Haberler

AK Parti Sarıyer 5. Olağan İlçe Kongresi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır: "Askeri darbeler sonrası yapılmış anayasalar, bu Türkiye'ye layık değildir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Askeri darbeler sonrası yapılmış anayasalar, bu Türkiye'ye layık değildir. Bu Türkiye çok daha iyisine layıktır. İnşallah bu seçimlerden sonra Türkiye'yi bu vizyona götürecek yeni anayasaya da kavuşacağız" dedi.

Türker İnanoğlu Maslak (TİM) Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Sarıyer 5. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Bozkır, 2015 seçimlerinin önemine vurgu yaptı.

Bozkır, 2015 seçimlerinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin dönüm noktası olacağını anlatarak, seçimlerin kazanılmasıyla Türkiye'nin hak ettiği bir anayasaya kavuşacağını ifade etti.

"Askeri darbeler sonrası yapılmış anayasalar, bu Türkiye'ye layık değildir" diyen Bozkır, "Bu Türkiye çok daha iyisine layıktır. İnşallah bu seçimlerden sonra Türkiye'yi bu vizyona götürecek yeni anayasaya da kavuşacağız" diye konuştu.

Türkiye'ye son günlerde yapılan uluslararası ziyaretlere değinen Bozkır, "10 günlük ziyaret trafiğine bakın. Papa geldi, ABD Başkan Yardımcısı Biden geldi, Rusya Devlet Başkanı Putin geldi. Litvanya devlet başkanı, İngiltere ve İtalya başbakanları geldi. Herkes geliyor, burada kokuyu aldılar. Çünkü Türkiye büyüyor, Türkiye'de nimet var, nema var. Gelecekler, bu çok büyük Türkiye'den örnek alacaklar, yapabilirlerse Türkiye'nin yaptıklarıyla içinde oldukları ekonomik sıkıntılardan kurtulacaklar" değerlendirmesini yaptı.

"Türk bayrağı dünyanın her yerine gidiyor"

Bakan Bozkır, AK Parti iktidarının ekonomide önemli başarılara imza attığını söyleyerek, Merkez Bankası'ndaki döviz rezervinin 28 milyar dolardan 136 milyar dolara çıktığını, evlerde bilgisayar, internet sahipliğinin artığını, doğalgazın 9 şehirden 63 şehre yayıldığını, cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış 6 bin kilometreye ilave olarak 17 bin 500 kilometre bölünmüş yol inşa edildiğini kaydetti.

"Türk Hava Yolları'nın (THY) 20 uçağı vardı, bugün 280 uçağı var, 450 uçağa çıkacak anlaşmaları yapmış vaziyette" diyen Bozkır,  "Dünyada en çok destinasyona uçan THY'dir. En önemlisi de şu ki THY sadece uçmakla kalmıyor, uçaklardaki Türk bayrağı da dünyanın her yerine gidiyor, iftihar ediyoruz, bayrağımız dalgalanıyor" ifadelerini kullandı.

Daha çok tünel, köprü, yol yapacaklarını ve hızlı tren ile uçak sayısını artıracaklarını dile getiren Bozkır, Türkiye'yi refahta gıpta edilen ülke haline getireceklerini söyledi.

Kuzu: "Parlamenter model hastalıklı bir sistem"

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da 2015 seçimlerinin önemini vurgulayarak, "Yeni anayasayı getireceğiz, yoksa bu sistem yürümez. Menderes çalıştı, koalisyon bitirdi. Demirel biriktirdi, arkasından koalisyon geldi, bitirdi. Özal biriktirdi, koalisyon bitirdi. Biz biriktiriyoruz, parlamenter model hastalıklı bir sistemdir, koalisyon gelir, bütün birikimi bitirir. Ne zaman gelir bilemem ama bu hastalıklı bir sistem. Buna kararlıyız, sizlerin gücüyle yeni anayasayı getireceğiz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine 4 yıl süre verilmesini istediğini anlatan Kuzu, "4 yıl versek sen memleketi bitirirsin. Bu muhalefete bu memleket hakikaten teslim edilmez" dedi.

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna da değinen Kuzu, "Bugünkü operasyon, bir basın yayını susturma operasyonu değil. Bir örgüt işi" ifadelerini kullandı.

Kuzu, operasyonun 2010 yılında Mehmet Doğan ve arkadaşlarına karşı başlatılan ve bu kişilerin 17 ay hapis yatmasıyla sonuçlanan operasyonla ilgili olduğunu belirtti.

Kongreye, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, bazı milletvekilleri, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Volkan Bozkır Ak Parti Sarıyer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title