlarında çevre dostu ürünlerin tercih edilmesini sağlayacağız. İklim değişikliği başta olmak üzere, artan çevresel sorunlara karşı hassasiyet ve tabii afetler konusunda hazırlıklı olmak, bu dönemde de halkımıza ve yegane yaşam ortamımız dünyaya karşı partimizin en önemli yükümlülükleri arasında yer almaya devam edecektir. Çevreci bir ulaşım anlayışıyla başta kentler olmak üzere yolcu ve yük trafiğinin yoğunlaştığı alanlarda gürültü kirliliği dahil kirliliğin azaltılmasına özel önem vereceğiz. Başta karayolu olmak üzere, tüm ulaşım türlerinde sera gazı emisyonlarına yönelik çalışmalara öncelik verecek ve gerekli takip sistemini kuracağız. Büyükşehirlerde akıllı sistemlerle desteklenen bütünleşik toplu taşıma sistemlerini hayata geçireceğiz. Elektrikli demiryolu hatlarını yaygınlaştırarak sera gazı emisyonlarını azaltacağız. Trafiğin yoğun olduğu tarihi şehir merkezlerinde trafiği yer altına alacağız. Şehirlerde yeni gelişen alanlarda kişi başına 10 metrekare olan yeşil alan şartını, 15 metrekareye çıkaracak ve uygulamayı etkinleştireceğiz. Belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektörün kuracağı hayvan bakım merkezlerini ve hastaneleri teşvik edeceğiz. Atık yönetimi hizmetlerinin desteklenmesine devam edeceğiz."

Küçük hidroelektrik santrallere (HES) ilişkin çevre duyarlılığının en üst düzeyde hayata geçirileceği belirtilen beyannamede, yer üstü ve yer altı su kaynaklarını kapsayacak şekilde, hukuki ve kurumsal olarak "Bütüncül Su Kaynakları Yönetimi Modeli"ne geçileceği, Su Kanunu çıkarılarak, su yönetimine ilişkin mevzuattaki eksiklik ve belirsizliklerin giderileceği anlatıldı.

Beyannamede, 2016 yılına kadar bütün akarsu ve göllerin su kalitesinin, AB normlarına göre izleneceği, evsel, sanayi ve sulamadan dönen suların iyileştirilerek yeniden kullanılmasının sağlanacağı belirtildi.

Beyannamede, orman varlığının bu yıl 22 milyon hektara yükseltileceği, 2015-2019 yılları arasında, 12 milyon 700 bin dekar alanda 1 milyar 250 milyon fidanın toprakla buluşturulacağı anlatıldı.

- Afet Yönetimi

Beyannamede, afet ve acil durumlara ilişkin hizmetlerin ve kurumlararası işbirliğinin yerelde tek merkezden etkin şekilde yürütülmesi ihtiyacına yönelik her ilde standart tip ve kalitede afet ve acil durum yönetim merkezleri kurulacağı belirtildi.

Türkiye'nin her yerine en geç 1,5 saat içerisinde ulaşabilmek için havadan arama kurtarma kapasitesinin geliştirileceği ifade edilen beyannamede, afet anında kesintisiz iletişimi sağlamak amacıyla kesintisiz ve güvenli haberleşme sisteminin kurulacağı kaydedildi.

-Afetlere dirençli bir toplum

Beyannamede, afete dayanıklı yapı stoğu ile kriz yönetiminden risk azaltmayı önceleyen bir yapıya geçilmesinin planlandığı belirtilerek, şöyle devam edildi:

"Amacımız en kötü senaryolarda dahi afetlere dirençli bir toplum yapısı oluşturmaktır. Doğal afet sigorta sisteminin yaygınlaştırılması çalışmalarına devam edeceğiz. Altyapı tesislerinin afetlere daha dayanıklı olarak inşa edilmesini sağlayacak ve inşaatların denetiminin bağımsız, ehil ve yetkili kişi ve kurumlar aracılığıyla güçlendirilmesini temin edeceğiz. Bu çerçevede, yapı denetimi mevzuatını yeniden düzenleyeceğiz. Afet yönetimi konusunda risk yönetimi ve toplumun direncinin artırılmasına yönelik faaliyetlere yer verecek bütüncül bir çerçeve yasa çıkaracağız. Başta mekansal planlama mevzuatı olmak üzere, arazi kullanım kararları içeren çeşitli mevzuatların 7269 sayılı yasa ile uyumlu hale getirilmesini sağlayacağız. Afet ve acil durum hizmetlerinden sorumlu kurum ve kuruluşların sorumluluklarının ve görev dağılımının yeniden tanımlanmasını sağlayacağız."

Bölgesel Afet Eğitim Merkezlerinin ve Gezici Afet Eğitim Merkezlerinin sayısının artırılacağı kaydedilen beyannamede, Bütünleşik Afet Tehlike Haritasının hazırlanmasının hedeflendiği aktarıldı.

Her türlü bilimsel çalışmayı kapsayan Türkiye Afet Bilgi Bankasının kurulacağı da ifade edilen beyannamede, "Ülkemizin her yerine en geç 1,5 saatte ulaşabilmek adına Ankara, Bursa, Erzurum ve Samsun'da 4 helikopter ile havadan arama kurtarma kapasitesini geliştiriyoruz" denildi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title